ΑρχικήsecurityΤο Flintshire Council ενδέχεται να αντιμετωπίσει νομικές κυρώσεις

Το Flintshire Council ενδέχεται να αντιμετωπίσει νομικές κυρώσεις

Όπως προειδοποίησε ένας δικηγόρος, το Flintshire Council μπορεί να αντιμετωπίσει νομικές κυρώσεις, λόγω μιας παραβίασης δεδομένων που είχε σαν αποτέλεσμα την δημοσίευση στοιχείων δεκάδων πολιτών.

Flintshire Council

Ο Robert Godfrey είπε ότι είχε έρθει σε επαφή με έναν αριθμό ατόμων που επηρεάστηκαν από την διαρροή του Flintshire Council τον Ιούλιο, οι οποίοι είχαν σχέση με το Σχέδιο Τοπικής Ανάπτυξης.

Το προσχέδιο καθορίζει τοποθεσίες όπου θα μπορούσαν να χτιστούν έως και 7.000 νέα σπίτια στην κομητεία την επόμενη δεκαετία και προσέλκυσε κριτικές από εκατοντάδες άτομα, που ανησυχούν για πιθανές πιέσεις στις τοπικές υπηρεσίες.

Όταν τα σχόλια δημοσιοποιήθηκαν στον ιστότοπο της αρχής, σύντομα ανακαλύφθηκε ότι τα προσωπικά στοιχεία ορισμένων, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων και των στοιχείων επικοινωνίας τους, θα μπορούσαν επίσης να έχουν διαρρεύσει.

Από τότε ισχυρίζονται ότι τους έχουν παρενοχλήσει στα κοινωνικά μέσα.

Το Flintshire Council ζήτησε συγγνώμη από τα 66 άτομα που επλήγησαν και παρέπεμψε το περιστατικό στο Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών.

Ενώ η αρχή είπε ότι ο παρατηρητής πληροφοριών είχε επιλέξει να μην συνεχίσει το θέμα, ο κ. Godfrey είπε ότι πιστεύει ότι οποιοσδήποτε επηρεάζεται από αυτή τη «σοβαρή παραβίαση» θα μπορούσε να διεκδικήσει μια έγκυρη αξίωση για αποζημίωση.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Simpson Millar: «Είχαμε κατοίκους που επικοινώνησαν μαζί μας οι οποίοι πολύ σωστά ανησυχούν.»

«Εργαζόμαστε ενεργά για πιθανές αξιώσεις για λογαριασμό ατόμων που επηρεάζονται άμεσα από αυτήν τη σοβαρή παραβίαση

«Πρόκειται για μια σαφή παραβίαση των κανόνων GDPR και της προστασίας δεδομένων. Το συμβούλιο, παραδέχτηκε και το ίδιο ότι χρησιμοποίησε κακές πρακτικές ασφαλείας για την προστασία εμπιστευτικών πληροφοριών.»

«Είμαι βέβαιος ότι οποιοδήποτε άτομο του οποίου οι πληροφορίες έχουν παραβιαστεί μπορεί να έχει μία έγκυρη αξίωση.»

Πρόσθεσε: «Οι πληροφορίες μερικών από τους πληγέντες, δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο και ως εκ τούτου παρενοχλήθηκαν άδικα.»

Ενθαρρύνει μάλιστα τους κατοίκους που επλήγησαν, να αναζητήσουν επείγουσα νομική συμβουλή. Το Flintshire Council παραδέχτηκε ότι τα προσωπικά στοιχεία ορισμένων ατόμων που συμμετείχαν στο Σχέδιο Τοπικής Ανάπτυξης, ήταν εκτεθειμένα σε ένα έγγραφο στον ιστότοπό του για τρεις ώρες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS