Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 06:31
Αρχική inet Η Apple θα πληρώσει 113 εκατ. $ για σκόπιμη επιβράδυνση των iPhone

Η Apple θα πληρώσει 113 εκατ. $ για σκόπιμη επιβράδυνση των iPhone

Η Apple συμφώνησε να πληρώσει εκατομμύρια δολάρια σε 34 πολιτείες λόγω της προηγούμενης αμφιλεγόμενης πρακτικής της να επιβραδύνει σκόπιμα τα παλαιότερα iPhone για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους.

Apple iPhone

Η εταιρεία θα πληρώσει 113 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια έρευνα από πολιτείες όπως η Καλιφόρνια και η Αριζόνα σχετικά με το ότι η Apple δεν ήταν ειλικρινής για τα προβλήματα της μπαταρίας του iPhone που οδήγησαν σε απρόσμενες διακοπές λειτουργίας της συσκευής. Αντί να αποκαλύψει το ζήτημα στους καταναλωτές ή να αντικαταστήσει τις μπαταρίες, ώθησε μια ενημέρωση λογισμικού τον Δεκέμβριο του 2016 που επηρέασε την απόδοση των παλαιότερων μοντέλων iPhone.

Τα νέα αναστάτωσαν τους καταναλωτές της Apple (AAPL) αφού πολλοί πίστευαν ότι ήταν μια προσπάθεια της εταιρείας για να αγοράσουν νέα iPhone.

“Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να σταματήσουν να χειραγωγούν τους καταναλωτές και να τους πουν όλη την αλήθεια για τις πρακτικές και τα προϊόντα τους”, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Αριζόνα Mark Brnovich, ο οποίος ηγείτο της έρευνας, σε ένα δελτίο τύπου την Πέμπτη. “Έχω δεσμευτεί να θεωρώ υπεύθυνες αυτές τις γιγάντιες εταιρείες τεχνολογίας όταν αποκρύπτουν σημαντικές πληροφορίες από χρήστες.”

Εκείνη την εποχή, η εταιρεία εξέδωσε μια σπάνια συγγνώμη προς τους χρήστες, έριξε προσωρινά την τιμή των ανταλλακτικών μπαταριών από 79 $ σε 29 $ και πρόσθεσε μια δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες iPhone να παρακολουθούν την κατάσταση της μπαταρίας.

“Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι από εσάς έχετε απογοητευτεί από την εταιρεία. Σας ζητάμε συγνώμη”, δήλωσε η εταιρεία το 2017. “Πρώτα απ ‘όλα, ποτέ δεν – και δεν θα – κάναμε τίποτα για να συντομεύσουμε σκόπιμα τη ζωή οποιουδήποτε προϊόντος της Apple ή να υποβαθμίσουμε την εμπειρία του χρήστη για να αυξήσουμε τις αναβαθμίσεις των πελατών.”

Τον Μάρτιο, η Apple συμφώνησε να πληρώσει έως και μισό δισεκατομμύριο δολάρια για την διευθέτηση της αγωγής που έλεγε ότι η Apple επιβράδυνε τα iPhone επίτηδες για να αναγκάσει τους χρήστες να αγοράσουν νέα.

Εκτός από τις αποζημιώσεις των εκατομμυρίων δολαρίων στα κράτη, η Apple συμφώνησε να παρέχει ενημερώσεις σχετικά με την υγεία της μπαταρίας του iPhone, την απόδοση και τη διαχείριση ισχύος στον ιστότοπο ή στις σημειώσεις εγκατάστασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Hackers από το Βιετνάμ χρησιμοποιούν νέο macOS backdoor

Οι ερευνητές της Trend Micro έχουν εντοπίσει ένα νέο macOS backdoor που πιστεύουν ότι χρησιμοποιείται από τη hacking ομάδα του Βιετνάμ, OceanLotus.

Διευθυντής εταιρείας μάρκετινγκ αποκλείστηκε απ’τα καθήκοντά του επειδή πραγματοποίησε ενοχλητικές κλήσεις

Στον διευθυντή μιας εταιρείας μάρκετινγκ απαγορεύτηκε να ασκήσει το επάγγελμά του σε αυτή την θέση για έξι χρόνια, καθώς φέρεται να πραγματοποίησε...

AstraZeneca: Βορειοκορεάτες hackers επιτέθηκαν στην εταιρεία

Το προσωπικό της βρετανικής εταιρείας βιοφαρμακευτικών προϊόντων AstraZeneca, η οποία διεξάγει κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό, που ανέπτυξε από κοινού...

Δύο στα επτά email που στάλθηκαν κατά το Black Friday ήταν κακόβουλα!

Ειδικοί ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι δύο στα επτά email που στάλθηκαν την ημέρα του Black Friday ήταν κακόβουλα. Η Vade Secure ισχυρίζεται ότι...

Η APT ομάδα πίσω από την επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε με νέες επιθέσεις

Σύμφωνα με την Check Point, η APT ομάδα πίσω από την hacking επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε. Οι ερευνητές ασφαλείας της εταιρείας αποκάλυψαν...

Να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τον Password Manager μου;

Στην εποχή μας, που ο καθένας διαθέτει πολλούς λογαριασμούς, η χρήση ενός Password Manager είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε...

Ιταλία: Χάκερς έκλεψαν 800.000€ από 35 ATM με Black Box επίθεση!

Χάκερς έκλεψαν χρήματα από τουλάχιστον 35 ATM που λειτουργούν σε τράπεζες στην Ιταλία, με μια νέα τεχνική Black Box επίθεσης. Οι καραμπινιέρι...

Hacker πουλά email credentials που ανήκουν σε υψηλόβαθμα στελέχη

Ένας hacker πουλά credentials για λογαριασμούς email που ανήκουν σε εκατοντάδες υψηλόβαθμα στελέχη (C-level) εταιρειών από όλο τον κόσμο.

Kaspersky: Μικρότερο το κόστος παραβιάσεων για επιχειρήσεις που είναι ειλικρινείς

Όπως αποκάλυψε μία νέα έρευνα της Kaspersky, όσες επιχειρήσεις αποκαλύπτουν ότι έπεσαν θύματα παραβίασης, έχουν 40% λιγότερες οικονομικές ζημιές.

Κομητεία της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα στους χάκερς του DoppelPaymer ransomware

Η κομητεία Ντέλαγουερ της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα σε χάκερς που μόλυναν τα συστήματά της με το DoppelPaymer ransomware το προηγούμενο Σαββατοκύριακο....