ΑρχικήsecurityGoogle: Εισάγει end-to-end κρυπτογράφηση για τα Android Messages

Google: Εισάγει end-to-end κρυπτογράφηση για τα Android Messages

Η Google δήλωσε ότι θα προσφέρει end-to-end κρυπτογράφηση σε όλους τους χρήστες Android, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ασφάλειας των προσωπικών μηνυμάτων των χρηστών. Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι κανένας δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα μηνύματα των χρηστών (ούτε οι αρχές).

end-to-end κρυπτογράφηση

Η end-to-end κρυπτογράφηση διασφαλίζει ότι κανείς, συμπεριλαμβανομένης της Google και τρίτων, δεν μπορεί να διαβάσει το περιεχόμενο των μηνυμάτων που στέλνετε σε άλλα άτομα“, δήλωσε το στέλεχος της Google, Drew Rowny.

Αυτή η κίνηση της Google αποτελεί μέρος μιας αναβάθμισης από το SMS στο Rich Communication Services (RCS) standard, με πρόσθετες δυνατότητες για εικόνες και βίντεο.

Η end-to-end κρυπτογράφηση θα είναι διαθέσιμη για άτομα που επικοινωνούν χρησιμοποιώντας συσκευές Android.

Όπως είπαμε και παραπάνω, αυτή η απόφαση στοχεύει στην ενίσχυση του απορρήτου και της ασφάλειας των χρηστών Android, αλλά οι αρχές επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο έχουν αντιρρήσεις. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι η end-to-end κρυπτογράφηση καθιστά δύσκολη τη διερεύνηση εγκληματικών υποθέσεων. Οι εγκληματίες μπορούν να εκμεταλλευτούν την ισχυρή κρυπτογράφηση για να επικοινωνούν με τους συνεργάτες τους, χωρίς να φοβούνται ότι μπορεί να δει κάποιος τις συνομιλίες.

Από την άλλη μεριά, οι ακτιβιστές υποστηρίζουν εδώ και πολύ καιρό την ισχυρή κρυπτογράφηση, που εμποδίζει την κατασκοπεία των χρηστών τόσο από κυβερνοεγκληματίες όσο και από κυβερνήσεις.

Google Android

Η end-to-end κρυπτογράφηση είναι ήδη διαθέσιμη σε δημοφιλείς υπηρεσίες, όπως το WhatsApp (που ανήκει στο Facebook). Ωστόσο, και το Facebook έχει δεχτεί κριτική γι’ αυτή την κίνηση.

Πέρυσι, ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, William Barr, μαζί με Βρετανούς και Αυστραλούς ομολόγους του, προέτρεψε το Facebook να εγκαταλείψει την κρυπτογράφησή του, ισχυριζόμενος ότι δημιουργεί εμπόδια στις έρευνες που σχετίζονται με κακοποίηση παιδιών.

Ωστόσο, οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι η έλλειψη κρυπτογράφησης για διευκόλυνση των αρχών, θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά το απόρρητο και την ασφάλεια όλων των χρηστών του Διαδικτύου, δημιουργώντας τρύπες που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν ακόμα και εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Πηγή: Security Week

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS