ΑρχικήHow ToΠώς θα αποτρέψουμε τις εταιρείες να βρίσκουν τον αριθμό τηλεφώνου μας

Πώς θα αποτρέψουμε τις εταιρείες να βρίσκουν τον αριθμό τηλεφώνου μας

Την εποχή της διαφήμισης, όσο περισσότερες πληροφορίες για τους χρήστες είναι γνωστές τόσο πιο βολικό είναι για τις εταιρείες. Και ειδικότερα, οι αριθμοί τηλεφώνου, αποτελούν ένα εξατομικευμένο και πολύτιμο εργαλείο μάρκετινγκ για την εκάστοτε εταιρεία. Πώς όμως μπορείτε να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο;

τηλεφώνου

Αρχικά μην καλείτε τηλέφωνα που ανήκουν σε πολιτικές εκστρατείες, δημοσκοπήσεις και έρευνες, φιλανθρωπικά ιδρύματα, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και εταιρείες που μπορεί να έχετε συνεργαστεί εντός των τελευταίων 18 μηνών ή προσπαθήσατε να συνεργαστείτε εντός των τελευταίων τριών μηνών.

Τόσο οι πολιτικές εκστρατείες όσο και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις συχνά μοιράζονται ή πωλούν πληροφορίες των δωρητών τους σε άλλες καμπάνιες, φιλανθρωπικά ιδρύματα και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Δείτε επίσης: Πώς να δείτε αν κάποιος έχει μπλοκάρει τον αριθμό σας; (Android)

Υπάρχουν επίσης πολλές αυτοματοποιημένες πλατφόρμες για τον καθορισμό ραντεβού ή την πραγματοποίηση κρατήσεων που ζητούν τον αριθμό τηλεφώνου σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι “όροι χρήσης” επιτρέπουν τη συμμετοχή τρίτων στα δεδομένα σας.

Εάν καλέσετε έναν αριθμό χωρίς χρέωση, θεωρητικά θα μπορούσε να προσθέσει αυτόματα τον αριθμό σας στις βάσεις δεδομένων του, χωρίς να σας ρωτήσει μέσω της Αυτόματης Αναγνώρισης Αριθμών, ακόμη και αν έχετε ενεργοποιήσει τον αποκλεισμό αναγνώρισης.

Οι πολιτικές απορρήτου για όλους τους ιστότοπους με τους οποίους αλληλεπιδράτε είναι καλά κρυμμένες στα «ψιλά γράμματα», που μόνο ένας δικηγόρος μπορεί να αποκρυπτογραφήσει, οπότε αν δώσετε τον αριθμό σας σε οποιονδήποτε ιστότοπο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρεθεί σε κάποια βάση δεδομένων.

Παραβιάσεις

Ένας άλλος τρόπος για να καταλήξει ο αριθμός τηλεφώνου σας σε λάθος χέρια είναι μέσω παραβιάσεων δεδομένων, οι οποίες είναι πολύ συχνές.

Δείτε επίσης: Πώς να κρύψετε τον αριθμό σας όταν πραγματοποιείτε μια κλήση

Μέσω του ιστότοπου Have I Been Pwned, μπορείτε χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας να δείτε τις εταιρείες που έχουν παραβιαστεί ώστε να μάθετε εάν έχτε λογαριασμό σε κάποια από αυτές. Γενικά αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, όταν φτιάχνετε ένα νέο λογαριασμό.

Δημόσια αρχεία

Εάν είστε κάτοχος οποιουδήποτε είδους ακίνητης περιουσίας, πιθανότατα έχετε στείλει μήνυμα ή σας έχει ζητηθεί να πληρώσετε με μετρητά για να αγοράσετε το ακίνητό σας.

Οι συναλλαγές ακινήτων δημιουργούν δημόσια αρχεία και σε συνδυασμό με άλλους πόρους μπορούν να καταστήσουν δυνατό τον προσδιορισμό του αριθμού τηλεφώνου του κατόχου.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να έχετε έναν δεύτερο εφεδρικό αριθμό, τον οποίο θα χρησιμοποιείτε σε όλες τις μη απαραίτητες, βραχυπρόθεσμες επικοινωνίες σας.

Δείτε επίσης: Πώς θα σκανάρετε έναν QR κωδικό χωρίς εφαρμογές

Η εφαρμογή Google Voice είναι μια δωρεάν και εύκολη επιλογή για να προσθέσετε έναν δεύτερο αριθμό τηλεφώνου στο smartphone σας, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε τον πραγματικό αριθμό τηλεφώνου σας απόρρητο. Το φιλτράρισμα ανεπιθύμητων μηνυμάτων της Google και ο έλεγχος κλήσεων είναι επίσης εξαιρετικά εργαλεία και όταν ο αριθμός αρχίζει να λαμβάνει πάρα πολλές ανεπιθύμητες κλήσεις ή μηνύματα, απλώς διαγράψτε τον αριθμό και αρχίστε να χρησιμοποιείτε έναν άλλο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS