ΑρχικήinetFacebook/Instagram θα ανακοινώσουν τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο μέσω των ειδοποιήσεων

Facebook/Instagram θα ανακοινώσουν τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο μέσω των ειδοποιήσεων

Το Facebook σκοπεύει να βάλει το όνομα του νικητή των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ στην «κορυφή» του Facebook και του Instagram, λέει η εταιρεία. Η εταιρεία θα επισημάνει επίσης τις αναρτήσεις των προεδρικών υποψηφίων με ένα link προς το κέντρο πληροφοριών για τις ψήφους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Facebook Tom Reynolds.

Η εταιρεία σκοπεύει να “δείξει το όνομα του νικητή στις ειδοποιήσεις στο πάνω μέρος του Facebook και του Instagram. Η ειδοποίηση και στις δύο πλατφόρμες θα αναφέρει ότι “Ο νικητής των Προεδρικών εκλογών δημοσιεύτηκε – Ο <όνομα> είναι ο προβλεπόμενος νικητής των προεδρικών εκλογών του 2020 στις ΗΠΑ “, εξήγησε ο Reynolds σε ένα email που έστειλε στο The Verge.

Instagram Facebook

Το Facebook θα βασιστεί στην «δημοσίευση του Reuters καθώς και των ανεξάρτητων γραφείων  αποφάσεων σε μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των ABC News, CBS News, Fox News, NBC News, CNN και The Associated Press για να καθορίσει πότε θα δημοσιευτεί ο νέος Πρόεδρος» λέει ο Reynolds.

Το Facebook έχει δει «πολλούς ανακριβείς ισχυρισμούς για τις εκλογές» καθώς η καταμέτρηση συνεχίζεται σε πολλές βασικές πολιτείες, προσθέτοντας ότι πολλοί από τους ισχυρισμούς έχουν «χαμηλό engagement» στην πλατφόρμα του. “Λαμβάνουμε πρόσθετα προσωρινά μέτρα, τα οποία σας αναφέρουμε όλον αυτό τον καιρό, για να αποτρέψουμε αυτό το περιεχόμενο να προσεγγίσει περισσότερα άτομα“, λέει. Μερικά από αυτά τα μέτρα είναι ο υποβιβασμός περιεχομένου όπου τα τα συστήματα αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για εσφαλμένη ή ψευδή ενημέρωση, καθώς και αποδέσμευση ισχυρισμών σχετικά με την ψηφοφορία. Περιορίζει επίσης τη διανομή των live video στο Facebook που σχετίζονται με τις εκλογές.

Το Facebook ανακοίνωσε αρκετές ενέργειες που έκανε πριν από τις 3 Νοεμβρίου για να μειώσει την εξάπλωση της παραπληροφόρησης στην πλατφόρμες του. Απαγόρευσε τις πολιτικές διαφημίσεις με έδρα τις ΗΠΑ και απαγόρευσε τις διαφημίσεις που ψευδώς ισχυρίστηκαν την νίκη κάποιου. Την Πέμπτη, το Facebook “κατέβασε” μια ομάδα 300.000 ατόμων που ονομαζόταν “Stop the Steal”, λόγω “ανησυχητικών εκκλήσεων για βία από τα μέλη της ομάδας” και επίσης μπλοκάρει πολλά hashtag που σχετίζονται με αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με τις εκλογές.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS