ΑρχικήHow ToΤο Amazon Smart Plug δεν δουλεύει, πως να το φτιάξετε;

Το Amazon Smart Plug δεν δουλεύει, πως να το φτιάξετε;

Τα smart plug είναι από τους απλούστερους (και πιο προσιτούς) τρόπους για να μεταφέρετε τη έξυπνη λειτουργικότητα στο σπίτι σας. Είναι επίσης μερικές από τις πιο ευπροσάρμοστες λειτουργίες που σας επιτρέπουν να ενεργοποιήσετε τις «χαζές» έξυπνες συσκευές απλά ελέγχοντας την ροή ισχύος.  Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε έξυπνο φωτισμό χαμηλού κόστους συνδέοντας λαμπτήρες ή για να έχετε την ηρεμία σας γνωρίζοντας με μια ματιά αν το σίδερο είναι ενεργοποιημένο ή απενεργοποιημένο.

Amazon Smart Plug

Δυστυχώς, συμβαίνουν δυσλειτουργίες. Το να μην δουλεύει σωστά το Wi-Fi μπορεί να δυσκολέψει την Amazon από το να εντοπίσει το smart plug σας. Είτε αντιμετωπίζετε δυσκολία στη ρύθμιση της συσκευής είτε δεν σας δίνει τον έλεγχο που περιμένετε, δοκιμάστε αυτά τα βήματα για να διορθώσετε την συνδεσιμότητα του Amazon smart plug.

Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή έχει ενημερωθεί

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε εάν αντιμετωπίσετε σφάλματα είναι να βεβαιωθείτε ότι τόσο η εφαρμογή Amazon Alexa όσο και το Amazon Smart Plug είναι ενημερωμένα στην πιο πρόσφατη έκδοση. Η εφαρμογή Amazon Alexa θα σας ζητήσει να κάνετε update όταν γίνει διαθέσιμη κάποια ενημέρωση.

Το Amazon Smart Plug θα πρέπει επίσης να ενημερώνεται αυτόματα μέσω Wi-Fi όταν κυκλοφορούν ενημερώσεις, αλλά εάν δεν συμβαίνει αυτό, αποσυνδέστε τη συσκευή από την πρίζα για περίπου 15 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, συνδέστε την ξανά. Αυτό θα πρέπει να ζητήσει μια ενημέρωση.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το smart plug σας από το μενού Devices μέσα στην εφαρμογή Amazon Alexa. Πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία και συγκρίνετε την έκδοση λογισμικού συσκευής με την τελευταία έκδοση για το smart plug σας.

Αποφύγετε πιθανά σφάλματα κατά τη ρύθμιση

Η εγκατάσταση των περισσότερων έξυπνων συσκευών συμβατών με Alexa και Amazon είναι μια απλή διαδικασία. Ωστόσο, συμβαίνουν σφάλματα. Υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε την ομαλή ρύθμιση.

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι κρατάτε το τηλέφωνό σας σε απόσταση 30 μέτρων από το smart plug σας κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή τυχόν ζητημάτων που προκαλούνται από το ότι είναι πολύ μακριά για καλή σύνδεση. Μόλις ρυθμιστεί το smart plug και συνδεθεί στο δίκτυό σας, μπορείτε να το ελέγξετε από μακριά.

Απενεργοποιήστε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ή εξοικονόμησης ενέργειας στο τηλέφωνό σας κατά τη διαδικασία εγκατάστασης. Εάν πρέπει να φορτίσετε την κινητή συσκευή σας για λίγα λεπτά πριν ξεκινήσετε τη ρύθμιση, κάντε το.

Εάν χρησιμοποιείτε το barcode για να ρυθμίσετε τη συσκευή, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυτόν από τον οδηγό γρήγορης εκκίνησης και όχι το barcode στο πίσω μέρος του Amazon Smart Plug. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν χρειάζεται να αποσυνδέσετε τη συσκευή για να σαρώσετε τον κωδικό.

Βεβαιωθείτε ότι τα βύσματα είναι ενεργοποιημένα

Ανάλογα με τη διάταξη του σπιτιού σας, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος μπορεί να ελέγχεται μέσω ενός διακόπτη στον τοίχο. Εάν το smart plug του Amazon δεν αποκρίνεται, βεβαιωθείτε ότι η πρίζα στην οποία είναι συνδεδεμένη διαθέτει ισχύ.

Εάν το σπίτι σας δεν ελέγχει τη ροή ρεύματος σε πρίζες με αυτόν τον τρόπο, βεβαιωθείτε ότι η ίδια η πρίζα είναι λειτουργική συνδέοντας κάτι σαν λάμπα. Εάν η πρίζα δεν έχει ισχύ, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχει ενεργοποιηθεί μια ασφάλεια ή υπάρχει βραχυκύκλωμα στην καλωδίωση στην ίδια την πρίζα.

Εάν είστε έμπειροι στο να δουλεύετε με ηλεκτρισμό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα βολτόμετρο για να μετρήσετε την ηλεκτρική έξοδο και να ελέγξετε εάν μια πρίζα λειτουργεί ή όχι.

Κάντε reset στο router σας

Σε πολλές περιπτώσεις, μια έξυπνη οικιακή συσκευή που δεν αποκρίνεται μπορεί να λειτουργήσει απλώς με την επανεκκίνηση του router σας. Η ακριβής διαδικασία επαναφοράς του router διαφέρει από μοντέλο σε μοντέλο, αλλά ίσως μπορείτε να επαναφέρετε το router απλώς αποσυνδέοντας τον και συνδέοντάς τον ξανά.

Κάτι τέτοιο προκαλεί την επανασύνδεση του router σε όλες τις συσκευές του δικτύου Wi-Fi και αυτή η διαδικασία βοηθά στην εκκαθάριση τυχόν δυσλειτουργιών που ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ των συσκευών σας.

Κάντε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων στο smart plug

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, μπορείτε να επαναφέρετε το smart plug στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Κάτι τέτοιο θα καταργήσει την εγγραφή της συσκευής από τον λογαριασμό σας και θα σας αναγκάσει να επαναλάβετε τη διαδικασία εγκατάστασης, γι ‘αυτό θεωρήστε την ως τελευταία επιλογή.

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία επαναφοράς, εντοπίστε το κουμπί στο πλάι του Amazon Smart Plug. Πατήστε και κρατήστε το πατημένο για 12 δευτερόλεπτα. Το LED στο βύσμα θα αρχίσει να αναβοσβήνει κόκκινο και μπλε. Όταν φτάσει σε αυτό το σημείο, μπορείτε να ρυθμίσετε ξανά το βύσμα.

Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες με το Amazon Smart Plug, δοκιμάστε αυτά τα πέντε βήματα για να διορθώσετε τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο, η επαναφορά της συσκευής είναι μια λύση για όλους, αν και είναι λίγο πιο αποτελεσματική από τις άλλες λύσεις που σας προτείνουμε.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS