ΑρχικήinetΠανσέληνος: Σπάνιο μπλε φεγγάρι στις 31 Οκτωβρίου!

Πανσέληνος: Σπάνιο μπλε φεγγάρι στις 31 Οκτωβρίου!

Το Halloween μπορεί να είναι διαφορετικό φέτος λόγω της πανδημίας του COVID-19, αλλά θα διαθέτει ένα πραγματικά τρομακτικό θέαμα που θα εμφανιστεί στον ουρανό: μια σπάνια δεύτερη πανσέληνος του Οκτωβρίου, το γνωστό μπλε φεγγάρι.

Η πανσέληνος που θα είναι ορατή στις 31 Οκτωβρίου ονομάζεται μπλε φεγγάρι επειδή είναι η δεύτερη πανσέληνος του ίδιου μήνα. Αυτό το Halloween θα είναι διαφορετικό αφού η πανσέληνος θα είναι ορατή σε ολόκληρο τον κόσμο, και όχι μόνο σε μέρη του, για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πανσέληνος φεγγάρι

«Όταν δίδασκα, οι μαθητές μου στο σχολείο πίστευαν ότι υπήρχε πανσέληνος σε κάθε Halloween», δήλωσε ο εκπαιδευτικός της αστρονομίας και ο πρώην διευθυντής του πλανητάριου Jeffrey Hunt. Η τελευταία πανσέληνος που ήταν ορατή σε όλο τον κόσμο πραματοποιήθηκε το 1944, είπε. Επίσης το 1955 πραγματοποιήθηκε μια πανσέληνος που ήταν ορατή σε ορισμένα σημεία του κόσμου, αλλά αυτό δεν περιελάμβανε τη δυτική Βόρεια Αμερική, λέει ο Hunt.

Ενώ η φετινή πανσέληνος θα είναι ορατή σε όλα τα μέρη του πλανήτη, αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε πολίτης θα μπορέσει να την δει. Οι κάτοικοι τόσο της Βόρειας Αμερικής όσο και της Νότιας Αμερικής θα την δουν, όπως και η Αφρική, όλη η Ευρώπη και το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας. Όμως, στην Αυστραλία όσοι μένουν δυτικά θα την δουν αλλά εκείνοι που μένουν κεντρικά και ανατολικά δεν θα είναι τόσο τυχεροί.

Θέλετε και εσείς να δείτε την πανσέληνο του μπλε φεγγαριού; Θα είναι τόσο φωτεινή στην ολοκληρωμένη φάση της που δεν έχει σημασία που θα βρίσκεστε γιατί θα φαίνεται πάρα πολύ καθαρά.

Μην εκπλαγείτε, ωστόσο, αν τραβήξετε μια φωτογραφία του φεγγαριού με το τηλέφωνο σας και η φωτογραφία δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μόλις είδατε το οποίο σίγουρα θα είναι μαγικό.

Εάν είστε πολύ απασχολημένοι κάνοντας κάτι άλλο, θα πρέπει να περιμένετε έως το 2039 για την επόμενη παγκόσμια πανσέληνο οπότε ίσως αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε να την δείτε φέτος.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS