ΑρχικήsecurityHacker ζητά λύτρα $200.000 από το λιμάνι του Kennewick

Hacker ζητά λύτρα $200.000 από το λιμάνι του Kennewick

Σύμφωνα με ανακοίνωση που κυκλοφόρησε χθες, hackers έχουν κλειδώσει τα αρχεία των διακομιστών του λιμανιού του Kennewick και ζητούν 200.000 δολάρια ως λύτρα για να τα ξεκλειδώσουν.

Kennewick

Ωστόσο, υπό την καθοδήγηση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) και επαγγελματιών στο χώρο της τεχνολογίας, το λιμάνι δεν θα πληρώσει τα λύτρα στους εγκληματίες. Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι εισβολείς θα παραδώσουν ένα κλειδί κρυπτογράφησης για να αποκατασταθεί η πρόσβαση, ακόμα κι αν πληρωθούν τα λύτρα.

Το λιμάνι του Kennewick συνεργάζεται με το FBI για την αποκατάσταση της λειτουργίας του τεχνολογικού του συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της ανακατασκευής ψηφιακών αρχείων από αντίγραφα ασφαλείας και της επαναφοράς της πρόσβασης στον διακομιστή email του λιμένα, ο οποίος βγήκε εκτός λειτουργίας.

Μέχρι τώρα, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν κλαπεί προσωπικά δεδομένα. Ο στόχος της επίθεσης φαίνεται να είναι να κλειδώσει τους διακομιστές για να πείσει το λιμάνι να πληρώσει λύτρα ώστε να μπορέσει να αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στους διακομιστές του.

Η επίθεση στον κυβερνοχώρο ήταν εξελιγμένη, χρησιμοποιώντας «κρυπτογράφηση στρατιωτικού βαθμού», σύμφωνα με το λιμάνι. Ούτε το FBI αλλά ούτε και το υπουργείο Cyber ​​Security της Ουάσινγκτον γνωρίζουν ακόμα πώς να αντιμετωπίσουν μία τέτοια επίθεση.

ransomware

Ο υπεύθυνος πληροφορικής του λιμένα αναμένεται να αποκαταστήσει τη λειτουργία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του μέχρι σήμερα. Η αποκατάσταση δεδομένων εκτός σύνδεσης θα διαρκέσει ωστόσο περισσότερο, πιθανότατα μερικές μέρες.

Μαζί με την αποκατάσταση των δεδομένων του υπολογιστή, θα προστεθεί επιπλέον ασφάλεια και προστασία στο σύστημα του λιμένα.

Το κόστος ανάκαμψης από την επίθεση στον κυβερνοχώρο θα εξαρτηθεί από το χρόνο που απαιτείται για την αποκατάσταση ζημιών από τους ειδικούς.

Η Tana Bader Inglima, αναπληρώτρια διευθύνων σύμβουλος του λιμανιού, δήλωσε ότι έχουν πραγματοποιήσει τακτικές αναβαθμίσεις στους διακομιστές του λιμένα και το λογισμικό ασφαλείας και προστασίας από ιούς, μέσω του εργολάβου τεχνολογίας πληροφοριών και με την καθοδήγηση ενός συμβούλου πληροφορικής. Ο σύμβουλος παρέχει επισημάνσεις σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών και βοηθά στην παροχή εποπτείας των εργολάβων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS