ΑρχικήsecurityΟι "Fortnite Hackers" κερδίζουν 1 εκατομμύριο $ ετησίως

Οι “Fortnite Hackers” κερδίζουν 1 εκατομμύριο $ ετησίως

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά πόσο κερδοφόρο είναι για τους hackers το να παραβιάζουν λογαριασμούς Fortnite. Αναρωτιέστε πόσο κερδοφόρo μπορεί να είναι; Πώς σας ακούγεται το 1 εκατομμύριο δολάρια (750.000 £) ετησίως από πωλήσεις κλεμμένων λογαριασμών; Οι hackers κερδίζουν τέτοια τεράστια ποσά, λόγω της μεγάλης αξίας των κλεμμένων skins. Και φυσικά επειδή ξέρουν πως να παραβιάσουν τον λογαριασμό σας.

Ο Vinny Troia, Διευθύνων Σύμβουλος της Night Lion Security, δημοσίευσε σήμερα την έκθεσή του για το hacking λογαριασμών Fortnite. Η έκθεση δεν είναι πολύ ενθαρρυντική αν είστε παίκτης της Fortnite. Αν είστε όμως hacker λογαριασμών Fortnite, από την άλλη πλευρά, ενισχύει αυτό που ήδη γνωρίζετε: θα κερδίσετε πολλά χρήματα αν παραβιάσετε λογαριασμούς παιχνιδιών.

Fortnite hackers

Όλα ξεκινούν και τελειώνουν για να είμαι ειλικρινής, με ένα σφάλμα ασφάλειας την στιγμή της σύνδεσης στον λογαριασμό. Οι συνδυασμοί ονομάτων χρήστη και κωδικών πρόσβασης από παραβιάσεις δεδομένων, αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο dark web.

Ένας πρόσφατος έλεγχος στο dark web έδειξε ότι πωλούνται 15 δισεκατομμύρια κλεμμένα logins από περισσότερες από 100.000 παραβιάσεις. Μερικοί hackers πωλούν αυτές τις βάσεις δεδομένων, και άλλοι τις παρέχουν δωρεάν σε άλλους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.

Το θέμα είναι ότι εάν χρησιμοποιείτε τα ίδια credentials και τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης, σε πολλούς λογαριασμούς, τότε θέτετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο. Αν παραβιαστεί έστω ένας από αυτούς τους ιστότοπους, τότε και οι άλλοι βρίσκονται αυτομάτως σε κίνδυνο. Εδώ είναι το σημείο στο οποίο οι hackers δοκιμάζουν αυτά τα credentials σε λογαριασμούς υψηλής αξίας στο Fortnite. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε απλές παραλλαγές του ίδιου κωδικού πρόσβασης, πάλι δεν είστε ασφαλείς. Ο έλεγχος των παραλλαγών γίνεται με πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες.

Παραβίαση λογαριασμών Fortnite

Σύμφωνα με την Troia, ένα εργαλείο hacking λογαριασμών Fortnite μπορεί να «τσεκάρει» κατά μέσο όρο 500 τέτοιους ελέγχους λογαριασμού ανά δευτερόλεπτο. Οι πιο επιτυχημένοι hackers είναι αυτοί που κατανοούν την ψυχολογία της δημιουργίας κωδικών πρόσβασης του γενικού πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των παικτών της Fortnite. Η Troia αναφέρει ότι πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν “μικρές και προβλέψιμες αλλαγές” στον κωδικό πρόσβασης.

Φυσικά η διαδικασία δεν είναι απλή ακόμη και για τους hackers της Fortnite. Τα Epic Games, για παράδειγμα, περιορίζουν τον αριθμό των επιτρεπόμενων συνδέσεων ανά διεύθυνση IP για να αποτρέψουν τέτοιου είδους μαζικούς αυτοματοποιημένους τρόπους εισβολής. Ωστόσο, οι hackers παρακάμπτουν τέτοια εμπόδια πληρώνοντας για υπηρεσίες “proxy rotation”, οι οποίες μπορούν να εκδώσουν μια νέα IP για κάθε αίτημα ελέγχου λογαριασμού.

Αυτές οι υπηρεσίες δεν είναι φτηνές με τους hacker να πληρώνουν περισσότερα από 10.000 $ (7.500 £) το μήνα για τέτοιες υπηρεσίες. Αυτές οι υπηρεσίες δεν χρησιμοποιούν IP που σχετίζονται συνήθως με τέτοιους proxies ή με VPN, αλλά αντίθετα, χρησιμοποιούν οικιακές IP για να είναι πιο πιθανό να περάσουν από οποιοδήποτε φιλτράρισμα που έχουν εφαρμόσει τα Epic Games.

Αλλά δεν σταματούν εκεί. Ένα άλλο εργαλείο, ένα πρόγραμμα ελέγχου λογαριασμών Fortnite είναι ικανό να αλλάζει αυτόματα κωδικούς πρόσβασης και να ελέγχει για διαθέσιμα skins. Η πιο αποτελεσματική έκδοση αυτού του εργαλείου πωλείται μόνο για προσωπική χρήση με την άδεια να κοστίζει 2.000 $ (1.500 £) το μήνα.

1 εκατομμύριο δολάρια ετησίως κερδίζουν οι hackers

Αφού οι εγκληματίες επενδύουν τόσα πολλά χρήματα στα εργαλεία που χρησιμοποιούν για να παραβιάσουν λογαριασμούς Fortnite καταλαβαίνετε ότι τα κέρδη θα είναι τεράστια. Από κάθε 20.000 λογαριασμούς που είναι διαθέσιμοι στους hackers, περίπου 2.000 θα καταλήξουν να παραβιαστούν.

Αυτοί οι λογαριασμοί μπορούν να συγκεντρωθούν σε μια συλλογή γνωστή ως αρχείο καταγραφής και να πωληθεί για τουλάχιστον 10.000 $. Η Troia δηλώνει ότι ένα τέτοιο αρχείο καταγραφής πωλήθηκε για 38.000 $ (28.750 £) σε μια ιδιωτική δημοπρασία στο Telegram. Στη συνέχεια, οι αγοραστές μεταπωλούν τους λογαριασμούς.

Οι πιο επιτυχημένοι hackers λογαριασμών Fortnite κερδίζουν, σύμφωνα με την έκθεση, κατά μέσο όρο 25.000 $ (19.000 £) την εβδομάδα ή περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια (750.000 £) ετησίως. Το χαμηλότερο ποσό που μπορούν να κερδίσουν είναι 5.000 $ την εβδομάδα, οπότε συνεχίζουμε να μιλάμε για πολύ μεγάλα ποσά.

Οι συμβουλές μας σας είναι γνωστές αλλά ας τις επαναλάβουμε

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε website ή υπηρεσία που χρησιμοποιείτε. Μια εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης θα σας βοηθήσει πάρα πολύ. Μην επαναχρησιμοποιείτε τους κωδικούς πρόσβασης. Ποτέ!

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS