ΑρχικήinetWindows 10: Η τελευταία ενημέρωση μπορεί να κατέστρεψε τον SSD σας!

Windows 10: Η τελευταία ενημέρωση μπορεί να κατέστρεψε τον SSD σας!

Η προηγούμενη ενημέρωση των Windows 10 της Microsoft, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο εργαλείο βελτιστοποίησης του σκληρού δίσκου SSD.

windows 10 ssd
Windοws 10: Η τελευταία ενημέρωση μπορεί να κατέστρεψε τον SSD σας!

Μια νέα ενημέρωση των Windows 10 αναμένεται να επιλύσει το σφάλμα που επηρεάζει το εργαλείο Optimize Drives, που μπορεί να έχει επιπτώσεις στη διάρκεια ζωής των SSD.

Τα προβλήματα προέκυψαν για πρώτη φορά με την έκδοση 2004 των Windows 10, και δημοσιεύτηκαν τον Μάιο, με τους χρήστες να αναφέρουν ότι το εργαλείο βελτιστοποίησης απέτυχε να καταγράψει την τελευταία φορά που ο SSD είχε ανασυγκροτηθεί.

Αυτό σημαίνει ότι τα Windows 10 εκτελούσαν αυτόματες βελτιστοποιήσεις του σκληρού δίσκου πολύ πιο συχνά από ότι έπρεπε, κάτι που θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στη διάρκεια ζωής του και να προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

Όταν μια μονάδα δίσκου ανασυγκροτείται, το περιεχόμενό της αναδιοργανώνεται με τρόπο που επιτρέπει την πρόσβαση στα δεδομένα πιο γρήγορα. Η ανασυγκρότηση μιας πολύ κατακερματισμένης μονάδας μπορεί να οδηγήσει σε έντονη αύξηση απόδοσης, αλλά η διαδικασία βελτιστοποίησης έχει επιπτώσεις και στην ίδια τη μονάδα δίσκου.

Κανονικά, τα Windows 10 πρέπει να καταγράφουν την τελευταία φορά που μια μονάδα σκληρού δίσκου έχει βελτιστοποιηθεί για να διασφαλιστεί ότι ο SSD δε θα υποστεί περιττή φθορά.

Στην περίπτωση των SSD, ορισμένοι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι δεν είναι σωστό να εκτελείτε ανασυγκρότηση, ενώ άλλοι έχουν δηλώσει ότι υπάρχουν οφέλη από τη βελτιστοποίηση ενός πολύ κατακερματισμένου SSD περίπου μία φορά το μήνα.

Ωστόσο, ως αποτέλεσμα του σφάλματος των Windows 10 2004, το εργαλείο Optimize Drives ανασυγκροτεί τις μονάδες κάθε φορά που γίνεται επανεκκίνηση της συνδεδεμένης συσκευής, που σημαίνει ότι πολλοί SSD ανασυγκροτούνται περίπου 30 φορές πιο συχνά από ό,τι προτείνεται.

microsoft
Windοws 10: Η τελευταία ενημέρωση μπορεί να κατέστρεψε τον SSD σας!

Η Microsoft αναγνώρισε το ζήτημα, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο, και έχει ήδη κυκλοφορήσει επιδιορθώσεις για τα μέλη του προγράμματος Insider με τα Windows 10 Build 19042.487 (20H2).

Δυστυχώς, οι υπόλοιποι χρήστες των Windows 10 θα πρέπει να περιμένουν να δοκιμαστεί η επιδιόρθωση σε έκδοση beta, ενώ συνιστάται να απενεργοποιήσετε την αυτόματη ανασυγκρότηση για να αποφύγετε περαιτέρω ζημιά στους SSD.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS