ΑρχικήHow ToΠώς να κάνετε αντίστροφη αναζήτηση εικόνων μέσω Google;

Πώς να κάνετε αντίστροφη αναζήτηση εικόνων μέσω Google;

Ο όρος “αναζήτηση εικόνων” είναι γνωστός σε όσους χρησιμοποιούν μηχανές αναζήτησης. Σημαίνει οτι αναζητάτε μία εικόνα που σχετίζεται με ένα κείμενο που εισάγεται στη γραμμή αναζήτησης. Το Google Image search είναι μια από τις πιο χρησιμοποιημένες μηχανές αναζήτησης εικόνων που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο.

Google

Όμως τι γίνεται αν θέλετε να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες μιας εικόνας αναζητώντας εικόνα αντί για κείμενο; Ονομάζεται αντίστροφη αναζήτηση εικόνας και χρησιμοποιείται για να ανακαλύψετε την πραγματική προέλευση μιας εικόνας ή περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν. Η αντίστροφη αναζήτηση εικόνας χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για τον εντοπισμό ψεύτικων εικόνων που χρησιμοποιούνται κυρίως για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Δείτε επίσης: 3 τρόποι για να βρείτε ποιος κλέβει τις φωτογραφίες σας στο Web

Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες όπως οι Google, TinEye, Yandex και Bing Visual Search, που παρέχουν δωρεάν υπηρεσία αντίστροφη αναζήτηση εικόνας.

Πώς να κάνετε αντίστροφη αναζήτηση εικόνων μέσω Google σε Desktop;

  1. Ανοίξτε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης στην επιφάνεια εργασίας σας.
  2. Εισάγετε τη διεύθυνση URL images.google.com στη γραμμή αναζήτησης διευθύνσεων URL.
  3. Εισάγετε τη διεύθυνση URL της εικόνας που θέλετε να κάνετε αντίστροφη αναζήτηση ή απλώς μεταφορτώστε την κάνοντας κλικ στο εικονίδιο “Αναζήτηση με εικόνα“.
  4. Στη συνέχεια θα οδηγηθείτε στη σελίδα προέλευσης της εικόνας, όπου μπορείτε να πληροφορηθείτε από πού δημιουργήθηκε η εικόνα σας.

Δείτε επίσης: Μηχανές αναζήτησης προσώπου: αναζητήστε τους φίλους σας

Πώς να κάνετε αντίστροφη αναζήτηση εικόνων σε smartphone;

  1. Ανοίξτε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης στο smartphone σας και πατήστε στην επιλογή του ιστότοπου της επιφάνειας εργασίας
  2. Έπειτα εισάγετε τη διεύθυνση URL images.google.com στη γραμμή αναζήτησης διευθύνσεων URL.
  3. Εισάγετε τη διεύθυνση URL της εικόνας που θέλετε να βρείτε ή απλώς ανεβάστε την κάνοντας κλικ στο εικονίδιο “Αναζήτηση με εικόνα“.
  4. Στη συνέχει θα ανακαλύψετε την προέλευση της εικόνας που αναζητήσατε. Θυμηθείτε ότι η χρήση της λειτουργίας Deskstop στο smartphone σας είναι απαραίτητη, καθώς η αντίστροφη αναζήτηση εικόνας λειτουργεί καλύτερα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS