ΑρχικήinetΧρήση τεχνολογίας για την αντιμετώπιση της παρενόχλησης στα μέσα μεταφοράς

Χρήση τεχνολογίας για την αντιμετώπιση της παρενόχλησης στα μέσα μεταφοράς

Η τεχνολογία στη διάθεση των ειδικών για την αντιμετώπιση της παρενόχλησης των γυναικών στα μέσα μεταφοράς στο Sydney.

τεχνολογία
Χρήση τεχνολογίας για την αντιμετώπιση της παρενόχλησης στα μέσα μεταφοράς

Η σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα σε πολλές χώρες. Πολλές γυναίκες βρίσκονται σε κίνδυνο όταν κυκλοφορούν το βράδυ στο δρόμο ή όταν χρησιμοποιούν μέσα μεταφοράς.

Το πρόβλημα αυτό έχει απασχολήσει και τον οργανισμό Transport for New South Wales (TfNSW), ο οποίος αποφάσισε να δοκιμάσει νέες “καινοτόμες ιδέες δεδομένων και τεχνολογίας” για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης των γυναικών σε δημόσιες συγκοινωνίες στο Greater Sydney (ιδίως τη νύχτα).

Μετά το Safety After Dark Innovation Challenge, ο TfNSW έχει σκεφτεί ιδέες που θα δοκιμαστούν τους επόμενους έξι μήνες, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στο σύστημα CCTV για την αυτοματοποίηση της ανίχνευσης απειλητικών συμπεριφορών, χρησιμοποιώντας σύνολα δεδομένων και αλγόριθμους. Στόχος είναι η προαγωγή της ασφάλειας.

Θέλουμε όλοι οι πελάτες μας να αισθάνονται ασφαλείς στο δίκτυο και δεν είναι καλό το ότι 9 στις 10 γυναίκες στην Αυστραλία υφίστανται παρενόχληση στο δρόμο και αλλάζουν τη συμπεριφορά τους ως απάντηση“, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Andrew Constance.

μέσα μεταφοράς παρενόχλησης
Χρήση τεχνολογίας για την αντιμετώπιση της παρενόχλησης στα μέσα μεταφοράς

 “Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με επιχειρηματίες και πανεπιστήμια για την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων, ώστε να κρατήσουμε τις γυναίκες ασφαλείς“.

Το TfNSW έλαβε 44 αιτήσεις για το Safety After Dark Innovation Challenge και οι νικητές επιλέχθηκαν από μια επιτροπή. Οι νικητές είναι το Πανεπιστήμιο του Wollongong, η πλατφόρμα ανταλλαγής δεδομένων “She is a Crowd“, η εταιρεία Guardian LifeStream και το Cardno / UNSW.

Ο Constance είπε ότι οι νικητές έδειξαν ότι είναι σε θέση να “αντιμετωπίσουν ουσιαστικά τα ζητήματα ασφάλειας” και έχουν την ικανότητα να χρησιμοποιήσουν δημιουργικές και εξελιγμένες νέες τεχνολογίες που θα κάνουν τη διαφορά.

Ελπίζουμε ότι οι νέες αυτές τεχνολογίες θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της παρενόχλησης αν και οι αρμόδιοι θα πρέπει να επικεντρωθούν και στην τιμωρία των ατόμων που συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS