ΑρχικήUpdatesOpenMandriva: Κυκλοφόρησε η νέα Alpha έκδοση Lx 4.2

OpenMandriva: Κυκλοφόρησε η νέα Alpha έκδοση Lx 4.2

Στις αρχές του μήνα, κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Mageia OS, το οποίο είναι η πιο γνωστή διανομή βασισμένη στο Mandriva Linux. Μερικές εβδομάδες αργότερα, ανακοινώθηκε και η νέα Alpha έκδοση του OpenMandriva, ένα ακόμα λειτουργικό σύστημα το οποίο στηρίζεται στο Mandriva Linux.

Η νέα έκδοση Lx 4.2, έρχεται με κάποιες σημαντικές βελτιώσεις στα core-components του συστήματος. Πέρα από αυτό, πολλά από τα πακέτα και τις εφαρμογές του λειτουργικού, έχουν ενημερωθεί στις πιο πρόσφατες εκδόσεις. Ωστόσο, ο κύριος σκοπός της νέας έκδοσης, είναι η ανακάλυψη και η διόρθωση όλων των σφαλμάτων, πριν την κυκλοφορία της σταθερής έκδοσης.

Τι αλλαγές περιέχει το OpenMandriva Lx 4.2;

Στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος, έχουν ενημερωθεί σχεδόν όλα τα βασικά πακέτα. Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση Lx 4.2 περιέχει τον Linux Kernel 5.7.8, system 245, LLVM/clang 10.0.1, ggc 10.1 και glibc 2.31. Εκτός από αυτά τα πακέτα, το λειτουργικό σύστημα πλέον έρχεται με Xorg 1.20.8, Wayland 1.20.8 και Mesa 20.1.

Άλλη μια σημαντική αλλαγή, είναι η βελτιωμένη εμφάνιση του συστήματος. Με άλλα λόγια, το OpenMandriva Lx 4.2 περιλαμβάνει την τελευταία έκδοση του KDE Plasma Desktop, γνωστή ως 5.19.3. Πέρα από το βελτιωμένο περιβάλλον εργασίας, η νέα έκδοση περιέχει τα KDE Frameworks 5.72.0 και όλες τις εφαρμογές από το KDE Bundle 20.04.

OpenMandriva: Κυκλοφόρησε η νέα Alpha έκδοση  Lx 4.2

Ακολουθεί λίστα με τις ενημερωμένες εφαρμογές του OpenMandriva Lx 4.2:

  • Digikam 7.0
  • Calligra Suite 3.2.1
  • LibreOffice 7.0.0
  • Firefox 78
  • Chromium 83
  • VLC 3.0.11
  • Kdenlive 20.04.3
  • SimpleScreenRecorder 0.4.2

Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αλλαγές του συστήματος, μπορείτε να μεταβείτε στην επίσημη σελίδα του λειτουργικού.

Λήψη και εγκατάσταση του OpenMandriva Lx 4.2 Alpha:

Εάν επιθυμείτε να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα, πρέπει πρώτα να κατεβάσετε το αρχείο εγκατάστασης, το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ. Στη συνέχεια, δημιουργείστε ένα Bootable USB χρησιμοποιώντας το ISO αρχείο το οποίο μόλις κατεβάσατε. Αυτό που μένει να κάνετε τώρα, είναι να πραγματοποιήσετε Boot από την USB συσκευή σας.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS