ΑρχικήsecurityPakistan International Airlines: Χάκερ πωλεί πρόσβαση στο δίκτυό της!

Pakistan International Airlines: Χάκερ πωλεί πρόσβαση στο δίκτυό της!

Ερευνητές ασφαλείας από το Ισραήλ αποκάλυψαν ότι χάκερ πωλεί πρόσβαση στο δίκτυο της Pakistan International Airlines, σε υπόγεια φόρουμ. Οι ερευνητές της darknet threat intelligence εταιρείας “KELA” εντόπισαν έναν χάκερ που πωλεί πρόσβαση στο δίκτυο της αεροπορικής εταιρείας του Πακιστάν, στην τιμή των 4.000$, σε δύο παράνομα ρωσόφωνα online φόρουμ και σε ένα αγγλόφωνο.

Οι ερευνητές παρακολουθούσαν από τα κεντρικά τους γραφεία στο Τελ Αβίβ τις τάσεις ransomware, διερευνώντας πώς οι αρχικοί μεσίτες πρόσβασης στην κοινότητα του κυβερνοεγκλήματος παίζουν ρόλο στην αλυσίδα εφοδιασμού αυτού του δημοφιλούς malware που μολύνει σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό τόσο μεμονωμένα άτομα όσο και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Pakistan International Airlines: Χάκερ πωλεί πρόσβαση στο δίκτυό της!

Στις 9 Νοεμβρίου, ένας εκπρόσωπος της KELA δήλωσε στο Infosecurity Magazine ότι η εταιρεία παρακολουθεί τον χάκερ που πωλεί πρόσβαση στο δίκτυο της Pakistan International Airlines. Πρόσθεσε ακόμη ότι τις περισσότερες φορές οι κυβερνοεγκληματίες αγοράζουν αυτές τις αρχικές προσβάσεις για να αποκτήσουν μια αρχική θέση στο δίκτυο του θύματος, από το οποίο μπορούν στη συνέχεια να εκτελέσουν πλευρική κίνηση για να κλιμακώσουν τα προνόμια πρόσβασής τους και ενδεχομένως να χρησιμοποιήσουν ransomware ή κάποιον άλλο τύπο επίθεσης για να πλήξουν τον στόχο τους.

Μια εβδομάδα αφότου ο χάκερ ξεκίνησε να πωλεί στη μαύρη αγορά πρόσβαση στο δίκτυο της αεροπορικής εταιρείας του Πακιστάν, ανακοίνωσε ότι έθετε προς πώληση επίσης όλες τις βάσεις δεδομένων που υπάρχουν στο δίκτυο της εταιρείας.

Pakistan International Airlines: Χάκερ πωλεί πρόσβαση στο δίκτυό της!

Ο χάκερ δημοσίευσε ένα δείγμα των δεδομένων που ισχυρίζεται ότι έκλεψε, τα οποία λέγεται ότι περιέχουν πληροφορίες ατόμων που χρησιμοποιούν την αεροπορική εταιρεία του Πακιστάν, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, επωνύμων, αριθμών τηλεφώνου και διαβατηρίων. Ο χάκερ πωλεί 15 βάσεις δεδομένων που περιέχουν μεγάλο όγκο ευαίσθητων κι εμπιστευτικών αρχείων.

Εάν οι ισχυρισμοί του χάκερ είναι αληθείς, τότε η αεροπορική εταιρεία του Πακιστάν δέχτηκε ισχυρό πλήγμα, καθώς ο κακόβουλος παράγοντας αφενός απέκτησε πρόσβαση στο δίκτυό της και αφετέρου έκλεψε σημαντικά δεδομένα που περιέχονταν σε αυτό.

Οι ερευνητές της KELA παρακολουθούν τον χάκερ από τον Ιούλιο του 2020 που πωλούσε 38 προσβάσεις σε αθροιστική τιμή που ανέρχεται τουλάχιστον στα 118.700$.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS