ΑρχικήsecurityΕννέα χρόνια φυλάκιση για πρώην μηχανικό της Microsoft

Εννέα χρόνια φυλάκιση για πρώην μηχανικό της Microsoft

Σε εννέα χρόνια φυλάκιση, καταδικάστηκε ένας μηχανικός που εργαζόταν για τη Microsoft, αφού έκλεψε περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια από την εταιρεία.  

Σύμφωνα με την απόφαση, ο κατηγορούμενος ονόματι Volodymyr Kvashuk, διέπραξε 18 κακουργήματα. Πιο συγκεκριμένα τον βαραίνουν πέντε κατηγορίες απάτης, έξι κατηγορίες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δύο κατηγορίες κλοπής ταυτότητας, δύο κατηγορίες κατάθεσης ψευδών φορολογικών δηλώσεων και μία απάτη μέσω αλληλογραφίας, μία απάτη μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε συσκευές και μία απάτη πρόσβασης σε προστατευμένο υπολογιστή.

Ο Kvashuk εργάστηκε αρχικά ως εργολάβος της Microsoft, πριν γίνει υπάλληλός της τον Αύγουστο του 2016. Στη συνέχεια απολύθηκε τον Ιούνιο του 2018 αφού η εταιρεία ανακάλυψε τις ενέργειές του.

Σύμφωνα με αρχεία που κατατέθηκαν σχετικά με την υπόθεση και με τη μαρτυρία στη δίκη, κατά τη διάρκεια της εργασίας του στη Microsoft, ο Kvashuk χρησιμοποίησε τα προνόμια που του έδινε η θέση του, για να κλέψει χρήματα από την εταιρεία, με τη μορφή δωροκαρτών. Στη συνέχεια, μεταπώλησε αυτά τα αγαθά στο Διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας τα έσοδα για να αγοράσει ακριβά σπίτια και αυτοκίνητα, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Για να πραγματοποιήσει τις κλοπές, ο Kvashuk χρησιμοποίησε τρεις δοκιμαστικούς λογαριασμούς email που σχετίζονται με άλλους υπαλλήλους της Microsoft, σε μια προσπάθεια να καλύψει τα ίχνη του. Αυτοί οι λογαριασμοί, του απέφεραν περίπου 10,1 εκατομμύρια δολάρια αποθηκευμένης αξίας.

Χρησιμοποίησε επίσης μια υπηρεσία bitcoin “mixing” σε μια προσπάθεια να κρύψει την πηγή των κεφαλαίων που πέρασαν στους τραπεζικούς και επενδυτικούς λογαριασμούς του. Σε διάστημα επτά μηνών, περίπου 2,8 εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin μεταφέρθηκαν στους τραπεζικούς και επενδυτικούς λογαριασμούς του. Αυτά τα ποσά δηλώθηκαν στη συνέχεια ως δώρα από συγγενή του, στις φορολογικές δηλώσεις του.

“Το σχέδιο του Kvashuk περιλάμβανε ψέματα και εξαπάτηση σε κάθε βήμα. Χρησιμοποίησε τους συναδέλφους του μέσω των λογαριασμών τους, για να κλέψει χρήματα από την εταιρεία. Αντί να αναλάβει την ευθύνη, κατέθεσε και είπε μια σειρά από εξωφρενικά ψέματα. Δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι ο Kvashuk έχει μετανιώσει για τα εγκλήματά του”, δήλωσαν οι εισαγγελείς στο δικαστήριο.

Μαζί με την ποινή φυλάκισης, ο Kvashuk υποχρεούται επίσης να πληρώσει 8,3 εκατομμύρια δολάρια σαν αποζημίωση και ενδέχεται να απελαθεί στην Ουκρανία αφού εκτίσει την ποινή του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS