ΑρχικήHow ToΠώς να απενεργοποιήσετε το auto-correct σε iPhone και iPad

Πώς να απενεργοποιήσετε το auto-correct σε iPhone και iPad

Έχετε κουραστεί που το iPhone ή το iPad σας να “διορθώνει” τα τυπογραφικά σας λάθη ακόμη και όταν έχετε γράψει σωστά τις λέξεις, τα ονόματα ή τις τοποθεσίες; Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε το auto-correct, από τα Settings. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε.

auto-correct

Γιατί το Auto-Correct είναι τόσο απογοητευτικό μερικές φορές;

Όταν το iPhone ή το iPad διορθώνει μια λέξη αυτόματα, βασίζεται σε ένα λεξικό και έναν αλγόριθμο που μαθαίνει από τον τρόπο που πληκτρολογείτε και προβλέπει την συνέχεια της λέξης. Το λεξικό μπορεί να μην περιλαμβάνει κάθε όνομα ή νέο όρο που υπάρχει στον κόσμο, οπότε μπορεί να είναι πραγματικά κουραστικό όταν η αυτόματη διόρθωση αλλάζει αυτό που γνωρίζετε ότι είναι σωστό. Επίσης, εάν κάνετε ένα ορθογραφικό λάθος σε μια συγκεκριμένη λέξη αρκετά συχνά, ο αλγόριθμος θα μάθει αυτό το τυπογραφικό λάθος και μπορεί να αρχίσει να “διορθώνει” την σωστή λέξη όταν δεν το θέλετε.

Ο ευκολότερος τρόπος αντιμετώπισης της αυτόματης διόρθωσης είναι να την απενεργοποιήσετε εντελώς. Δείτε πώς γίνεται η διαδικασία.

Πώς να απενεργοποιήσετε το Auto-Correction σε iPhone και iPad.

Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή “Settings” στο iPhone ή το iPad σας. Οι παρακάτω φωτογραφίες προέρχονται από iPhone, αλλά τα βήματα στο iPad είναι σχεδόν πανομοιότυπα με ελάχιστες παραλλαγές διάταξης.

auto-correct

Στα Settings, μεταβείτε στο “General”.

auto-correct

Στο General, πατήστε το “Keyboard”.

Στις ρυθμίσεις πληκτρολογίου, μετακινηθείτε προς τα κάτω στις ενότητες “All Keyboards”. Πατήστε το κουμπί δίπλα στην επιλογή “Auto-Correction” για να το απενεργοποιήσετε.

Μετά από αυτό, όλα τα τυπογραφικά λάθη σας θα σταματήσουν να διορθώνονται. Αλλά μην ανησυχείτε – κανείς δεν θα ξέρει ότι το έχετε απενεργοποιήσει, επομένως μπορείτε να συνεχίσετε να κατηγορείτε το auto-correct για τα λάθη σας.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS