ΑρχικήinetNASA: Αναζητά ιδέες για τη συνέχιση των αποστολών στο σκοτάδι

NASA: Αναζητά ιδέες για τη συνέχιση των αποστολών στο σκοτάδι

Η NASA θέλει ιδέες ώστε να συνεχίζει τις αποστολές στο φεγγάρι στο σκοτάδι, κάτι που θα μπορούσε να είναι το κλειδί για οικισμούς.

nasa
NASA: Αναζητά ιδέες για τη συνέχιση των αποστολών στο σκοτάδι

Εάν η NASA πρόκειται να έχει μακροχρόνια παρουσία στη Σελήνη, θα χρειαστεί μια εναλλακτική λύση από την τυπική ηλιακή ενέργεια, ενώ οι σεληνιακές νύχτες μπορεί να διαρκέσουν για πάνω από δύο εβδομάδες σε ορισμένες περιπτώσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις η διαστημική υπηρεσία απευθύνεται σε τρίτους για βοήθεια.

Συγκεκριμένα, συνεργάζεται με τη HeroX σε μια πρόκληση crowdsourcing «Watts on the Moon» που προσφέρει συνολικά έπαθλα έως και 5 εκατομμύρια δολάρια, αν μπορείτε να δημιουργήσετε ενεργειακές λύσεις για αποστολές στο φεγγάρι. Οι πρωτοπόροι δεν θα χρειαστεί καν να περιμένουν έως ότου εγκριθεί η τεχνολογία πριν ξεκινήσει ένα σεληνιακό ταξίδι.

Η τριφασική πρόκληση ξεκινά με δημιουργούς που παρέχουν λύσεις που μπορούν να ενισχύσουν μια αποστολή με τρεις δραστηριότητες. Οι κριτές της NASA θα επιλέξουν τρεις νικητές για κάθε δραστηριότητα και θα τους δώσουν 100.000 $, με τέσσερεις επιλαχόντες να κερδίζουν 50.000 $ ο καθένας.

Η Φάση 2 θα αναθέσει στους νικητές την ανάπτυξη πρωτοτύπων και θα μοιράσει βραβεία αξίας έως 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Εάν μία ή περισσότερες εταιρείες φτάσουν στην τρίτη φάση, θα συνεργαστούν με την υπηρεσία για να κατασκευάσουν υλικό για μια «επιχειρησιακή επίδειξη» στη Σελήνη.

Οι μεμονωμένοι συμμετέχοντες πρέπει μόνο να είναι πολίτες των ΗΠΑ, ενώ οι οργανισμοί πρέπει να λειτουργούν κυρίως εκτός των ΗΠΑ.

Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει εγγύηση ότι αυτό θα λειτουργήσει όπως υποσχέθηκε, σύμφωνα με το Engadget. Ωστόσο, η NASA έχει σαφώς ένα κίνητρο για να εξερευνήσει επιλογές από πολλούς πόρους. Αν και δε θα χρειαστεί απαραίτητα να είναι έτοιμη αυτή η τεχνολογία για τους πρώτους ανθρώπους που επιστρέφουν στη Σελήνη, θεωρητικά έως το 2024, δε θα προχωρήσει πολύ εάν οι μακροπρόθεσμες αποστολές και οι οικισμοί δεν καταφέρουν να παραμείνουν σε ισχύ μέσα στο σκοτάδι.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS