Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 11:51
Αρχική How To Google Chrome: Import, export και backup αποθηκευμένων passwords

Google Chrome: Import, export και backup αποθηκευμένων passwords

Google Chrome  backup

Το Google Chrome Password Manager σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης και να τα χρησιμοποιείτε αυτόματα για να συνδεθείτε σε sites που επισκέπτεστε. Πώς, όμως, μπορείτε να πάρετε μαζί σας τα αποθηκευμένα passwords κατά τη μετάβαση από και προς το Chrome; Ο παρακάτω οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει στη διαδικασία του import, export και backup στο Google Chrome.

Με τις αυξημένες παραβιάσεις δεδομένων και τις credential stuffing επιθέσεις να αυξάνονται συνεχώς, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να χρησιμοποιούμε μοναδικούς και ισχυρούς κωδικούς σε κάθε site που επισκεπτόμαστε.

Πολλοί χρήστες στρέφονται στον web browser τους και τον χρησιμοποιούν ως password manager και για να αποθηκεύουν τους κωδικούς πρόσβασης καθώς συνδέονται σε sites. Καθώς το Google Chrome είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στον κόσμο, είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε την εισαγωγή (import) και εξαγωγή (export) αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης στον browser.

Οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να αποθηκεύονται σε ασφαλή τοποθεσία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Πώς να εισαγάγετε (import) αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης στο Google Chrome

Μετάβαση από άλλον browser στο Google Chrome: Μπορείτε να εισαγάγετε αποθηκευμένα credentials από τον Internet Explorer ή τον Firefox.

Για να εισαγάγετε τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης από αυτούς τους browsers ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1.Ανοίξτε το Chrome, γράψτε chrome: // settings / importData στη γραμμή διευθύνσεων του Google Chrome και πατήστε enter.

2.Θα δείτε μια οθόνη που ρωτάει από ποιον browser θέλετε να εισαγάγετε τους σελιδοδείκτες και τις ρυθμίσεις σας. Από το αναπτυσσόμενο μενού, μπορείτε να εισαγάγετε αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης από τον Internet Explorer και το Mozilla Firefox.

Google Chrome  backup

Επιλέξτε το πρόγραμμα περιήγησης από το οποίο θέλετε να εισαγάγετε τους κωδικούς.

3.Θα εμφανιστεί τώρα μια οθόνη που θα ρωτά ποια δεδομένα θέλετε να εισαγάγετε. Καταργήστε την επιλογή όλων των στοιχείων εκτός των “Αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης”, όπως φαίνεται παρακάτω.

4.Τώρα κάντε κλικ στο κουμπί “Import” και οι αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης θα εισαχθούν. Εάν ο browser από το οποίον εισάγετε κωδικούς πρόσβασης είναι ανοιχτός, ενδέχεται να σας ζητηθεί να τον κλείσετε.

5.Για να αποκτήσετε πρόσβαση στους εισαγόμενους κωδικούς πρόσβασης, ανοίξτε το Chrome Password Manager γράφοντας chrome://settings/passwords στη γραμμή διευθύνσεων και πατώντας enter.

Οι κωδικοί πρόσβασης θα εμφανίζονται στην ενότητα “Αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης”.

6.Τώρα μπορείτε να κλείσετε το Chrome ή να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε.

Πώς να εξαγάγετε (export) και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας (backup) των αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης στο Google Chrome

Εάν θέλετε να εξαγάγετε τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης από την Google για να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας ή για να τους εισαγάγετε σε άλλο πρόγραμμα, μπορείτε να τους εξαγάγετε ως CSV αρχείο.

Για να εξαγάγετε τους κωδικούς πρόσβασης του Google Chrome, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1.Ανοίξτε το Chrome, γράψτε chrome: // settings / passwords στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε enter.

2.Τώρα θα βρίσκεστε στο Google Chrome Password Manager.

Πάνω από την ενότητα “Αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης”, κάντε κλικ στο μενού Chrome και επιλέξτε “Export passwords …”, όπως φαίνεται παρακάτω.

export

3.Τώρα θα εμφανιστεί μια οθόνη που θα σας ρωτά αν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να εξαγάγετε τους κωδικούς πρόσβασης. Κάντε κλικ στο κουμπί “Export passwords …” για να συνεχίσετε.

export  import

4.Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10, θα εμφανιστεί ένα τελικό μήνυμα ελέγχου ταυτότητας που θα σας ζητά να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης ή το PIN σας.

Google Chrome  import

5.Μόλις κάνετε έλεγχο ταυτότητας στα Windows, θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο διαλόγου “Αποθήκευση ως”. Επιλέξτε το φάκελο που θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο “Chrome Passwords.csv”.

import

6.Οι κωδικοί πρόσβασης θα αποθηκευτούν στο αρχείο CSV “Chrome Passwords.csv”. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αρχείο για να εισαγάγετε τους κωδικούς πρόσβασής σας σε άλλο πρόγραμμα, να ανοίξετε το αρχείο στο Σημειωματάριο για να δείτε τους κωδικούς πρόσβασης ή να τους εκτυπώσετε για να τους αποθηκεύσετε σε ασφαλή τοποθεσία.

backup  export

7.Στο τέλος, μπορείτε να κλείσετε το Google Chrome.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

LIVE NEWS

AstraZeneca: Βορειοκορεάτες hackers επιτέθηκαν στην εταιρεία

Το προσωπικό της βρετανικής εταιρείας βιοφαρμακευτικών προϊόντων AstraZeneca, η οποία διεξάγει κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό, που ανέπτυξε από κοινού...

Δύο στα επτά email που στάλθηκαν κατά το Black Friday ήταν κακόβουλα!

Ειδικοί ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι δύο στα επτά email που στάλθηκαν την ημέρα του Black Friday ήταν κακόβουλα. Η Vade Secure ισχυρίζεται ότι...

Η APT ομάδα πίσω από την επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε με νέες επιθέσεις

Σύμφωνα με την Check Point, η APT ομάδα πίσω από την hacking επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε. Οι ερευνητές ασφαλείας της εταιρείας αποκάλυψαν...

Να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τον Password Manager μου;

Στην εποχή μας, που ο καθένας διαθέτει πολλούς λογαριασμούς, η χρήση ενός Password Manager είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε...

Ιταλία: Χάκερς έκλεψαν 800.000€ από 35 ATM με Black Box επίθεση!

Χάκερς έκλεψαν χρήματα από τουλάχιστον 35 ATM που λειτουργούν σε τράπεζες στην Ιταλία, με μια νέα τεχνική Black Box επίθεσης. Οι καραμπινιέρι...

Hacker πουλά email credentials που ανήκουν σε υψηλόβαθμα στελέχη

Ένας hacker πουλά credentials για λογαριασμούς email που ανήκουν σε εκατοντάδες υψηλόβαθμα στελέχη (C-level) εταιρειών από όλο τον κόσμο.

Kaspersky: Μικρότερο το κόστος παραβιάσεων για επιχειρήσεις που είναι ειλικρινείς

Όπως αποκάλυψε μία νέα έρευνα της Kaspersky, όσες επιχειρήσεις αποκαλύπτουν ότι έπεσαν θύματα παραβίασης, έχουν 40% λιγότερες οικονομικές ζημιές.

Κομητεία της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα στους χάκερς του DoppelPaymer ransomware

Η κομητεία Ντέλαγουερ της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα σε χάκερς που μόλυναν τα συστήματά της με το DoppelPaymer ransomware το προηγούμενο Σαββατοκύριακο....

Advantech: Ο κατασκευαστής IIoT chip έπεσε θύμα του Conti ransomware

Η ransomware συμμορία Conti στόχευσε τα συστήματα της γνωστής εταιρείας κατασκευής IIoT chip Advantech και ζητά 12,5 εκατομμύρια δολάρια για να αποκρυπτογραφήσει...

Banijay: Η εταιρεία παραγωγής πολυμέσων υπέστη παραβίαση δεδομένων

Η εταιρεία «Banijay», επιβεβαίωσε μία εσωτερική παραβίαση δεδομένων, που επηρεάζει ουσιαστικά εκατοντάδες τρέχοντες και πρώην υπαλλήλους της. Η γαλλική εταιρεία παραγωγής και...