ΑρχικήsecurityΤο σχολικό συγκρότημα Walled Lake ανακοίνωσε παραβίαση δεδομένων

Το σχολικό συγκρότημα Walled Lake ανακοίνωσε παραβίαση δεδομένων

Το σχολικό συγκρότημα Walled Lake ενημέρωσε το βράδυ της Κυριακής τους γονείς των μαθητών του μέσω email, ότι πιθανόν προσωπικά τους δεδομένα έχουν διαρρεύσει λόγω μιας παραβίασης ασφαλείας.

Walled Lake

Όπως ανέφερε το συγκρότημα, το hack δεν θα επηρεάσει την εικονική μάθηση. Ο επιθεωρητής Kenneth Gutman είπε ότι η εικονική μάθηση συνεχίζεται κανονικά από σήμερα το πρωί.

Το email αναφέρει ότι δεν είναι σαφές εάν οι επιτιθέμενοι μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε “διαπιστευμένες” πληροφορίες των μαθητών του Walled Lake.

Το ακριβές email που έστειλε το σχολικό συγκρότημα στους γονείς είναι το παρακάτω:

Καλησπέρα Γονείς του WLCSD,

Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία για να μοιραστούμε πληροφορίες σχετικά με τη διακοπή λειτουργίας του συστήματός μας και να σας ενημερώσουμε τι γνωρίζουμε αυτήν τη στιγμή.

Επιβεβαιώσαμε ότι τα συστήματά μας έχουν παραβιαστεί. Αφού το υποψιαστήκαμε, συνεργαστήκαμε αμέσως, με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, μια εταιρεία παροχής συμβουλών στον κυβερνοχώρο, και μια νομική εταιρεία που ειδικεύεται στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Η Περιφέρεια διαθέτει ασφαλιστήριο συμβόλαιο ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που μας παρέχει πρόσβαση σε αυτούς και σε άλλους ειδικούς στον τομέα. Έχουμε επίσης ειδοποιήσει τις αρχές.

Δεν έχει σπαταληθεί χρόνος για να εξερευνήσουμε ακριβώς τι σημαίνει αυτό για τα συστήματα και τα δεδομένα μας. Η ομάδα των ειδικών εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την επίθεση, καθώς και για να καθορίσει πώς και πότε θα είμαστε σε θέση να επαναφέρουμε πλήρως τα συστήματά μας.

Αυτό που μάθαμε είναι ότι οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημά μας και ότι υπάρχει η πιθανότητα να διαρρεύσουν διαπιστευτήρια και άλλες πληροφορίες. Δυστυχώς, δεν έχουμε συγκεκριμένες λεπτομέρειες σε αυτό το σημείο, αλλά σίγουρα θα σας κρατήσουμε ενημερωμένους καθώς λαμβάνουμε πρόσθετες πληροφορίες.

Ενώ τα συστήματα θα επανέλθουν κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα έχουμε πρόσβαση σε αυτά τα συστήματα.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, η εικονική μάθηση Our Path και My Path θα συνεχιστεί, χωρίς διακοπή, για όλους τους μαθητές του WLCSD αύριο.

Αυτό γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή. Θα συνεχίσουμε να κοινοποιούμε πληροφορίες καθώς τις μαθαίνουμε. Εκτιμούμε την υπομονή και την κατανόησή σας καθώς εργαζόμαστε πάνω σε αυτό το ενοχλητικό γεγονός.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS