ΑρχικήinetΗ Intel επιβεβαιώνει ότι στο Q1 του 2021 θα κυκλοφορήσει το Rocket...

Η Intel επιβεβαιώνει ότι στο Q1 του 2021 θα κυκλοφορήσει το Rocket Lake

Σε ένα blog post στο Medium σήμερα, ο John Bonini της Intel επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία θα λανσάρει την πλατφόρμα desktop επόμενης γενιάς το πρώτο τρίμηνο του 2021. Ονομάζεται Rocket Lake, πιθανώς υπό το branding της 11ης γενιάς του Intel Core και θα διαθέτει υποστήριξη PCIe 4.0. Μετά από αρκετούς μήνες που κυκλοφορούσαν φήμες για το Rocket Lake και το PCIe 4.0, αυτό το άρθρο από την Intel είναι η κύρια πηγή που τα επιβεβαιώνει όλα.

Intel

Το δημοσιεύμα δεν περιλαμβάνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Rocket Lake. Από την πλευρά μας, υποθέτουμε ότι αυτός είναι ένας άλλος επεξεργαστής 14nm. Οι ερωτήσεις αφορούν το αν θα είναι χτισμένος με την αρχιτεκτονική του Skylake που υπήρχε και στις προηγούμενες πέντε γενιές των 14nm ή είναι ένα “back-port” των τελευταίων σχεδίων μικρο-αρχιτεκτονικής της Cove της Intel. Με την προσθήκη υποστήριξης PCIe 4.0 αντί για PCIe 3.0 – δεν υπάρχει συγκεκριμένη ένδειξη αυτή τη στιγμή ότι θα υπάρξει αύξηση των PCIe θέσεων από την CPU, αν και αυτή ήταν μια ιδέα που έχει κυκλοφορήσει.

Είναι αξιοσημείωτο στη δημοσιεύση ότι ο John Bonini (VP / GM για Desktop / Workstation / Gaming της Ιntel) αναφέρει τις υψηλές συχνότητες επεξεργαστών ως βασική μέτρηση της υψηλής απόδοσης σε παιχνίδια και δημοφιλείς εφαρμογές, αναφέροντας τις διάφορες τεχνολογίες Turbo Boost της Intel. Στην ίδια παράγραφο, αναφέρει στη συνέχεια τους «overclocking» επεξεργαστές της Intel στα 7 GHz, παραλείποντας να αναφέρει ότι αυτό το είδος overclocking δεν γίνεται για ένα παιχνίδι ή για λόγους workflow. To άρθρο φαίνεται επίσης να αναπηδά μεταξύ της συζήτησης για τους ενθουσιώδεις παίκτες, για να αναφέρει κατώπιν τους απλούς παίκτες των mobile graphics οπότε είναι κάπως μπερδεμένη. Λάβετε υπόψη ότι αυτό το δημοσιεύμα κυκλοφόρησε στο Medium, και όχι στον ίδιο τον ιστότοπο της Intel.

Οι λόγοι για τους οποίους αυτό το blog post κυκλοφόρησε σήμερα είναι δύο. Πρώτον, οι πρόσφατες ανεπιβεβαίωτες διαρροές σχετικά με τον χάρτη πορείας της Ιntel έθεσαν σταθερά την επόμενη γενιά επεξεργαστή desktop στο Q1 ή στο Q2 του 2021. Επιβεβαιώνοντας το Q1 ως περίοδο λανσαρίσματος, η Ιntel τουλάχιστον βάζει τις φήμες σε τάξη. Ο δεύτερος λόγος είναι ο διαγωνισμός που ανακοινώνει: η AMD έχει μια παρουσίαση σχετική με το Zen3 στις 8 Οκτωβρίου, και έτσι με το άρθρο της Intel, τουλάχιστον γνωρίζουμε τι συμβαίνει με την Intel και την AMD.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS