ΑρχικήsecurityManaged.com: Ransomware επίθεση στον πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων

Managed.com: Ransomware επίθεση στον πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων

Η Managed.com, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων, έθεσε εκτός λειτουργίας όλους τους servers της αφότου δέχτηκε ransomware επίθεση. Η επίθεση έλαβε χώρα τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου με το ransomware να επηρεάζει τα συστήματα φιλοξενίας ιστοσελίδων της εταιρείας, με αποτέλεσμα να έχουν κρυπτογραφηθεί δεδομένα από sites πελατών.

Η Managed.com δήλωσε ότι το περιστατικό ασφαλείας επηρέασε μόνο έναν περιορισμένο αριθμό sites πελατών, τα οποία η εταιρεία έθεσε απευθείας εκτός σύνδεσης. Λίγες ώρες μετά την επίθεση, η Managed.com δήλωσε ότι έθεσε εκτός λειτουργίας και ολόκληρη την υποδομή φιλοξενίας ιστοσελίδων, την οποία προσπαθεί να αποκαταστήσει. Αυτό περιλάμβανε λύσεις φιλοξενίας WordPress και DotNetNuke, email servers, DNS servers, σημεία πρόσβασης RDP (Remote Desktop Protocol), FTP (File Transfer Protocol) servers και online databases.

Managed.com: Ransomware επίθεση στον πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων

Όπως αναφέρει το ZDNet, η εταιρεία ανακοίνωσε αρχικά πως προχώρησε σε αυτές τις ενέργειες για συντήρηση, χωρίς να αναφέρει ότι υπέστη ransomware επίθεση, αλλά τελικά επιβεβαίωσε το περιστατικό μέσω email και μηνύματα που έστειλαν οι πάροχοι τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας σε έναν μεγάλο αριθμό δυσαρεστημένων πελατών.

Η εταιρεία τόνισε ότι συνεργάζεται επί του παρόντος με την επιβολή του νόμου για να εντοπίσει τους εισβολείς και να αποκαταστήσει τα συστήματα των πελατών της το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, οι πελάτες της εκδηλώνουν τον φόβο τους ότι τα sites τους θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας για ημέρες ή κι εβδομάδες. Επιπλέον, αναφέρουν ένα παρόμοιο περιστατικό που συνέβη σε έναν άλλο πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων, την “A2 Hosting”, τον Μάιο του 2019. Σε αυτή την περίπτωση, η πληγείσα εταιρεία χρειάστηκε πάνω από ένα μήνα για να ανακάμψει, κατά τη διάρκεια του οποίου ένας μεγάλος αριθμός πελατών της έπρεπε να περιμένει να αποκατασταθούν τα δεδομένα των sites τους.

Managed.com: Ransomware επίθεση στον πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων

H Managed.com συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ του ολοένα αυξανόμενου αριθμού περιστατικών ransomware που έχουν επηρεάσει τους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων και κέντρων δεδομένων. Στη λίστα των θυμάτων συμπεριλαμβάνονται επίσης οι Equinix, CyrusOne, Cognizant, X-Cart, SmarterASP.NET, Dataresolution.net και Internet Nayana.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS