ΑρχικήsecurityΗ Staples αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων πελατών

Η Staples αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων πελατών

Staples

Η Staples, μεγάλη εταιρεία που ειδικεύεται στη λιανική πώληση ειδών γραφείου, επικοινώνησε με ορισμένους από τους πελάτες της και τους ενημέρωσε ότι υπήρχε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε δεδομένα που σχετίζονταν με τις παραγγελίες τους.

Προς το παρόν, δεν έχουν κυκλοφορήσει πολλές λεπτομέρειες, καθώς η εταιρεία έχει περιοριστεί στην ενημέρωση των πελατών που έχουν επηρεαστεί και δεν έχει προβεί σε δημόσια ανακοίνωση.

Μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση αλλά σε “μη ευαίσθητα δεδομένα”

Η Staples ασχολείται κυρίως με την λιανική πώληση ειδών γραφείου και συναφών προϊόντων. Η εταιρεία έστειλε μια σύντομη επιστολή στους πελάτες της, παρέχοντας ένα πλαίσιο της παραβίασης. Η επιστολή έφερε την υπογραφή του Διευθύνοντος Συμβούλου της Staples Inc., Alexander ‘Sandy’ Douglas.

Λέγεται ότι η παραβίαση έλαβε χώρα γύρω στις 2 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την επιστολή, έχει παραβιαστεί ένας περιορισμένος αριθμός δεδομένων, που σχετίζεται με τις παραγγελίες κάποιων πελατών της Staples.

Η Staples δεν έχει ακόμη προσδιορίσει τι ακριβώς έχει παραβιαστεί, αλλά λέει ότι πρόκειται για “μη ευαίσθητα δεδομένα παραγγελιών πελατών“. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται: ονόματα, διευθύνσεις, διευθύνσεις email, αριθμοί τηλεφώνου, τα τέσσερα τελευταία ψηφία πιστωτικής κάρτας και στοιχεία σχετικά με την παραγγελία (παράδοση, κόστος, προϊόν).

Αυτά τα στοιχεία μπορεί όντως να μην φαίνονται πολύ σημαντικά, γιατί μπορεί να τα βρει εύκολα κάποιος. Ωστόσο, θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου για άλλες απάτες μέσω email ή τηλεφωνικών κλήσεων. Οι hackers θα μπορούσαν, επίσης, να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες για να κάνουν μια μεγαλύτερη επίθεση.

Ο Douglas τονίζει ότι τα credentials των λογαριασμών και τα πλήρη στοιχεία των καρτών πληρωμής των πελατών δεν έχουν επηρεαστεί.

Σύμφωνα με το BleepingComputer, οι πελάτες που έχουν λάβει την επιστολή, μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα με την Staples κατά τις ώρες εργασίας.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS