ΑρχικήinetΗ Apple θα πληρώσει 113 εκατ. $ για σκόπιμη επιβράδυνση των iPhone

Η Apple θα πληρώσει 113 εκατ. $ για σκόπιμη επιβράδυνση των iPhone

Η Apple συμφώνησε να πληρώσει εκατομμύρια δολάρια σε 34 πολιτείες λόγω της προηγούμενης αμφιλεγόμενης πρακτικής της να επιβραδύνει σκόπιμα τα παλαιότερα iPhone για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους.

Apple iPhone

Η εταιρεία θα πληρώσει 113 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια έρευνα από πολιτείες όπως η Καλιφόρνια και η Αριζόνα σχετικά με το ότι η Apple δεν ήταν ειλικρινής για τα προβλήματα της μπαταρίας του iPhone που οδήγησαν σε απρόσμενες διακοπές λειτουργίας της συσκευής. Αντί να αποκαλύψει το ζήτημα στους καταναλωτές ή να αντικαταστήσει τις μπαταρίες, ώθησε μια ενημέρωση λογισμικού τον Δεκέμβριο του 2016 που επηρέασε την απόδοση των παλαιότερων μοντέλων iPhone.

Τα νέα αναστάτωσαν τους καταναλωτές της Apple (AAPL) αφού πολλοί πίστευαν ότι ήταν μια προσπάθεια της εταιρείας για να αγοράσουν νέα iPhone.

“Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να σταματήσουν να χειραγωγούν τους καταναλωτές και να τους πουν όλη την αλήθεια για τις πρακτικές και τα προϊόντα τους”, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Αριζόνα Mark Brnovich, ο οποίος ηγείτο της έρευνας, σε ένα δελτίο τύπου την Πέμπτη. “Έχω δεσμευτεί να θεωρώ υπεύθυνες αυτές τις γιγάντιες εταιρείες τεχνολογίας όταν αποκρύπτουν σημαντικές πληροφορίες από χρήστες.”

Εκείνη την εποχή, η εταιρεία εξέδωσε μια σπάνια συγγνώμη προς τους χρήστες, έριξε προσωρινά την τιμή των ανταλλακτικών μπαταριών από 79 $ σε 29 $ και πρόσθεσε μια δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες iPhone να παρακολουθούν την κατάσταση της μπαταρίας.

“Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι από εσάς έχετε απογοητευτεί από την εταιρεία. Σας ζητάμε συγνώμη”, δήλωσε η εταιρεία το 2017. “Πρώτα απ ‘όλα, ποτέ δεν – και δεν θα – κάναμε τίποτα για να συντομεύσουμε σκόπιμα τη ζωή οποιουδήποτε προϊόντος της Apple ή να υποβαθμίσουμε την εμπειρία του χρήστη για να αυξήσουμε τις αναβαθμίσεις των πελατών.”

Τον Μάρτιο, η Apple συμφώνησε να πληρώσει έως και μισό δισεκατομμύριο δολάρια για την διευθέτηση της αγωγής που έλεγε ότι η Apple επιβράδυνε τα iPhone επίτηδες για να αναγκάσει τους χρήστες να αγοράσουν νέα.

Εκτός από τις αποζημιώσεις των εκατομμυρίων δολαρίων στα κράτη, η Apple συμφώνησε να παρέχει ενημερώσεις σχετικά με την υγεία της μπαταρίας του iPhone, την απόδοση και τη διαχείριση ισχύος στον ιστότοπο ή στις σημειώσεις εγκατάστασης.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS