ΑρχικήinetΗ Microsoft σταματά την υποστήριξη του Adobe Flash τον Ιανουάριο του 2021

Η Microsoft σταματά την υποστήριξη του Adobe Flash τον Ιανουάριο του 2021

Η Microsoft δήλωσε σήμερα ότι θα τερματίσει την υποστήριξη για τον Adobe Flash Player στους web browsers της τον Ιανουάριο του 2021, επιβεβαιώνοντας μια ανακοίνωση που έγινε τον Ιούλιο του 2017 από τις εταιρείες Apple, Adobe, Facebook, Google και την Mozilla.

Η Adobe λέει ότι το Flash Player δεν θα ενημερώνεται πλέον και ούτε θα διανέμεται μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Η απόφαση ελήφθη λόγω του μειωμένου αριθμού ατόμων που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το Flash Player και λόγω της πιο ασφαλούς και καλύτερης απόδοσης των τεχνολογιών όπως το HTML5, το WebGL και το WebAssembly.

“Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, η Microsoft τερματίζει την υποστήριξη για το Adobe Flash Player στον Microsoft Edge (τόσο στον νέο Microsoft Edge όσο και στον Microsoft Edge Legacy) και τον Internet Explorer 11 στα τέλη του 2020”, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής προγράμματος της Microsoft, Suchithra Gopinath.

Adobe Flash Microsoft

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αλλαγών της Microsoft, η αφαίρεση του Adobe Flash θα τεθεί σε ισχύ με την κυκλοφορία του Microsoft Edge v88, την ίδια στιγμή που θα συμβεί στο project του Chromium, στον Google Chrome v88.

Θα απενεργοποιείται από προεπιλογή ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2021

“Μετά τον Δεκέμβριο του 2020, δεν θα λαμβάνετε πλέον “Ενημέρωση ασφαλείας για το Adobe Flash Player” από τη Micrοsoft για τον Microsoft Edge Legacy και τον Internet Explorer 11″, πρόσθεσε ο Gopinath.

“Από τον Ιανουάριο του 2021, το Adobe Flash Player θα απενεργοποιηθεί από προεπιλογή και θα αποκλειστούν όλες οι παλαιότερες εκδόσεις από το KB4561600 τον Ιούνιο 2020.”

Το φθινόπωρο του 2020, η εταιρεία θα δημοσιεύσει μια «Ενημέρωση για κατάργηση του Adobe Flash Player» μέσω του Windows Update, του WSUS και του Micrοsoft Update Catalog που θα καταργεί πλήρως και μόνιμα το Flash από όλες τις συσκευές των Windows.

Οι πελάτες που θα θέλουν να καταργήσουν την υποστήριξη Flash πριν από το επίσημο τέλος της υποστήριξής τους θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την ενημέρωση από τον κατάλογο των ενημερώσεων και να την τρέξουν στα συστήματα τους.

Οι χρήστες δεν θα μπορούν να απεγκαταστήσουν την ενημέρωση μόλις τρέξει στους υπολογιστές τους – στις αρχές του 2021 θα είναι προαιρετικό, με τη Microsoft να αρχίσει να την προτείνει τους επόμενους μήνες.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2021, η ενημέρωση θα αρχίσει να κυκλοφορεί σε χρήστες που δεν την έχουν εγκαταστήσει ακόμη ως αθροιστική ενημέρωση.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS