ΑρχικήReviewsUbuntu Web: Έρχεται για να αντικαταστήσει το Chrome OS

Ubuntu Web: Έρχεται για να αντικαταστήσει το Chrome OS

Σήμερα, το διαδίκτυο αποτελεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από την καθημερινότητα μας. Πέρα από την εύκολη εύρεση πληροφοριών και την επικοινωνία, οι χρήστες μπορούν να κάνουν πάρα πολλά πράγματα, απλά ανοίγοντας ένα browser. Για τον ίδιο λόγο, το ενσωματωμένο Chrome OS στο Google Chrome πλέον είναι ένα από τα πιο γνωστά λειτουργικά συστήματα του web. Ωστόσο, σύντομα θα κυκλοφορήσει το νέο Ubuntu Web, το οποίο στοχεύει την πρώτη θέση στην λίστα με τα web λειτουργικά συστήματα.

Αν και το Chrome OS βασίζεται στον Linux kernel, το λειτουργικό σύστημα είναι διαθέσιμο μόνο για συσκευές της Google, όπως είναι το Chromebook. Ωστόσο, το νέο ubuntu Web θα είναι συμβατό με πολλές από τις γνωστές συσκευές, ανεξαρτήτως από τη μάρκα και το λειτουργικό σύστημα.

Το νέο λειτουργικό σύστημα λοιπόν, είναι ένα project το οποίο έχει σκοπό να αντικαταστήσει το Chrome OS, συσχετίζοντας τις δυνάμεις του ubuntu με τη μεγάλη συμβατότητα του Mozilla Firefox. Σύμφωνα με τον δημιουργό του συστήματος Rudra Saraswat, το Mozilla μπορεί να εγκατασταθεί σε κάθε σύγχρονο υπολογιστή, και έτσι να προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο νέο λειτουργικό σύστημα.

Εκτός από το Ubuntu Web, ο νεαρός developer έχει ανακοινώσει και άλλα δύο λειτουργικά συστήματα του – Το Ubuntu Unity Remix και το Ubuntu Education (UbuntuEd).

Ubuntu Web: Έρχεται για να αντικαταστήσει το Chrome OS

Ωστόσο, προς το παρόν οι χρήστες δεν γνωρίζουν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το Ubuntu Web. Σύμφωνα με το κοινό, το λειτουργικό θα περιέχει πολύ ελαφρό περιβάλλον εργασίας, έτσι ώστε να είναι συμβατό με όλες τις συσκευές μας. Από την άλλη πλευρά, ο Allan Carvalho, μέλος της ομάδας ανάπτυξης του λειτουργικού, ανακοίνωσε ότι το Ubuntu Web θα είναι ένα ολοκληρωμένο λειτουργικό σύστημα, το οποίο θα μπορεί να αντικαταστήσει άνετα το Chrome OS.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε, ότι το Ubuntu Web δεν είναι το πρώτο λειτουργικό το οποίο στοχεύει να αντικαταστήσει το λειτουργικό σύστημα της Google. Λίγο νωρίτερα, υπήρχαν και άλλα cloud-based λειτουργικά συστήματα, όπως είναι το Apricity OS και το Cub Linux, τα οποία στόχευαν τη θέση του Chrome OS.

Δύστυχος, σήμερα κανένα από τα παραπάνω συστήματα δεν αναπτύσσεται, και δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για λειτουργικά συστήματα στο web. Για τον ίδιο λόγο, υπάρχουν πολλές πιθανότητες το Ubuntu Web να γίνει το πιο γνωστό web-based λειτουργικό, μετά την κυκλοφορία του.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS