ΑρχικήsecurityΗΠΑ: Οι καταναλωτές φοβούνται για cyber-scams την περίοδο των Χριστουγέννων

ΗΠΑ: Οι καταναλωτές φοβούνται για cyber-scams την περίοδο των Χριστουγέννων

Οι καταναλωτές στις ΗΠΑ σχεδιάζουν να κάνουν περισσότερες online αγορές την περίοδο των Χριστουγέννων, παρόλο που ανησυχούν ότι ενδέχεται να πέσουν θύματα cyber-scams. Συγκεκριμένα, μια έρευνα που διεξήγαγε η παγκόσμια εταιρεία software ασφάλειας υπολογιστών “McAfee” έδειξε ότι το 36% των καταναλωτών στις ΗΠΑ σχεδιάζουν να αγοράσουν δώρα online φέτος, παρά το γεγονός ότι 60% αισθάνεται ότι οι κυβερνοεγκληματίες θα εκμεταλλευτούν την περίοδο των Χριστουγέννων για να εξαπατήσουν ανυποψίαστα θύματα σε cyber-scams.

Τα ευρήματα συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα της McAfee με τίτλο “2020 Holiday Season: State of Today’s Digital e-Shopper” που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες. Η McAfee ανέθεσε στο 3Gem να διενεργήσει έρευνα σε 1.000 ενήλικες άνω των 18 ετών στις ΗΠΑ το διάστημα μεταξύ 8 Οκτωβρίου και 13 Οκτωβρίου.

cyber-scams την περίοδο των Χριστουγέννων-καταναλωτές-ΗΠΑ

Όπως αναφέρει το Infosecurity Magazine, πέρυσι την περίοδο του Black Friday και του Cyber Monday, πάνω από 124 εκατομμύρια καταναλωτές επέλεξαν να κάνουν τις αγορές τους σε φυσικά καταστήματα. Όμως τώρα που οι χώρες σε όλο τον κόσμο έρχονται αντιμέτωπες με την πανδημία του COVID-19, οι καταναλωτές πραγματοποιούν τις αγορές τους online.

Η έρευνα αποκάλυψε πως το 49% των Αμερικανών δήλωσαν ότι από τότε που ξέσπασε η παγκόσμια πανδημία πραγματοποιούν τις περισσότερες αγορές τους online. To 18% δήλωσε ότι οι online αγορές αποτελούν πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς του, ενώ το 34% πραγματοποιεί online αγορές 3 – 5 ημέρες την εβδομάδα.

cyber-scams την περίοδο των Χριστουγέννων-καταναλωτές-ΗΠΑ

Επιπλέον, το 27% των ερωτηθέντων ηλικίας 18 έως 24 ετών δήλωσαν ότι έλεγξαν την αυθεντικότητα των εκπτώσεων και των προσφορών που τους στάλθηκαν μέσω email και μηνυμάτων. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 43% δήλωσε ότι θα έλεγχε να δει εάν τα email και τα μηνύματα που έλαβε ενόψει των Black Friday και Cyber Monday ήταν αξιόπιστα και γνήσια.

Οι κυβερνοεγκληματίες και οι απατεώνες εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι άνθρωποι πραγματοποιούν όλο και περισσότερες online αγορές αυτή την περίοδο. Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν πώς οι κακόβουλοι αυτοί παράγοντες θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτούν την περίοδο των γιορτών.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS