ΑρχικήsecurityΤο απόρρητο πρέπει να είναι προεπιλεγμένο στις εφαρμογές για παιδιά

Το απόρρητο πρέπει να είναι προεπιλεγμένο στις εφαρμογές για παιδιά

Οι εφαρμογές, οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και τα διαδικτυακά παιχνίδια που απευθύνονται ειδικά σε παιδιά θα πρέπει από εδώ και στο εξής να τοποθετούν το απόρρητο στο επίκεντρο του σχεδιασμού τους.

απόρρητο

Σύμφωνα με ένα νέο σύνολο κανόνων, τα δεδομένα των παιδιών πρέπει να προστατεύονται online και οι εταιρείες που ασχολούνται με τη δημιουργία τέτοιων εφαρμογών έχουν 12 μήνες να συμμορφωθούν.

Όσες από αυτές δεν συμμορφωθούν, θα υποστούν κυρώσεις από το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών.

Ωστόσο υπάρχουν πολλοί που αμφισβητούν ότι αυτοί οι κανονισμοί θα αλλάξουν κάτι.

Η Επίτροπος Πληροφοριών Elizabeth Denham είπε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο.

«Σε μερικά χρόνια θα εκπλαγούμε όλοι που υπήρχε κάποτε μια εποχή που δεν υπήρχε συγκεκριμένος κανονισμός για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο. Θα είναι τόσο φυσιολογικό όσο η τοποθέτηση ζώνης ασφαλείας.»

«Αυτός ο κώδικας καθιστά σαφές ότι τα παιδιά δεν είναι όπως οι ενήλικες στο διαδίκτυο και τα δεδομένα τους χρειάζονται μεγαλύτερη προστασία.»

Είπε ότι το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO) αναγνωρίζει ότι μπορεί να είναι δύσκολο για τις μικρότερες επιχειρήσεις να συμμορφωθούν με τον νέο κώδικα και θα προσφέρει «βοήθεια και υποστήριξη» κατά το επόμενο έτος.

Τα βασικά σημεία του νέου κώδικα είναι:

  • Το συμφέρον του παιδιού θα πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα κατά το σχεδιασμό και την ανάπτυξη διαδικτυακών υπηρεσιών
  • Τα υψηλά επίπεδα απορρήτου πρέπει να ορίζονται από προεπιλογή
  • Μόνο ένα πολύ μικρό ποσό προσωπικών δεδομένων θα πρέπει να συλλέγονται και να διατηρούνται
  • Τα δεδομένα των παιδιών δεν πρέπει να κοινοποιούνται εκτός εάν υπάρχει επιτακτικός λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο
  • Τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται με τρόπους που θα μπορούσαν να βλάψουν την ευημερία τους
  • Η γεωγραφική τοποθεσία θα πρέπει να απενεργοποιείται από προεπιλογή

Άλλες υπηρεσίες που πρέπει επίσης να συμμορφωθούν με τον κώδικα και το απόρρητο, περιλαμβάνουν εκπαιδευτικούς ιστότοπους, υπηρεσίες ροής που χρησιμοποιούν, αναλύουν και σχεδιάζουν δεδομένα παιδιών και κατασκευαστές παιχνιδιών που συνδέονται στο διαδίκτυο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS