ΑρχικήbusinessΕπιχειρήσεις: Ανησυχία για data breaches που προέρχονται από "insiders"!

Επιχειρήσεις: Ανησυχία για data breaches που προέρχονται από “insiders”!

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των επιχειρήσεων είναι να υποστούν data breaches που θα προέρχονται είτε από εσωτερικούς παράγοντες (insiders) είτε από εσωτερικά σφάλματα. Σύμφωνα με έρευνα της Exonar, στην οποία συμμετείχαν 500 επαγγελματίες IT, το 94% των ερωτηθέντων έχουν υποστεί data breach και το 79% ανησυχούν ότι οι επιχειρήσεις τους θα είναι τα επόμενα θύματα.

Ο Niamh Muldoon, ανώτερος διευθυντής της OneLogin, δήλωσε ότι ο φόβος που σχετίζεται με τα data breaches πηγάζει από την “κουλτούρα ασφαλείας” που υιοθετεί μία επιχείρηση, αλλά και από τη δομή αναφοράς ασφαλείας. Η στενή κι ουσιώδης επικοινωνία των ομάδων ασφαλείας με την εκτελεστική ηγεσία, η υποστήριξη στην ηγεσία για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων βάσει του εκάστοτε κινδύνου και η καθοδήγηση της επιχειρηματικής στρατηγικής, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται, μπορούν να μειώσουν σημαντικά αυτόν τον φόβο και την ανασφάλεια των επιχειρήσεων.

insider

Επιπλέον, η μη κατανόηση του IT, των συστατικών του και των αρχών του οδηγούν στο φόβο και το άγχος του άγνωστου, οπότε η εκπαίδευση πάνω σε θέματα ασφαλείας, σε συνδυασμό με την ευαισθητοποίηση και την συνειδητοποίηση απειλών, θα ενισχύσει την ικανότητα των επιχειρήσεων να αμυνθούν απέναντι σε ενδεχόμενα data breaches. Ακόμη, η αναγνώριση της σημασίας του ελέγχου της πρόσβασης, για την προστασία των συστημάτων και των δεδομένων, είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, το οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν και πρέπει να εφαρμόσουν, για να μειώσουν τον κίνδυνο data breach.

Όσον αφορά το τί προκαλεί ένα data breach, το 40% των ερωτηθέντων στην έρευνα που διεξήγαγε η Exonar, δήλωσαν ότι για αυτό μπορεί να ευθύνονται τυχαία περιστατικά εργαζομένων, ενώ το 21% ανέφεραν ότι αυτό προέρχεται από εξωτερικούς παράγοντες-επιτιθέμενους.

Ο Sammy Migues, επιστήμονας της Synopsys, δήλωσε ότι οι insiders μιας επιχείρησης έχουν ήδη πρόσβαση στα συστήματά της, οπότε μπορούν να αποσπάσουν δεδομένα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, κάτι για το οποίο οι επιχειρήσεις μπορεί εύλογα να νιώσουν ντροπή και ενόχληση σε περίπτωση που το ανακαλύψουν. Ο Migues πρόσθεσε ακόμη πως οι επιχειρήσεις λαμβάνουν κακές αποφάσεις που σχετίζονται με την προσωρινή τοποθέτηση δεδομένων στο cloud, ενώ δεν γνωρίζουν πώς να τα κρατήσουν ασφαλή. Οι insiders γνωρίζουν ακριβώς πώς να βλάψουν μία επιχείρηση, εάν το θέλουν. Μεταξύ των ατυχημάτων και των κακόβουλων επιθέσεων, οι insiders που μπορούν να αποτελέσουν την πηγή ενός data breach, είναι μια σημαντική ανησυχία για τις επιχειρήσεις.

Επιχειρήσεις-data breaches-insiders

Επίσης, ο Muldoon συνιστά στις επιχειρήσεις τα ακόλουθα:

  • Να θυμάστε πάντα ότι οι υπάλληλοί σας είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα πληροφοριών σας. Η ασφάλεια είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που υποστηρίζει τις επιχειρηματικές εξελίξεις, ειδικά σε περιόδους αβεβαιότητας, ενώ παράλληλα η ενίσχυση και η ανάπτυξη καλών εργασιακών σχέσεων με την ομάδα ασφαλείας της επιχείρησής σας, θα συμβάλει στην πολυμορφία και την ένταξη στην επιχειρηματική στρατηγική, καθώς και στις δέουσες αποφάσεις, δημιουργώντας και διατηρώντας ομάδες υψηλής απόδοσης.
  • Η συνεργασία με αξιόπιστους συνεργάτες για τον έλεγχο και την ταυτότητα της πρόσβασης ωφελεί πραγματικά τις επιχειρήσεις, ως ένα ενιαίο access view για εσωτερικά ή / και cloud-based συστήματα.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS