ΑρχικήsecurityΔίκη Assange: Η δικαστής "απειλεί" ότι θα συνεχίσει την δίκη χωρίς...

Δίκη Assange: Η δικαστής “απειλεί” ότι θα συνεχίσει την δίκη χωρίς εκείνον

Βρετανή δικαστής απείλησε τον ιδρυτή του WikiLeaks, Julian Assange ότι η ακρόαση θα συνεχιστεί χωρίς αυτόν εάν συνεχίσει να μιλά από την αποβάθρα και να διακόπτει τους μάρτυρες.

Η Vanessa Baraitser ανέστειλε για λίγο την ακρόαση στο Κεντρικό Ποινικό Δικαστήριο του Λονδίνου, αφού ο Assange διέκοψε τον μάρτυρα Clive Stafford Smith, ο οποίος εκείνη την στιγμή κατέθετε διάφορα στοιχεία για την υπόθεση.

Ο Julian Assange προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους Αμερικανούς εισαγγελείς που θέλουν να τον εκδώσουν στις ΗΠΑ δικάζοντας τον για κατασκοπεία. Το κατηγορητήριο του Assange περιλαμβάνει κατηγορίες για κατασκοπεία, υποκλοπή δεδομένων, παραβίαση υπολογιστών και δημοσίευση στρατιωτικών εγγράφων των ΗΠΑ από το WikiLeaks πριν από μια δεκαετία. Οι κατηγορίες φτάνουν την μέγιστη ποινή φυλάκισης των 175 ετών.

Assange

Οι δικηγόροι του Assange λένε ότι η δίωξη του είναι κατάχρηση εξουσίας με πολιτικά κίνητρα που θα καταπνίξει την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και θα θέσει σε κίνδυνο τους δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο.

Απευθυνόμενη στον Assange, η δικαστής είπε: «Θα ακούσετε πράγματα, χωρίς αμφιβολία πολλά πράγματα, με τα οποία διαφωνείτε κατά τη διάρκεια αυτών των διαδικασιών».

«Εάν ξανάδιακόψετε την ακρόαση, έχω την δυνατότητα να συνεχίσω την δίκη χωρίς εσάς», πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα, όταν ξεκίνησε η ακρόαση, η Baraitser απέρριψε τα αιτήματα των δικηγόρων του Αssange να καθυστερήσει η ακρόαση έκδοσής του μέχρι το επόμενο έτος, ώστε να μπορούν να έχουν περισσότερο χρόνο για να απαντήσουν στους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι συνωμότησε με άλλες ομάδες hacking.

Η υπόθεση έχει ήδη καθυστερήσει για μήνες λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει ισχυρισμούς ότι ο Αssange στρατολόγησε διαβόητες ομάδες hacking, συμπεριλαμβανομένων των Anonymous και LuluSec και ότι βοήθησε τον Edward Snowden, ο οποίος διέρρευσε πληροφορίες από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA).

Ισχυρίζονται ότι με την κυκλοφορία μυστικών εγγράφων που σχετίζονται με τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, ο Assange δημιούργησε τον κίνδυνο «αθώοι άνθρωποι» να υποστούν σοβαρές σωματικές βλάβες ή να φυλακιστούν παράνομα.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS