ΑρχικήinetQAnon: Το Facebook απαγορεύει τις διαφημίσεις που το υποστηρίζουν

QAnon: Το Facebook απαγορεύει τις διαφημίσεις που το υποστηρίζουν

Το Facebook λαμβάνει νέα βήματα για να περιορίσει την επιρροή του QAnon στην πλατφόρμα του, απαγορεύοντας τις υποστηρικτικές διαφημίσεις.

Το κοινωνικό δίκτυο είπε ότι απαγορεύει διαφημίσεις που «επαινούν, υποστηρίζουν ή αντιπροσωπεύουν» το QAnon ή «στρατιωτικοποιημένα κοινωνικά κινήματα» και ότι είχε αρχίσει να υποβαθμίζει αναρτήσεις από ομάδες και σελίδες QAnon στη ροή ειδήσεων των χρηστών.

QAnon Facebook
QAnon: Το Facebook απαγορεύει τις διαφημίσεις που το υποστηρίζουν

Το κοινωνικό δίκτυο είχε προηγουμένως αφαιρέσει εκατοντάδες ομάδες και σελίδες που σχετίζονται με τη θεωρία συνωμοσίας, των οποίων οι οπαδοί πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ελέγχεται από μια ομάδα σατανικών παιδεραστών που τελικά θα πέσει από τον Donald Trump. Αφού θεωρήθηκε ως κίνηση «περιθωριοποίησης», η πίστη στο QAnon έχει αυξηθεί από την αρχή της πανδημίας του κοροναϊού.

Το Facebook δήλωσε επίσης ότι λαμβάνει μέτρα για να αντιμετωπίσει την εμμονή των ομάδων QAnon σχετικά με το εμπόριο παιδιών και την ασφάλεια τους. Τους τελευταίους μήνες, οι ομάδες QAnοn έχουν ασχοληθεί με το θέμα της εμπορίας παιδιών προκειμένου να στρατολογήσουν νέους οπαδούς και να κάνουν τη θεωρία συνωμοσίας πιο ελκυστική, εν μέσω της καταστολής από πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι βοήθησε το QAnon να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, ενώ νόμιμες οργανώσεις κατά της εμπορίας ανθρώπων λένε ότι οι θεωρίες συνωμοσίας δυσκολεύτηκαν να βοηθήσουν τα πραγματικά θύματα, σύμφωνα με το Engadget.

QAnon: Το Facebook απαγορεύει τις διαφημίσεις που το υποστηρίζουν

Τώρα, το Facebook λέει ότι θα «κατευθύνει τους ανθρώπους σε αξιόπιστους πόρους για την ασφάλεια των παιδιών όταν αναζητούν συγκεκριμένα hashtag σχετικά με το θέμα» και θα στείλει αναρτήσεις σχετικά με την QAnοn και την εμπορία παιδιών σε υπεύθυνους ελέγχου πληροφοριών τρίτων. Οι αναρτημένες δημοσιεύσεις θα είναι χαμηλότερης κατάταξης και επισήμανσης και δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφημίσεις, είπε το Faceboοk.

Τα νέα βήματα έρχονται καθώς το Facebook προσπάθησε να πάρει μια πιο αυστηρή στάση για το QAnon και άλλες ομάδες που προωθούν τη βία. Σε μια ξεχωριστή ενημέρωση, η εταιρεία είπε ότι είχε αφαιρέσει περισσότερες από 6.500 ομάδες και σελίδες επειδή παραβίασαν τους κανόνες της σχετικά με τα «στρατιωτικά κοινωνικά κινήματα».

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS