ΑρχικήsecurityΠαραβιάστηκε το WhatsApp account της Υπουργού Ndabeni-Abrahams

Παραβιάστηκε το WhatsApp account της Υπουργού Ndabeni-Abrahams

Η υπουργός επικοινωνιών και ψηφιακών τεχνολογιών της Αφρικής, Stella Ndabeni-Abrahams, είπε ότι τα WhatsApp μηνύματα της έχουν παραβιαστεί. Εκπρόσωπος της Υπουργού επιβεβαίωσε το περιστατικό και είπε ότι η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων του Facebook έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα σχετικά με το περιστατικό.

Ndabeni-Abrahams WhatsApp

Χθες το πρωί, το ίδιο το Υπουργείο επικοινωνιών έγραψε στο Twitter ότι ο λογαριασμός WhatsApp της Ndabeni-Abrahams παραβιάστηκε, “με αποτέλεσμα ιδιωτικές και εμπιστευτικές πληροφορίες να βρίσκονται στα χέρια τρίτων“.

Ο λογαριασμός WhatsApp της Υπουργού Επικοινωνιών και Ψηφιακών Τεχνολογιών, Stella Ndabeni-Abrahams έχει παραβιαστεί, με αποτέλεσμα ιδιωτικές και εμπιστευτικές πληροφορίες να βρίσκονται στα χέρια τρίτων“.

Σε επόμενο tweet, το Υπουργείο λέει: “Αυτή η παράνομη δραστηριότητα έχει αναφερθεί στις σχετικές αρχές και τους ιδιοκτήτες των πλατφορμών. Η απόκτηση και διανομή πληροφοριών που λαμβάνονται παράνομα είναι έγκλημα και οι παραβάτες αναφέρονται στις αρχές“.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η Ndabeni-Abrahams χρησιμοποιεί μόνο ένα κινητό τηλέφωνο και έχει έναν μόνο λογαριασμό WhatsApp. Αυτό σημαίνει ότι τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά δεδομένα βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο εκπρόσωπος της Υπουργού δεν ανέφερε πώς αποκαλύφθηκε η παραβίαση, αλλά είπε ότι οι αρχές ερευνούν το περιστατικό.

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε ποια τεχνική χρησιμοποίησαν οι εγκληματίες για να αποκτήσουν πρόσβαση στο WhatsApp account της Ndabeni-Abrahams.

Πέρυσι, είχαν κυκλοφορήσει κάποιες εκθέσεις που έδειχναν έναν σχετικά απλό τρόπο παραβίασης ενός λογαριασμού WhatsApp. Αυτό γίνεται με τη χρήση του κωδικού ελέγχου ταυτότητας μέσω SMS, που χρησιμοποιεί το WhatsApp για την επαλήθευση νέων χρηστών.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου στοχεύουν συχνά πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων. Σύμφωνα με το Business Insider, το WhatsApp προσπαθεί να αναπτύξει νέα τεχνολογία για να προσφέρει περισσότερη ασφάλεια στους χρήστες του. Για παράδειγμα, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει επαλήθευση δακτυλικών αποτυπωμάτων για την προβολή μηνυμάτων. Επίσης, λέγεται ότι σύντομα θα προσφέρει τη δυνατότητα αποστολής βίντεο ή φωτογραφίας που θα εξαφανίζονται μόλις τα βλέπει ο παραλήπτης.

Όλες οι πλατφόρμες πρέπει να ενισχύουν την ασφάλεια για να προσφέρουν προστασία στους χρήστες τους. Από την άλλη μεριά, και οι ίδιοι οι χρήστες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, ειδικά εκείνοι που είναι πιο πιθανό να αποτελέσουν στόχο για τους hackers λόγω της θέσης τους (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, επιχειρηματίες κλπ.).

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS