ΑρχικήinetΗ μετοχή της Tesla σημείωσε άνοδο σχεδόν 5%

Η μετοχή της Tesla σημείωσε άνοδο σχεδόν 5%

Ο Elon Musk της Tesla, δημοσιεύσε τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2020 την Τετάρτη. Η μετοχή σημείωσε άνοδο σχεδόν 5% την Πέμπτη καθώς η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες του EPS και για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο κατάφερε να έχει υψηλά κέρδη.

Εδώ είναι η απόδοση της Tesla έναντι των προσδοκιών των αναλυτών:

  • Κέρδη ανά μετοχή (προσαρμοσμένο): 76 σεντς αντί για 57 σεντ, ανά Refinitiv
  • Έσοδα: 8,77 δισεκατομμύρια $ αντί για 8,36 δισεκατομμύρια $, ανά Refinitiv
  • Καθαρό εισόδημα (GAAP): 331 εκατομμύρια $ αντί για 394 εκατομμύρια $, ανά Refinitiv

Η εταιρεία ανέφερε ήδη ότι παρέδωσε 139.300 οχήματα κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ένα νέο ρεκόρ για την Tesla.

Τα έσοδα από αυτοκίνητα ανήλθαν σε 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου το 91% του συνόλου για το τρίμηνο. Η Tesla κέρδισε 397 εκατομμύρια δολάρια σε “regulatory credits” κατά τη διάρκεια του τριμήνου σχεδόν διπλασιάζοντας το ποσό που έκανε από αυτές τις «πράσινες» πιστώσεις από έτος σε έτος.

tesla

Τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 33% από το προηγούμενο τρίμηνο στα 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς η Tesla ξεκίνησε την κατασκευή νέων εργοστασίων στο Austin του Texas και το Brandenburg της Γερμανίας, μεταξύ άλλων.

Ο Musk μίλησε για τα χρονοδιαγράμματα παραγωγής αυτών των εργοστασίων. “Πρέπει να επισημάνω ότι για το Βερολίνο και το Austin, περιμένουμε να ξεκινήσουμε να παραδίδουμε αυτοκίνητα από αυτά τα εργοστάσια το επόμενο έτος, αλλά λόγω της εκθετικής φύσης της εκκίνησης των εργοστασίων παραγωγής, ειδικά ενός με νέα τεχνολογία, θα ξεκινήσουμε με πολύ αργούς ρυθμούς στην αρχή και μετά θα επιταχύνουμε.”

Προειδοποίησε τους επενδυτές ότι θα χρειαστούν 12 έως 24 μήνες ακόμη και για να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο παραγωγικότητας σε αυτά τα νέα εργοστάσια μετά την έναρξη της λειτουργίας τους. Η Tesla είχε προγραμματίσει να ξεκινήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο του Βερολίνου τον Ιούλιο του 2021.

Όταν ρωτήθηκε για το Cybertruck, ο Musk είπε ότι αναμένει κάποιες παραδόσεις του οχήματος να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του 2021 «εάν τα πράγματα πάνε καλά».

Το Cybertruck παρουσιάστηκε στις 21 Νοεμβρίου 2019. Ο Musk καυχιέται ότι η Tesla έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες προπαραγγελίες για το όχημα λίγο μετά το ντεμπούτο του.

Στην ετήσια συνάντηση των μετόχων της Tesla για το 2020 και την παρουσίαση της μπαταρίας τον Σεπτέμβριο, ο Musk δήλωσε ότι οι παραδόσεις οχημάτων το 2020 θα αυξηθούν από 30% έως 40% σε σχέση με πέρυσι, υποδηλώνοντας ότι θα γίνουν συνολικά από 477.750 έως και 514.500 παραδόσεις.

Ο CFO Zachary Kirkhorn δήλωσε την Τετάρτη ότι η Tesla στοχεύει τώρα να φτάσει τις 500.000 παραδόσεις το 2020.

Ο Kirkhorn είπε ότι το 2021 και το 2022, η Tesla σκοπεύει να δαπανήσει πολύ περισσότερα από ό, τι είχε προβλέψει – 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια τουλάχιστον σε νέα εργοστάσια.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS