ΑρχικήsecurityRisky blogspot.in domain προς πώληση επειδή η Google το άφησε να λήξει

Risky blogspot.in domain προς πώληση επειδή η Google το άφησε να λήξει

Εκατομμύρια indexed διευθύνσεις URL blogspot.in κινδυνεύουν να χρησιμοποιηθούν για κακόβουλους σκοπούς, λόγω του ότι η Google άφησε το domain να λήξει, με αποτέλεσμα αυτό να αγοραστεί και να διατεθεί προς πώληση από άλλη εταιρεία. Συγκεκριμένα, η Google επέτρεψε τη λήξη του blogspot.in domain στις αρχές Ιουνίου 2020 κι έτσι αυτό αγοράστηκε από άλλη εταιρεία που το πουλάει 6.000 $. Το 2012, η Google εφάρμοσε μια νέα δυνατότητα που ανακατευθύνει Blogspot sites σε διευθύνσεις URL συγκεκριμένης χώρας που αντιστοιχούν στη γεωγραφική τους θέση και συμμορφώνονται πιο γρήγορα με τα αιτήματα καταργήσεων περιεχομένου.


Ένα από τα domains που χρησιμοποιήθηκαν από το Blogspot είναι το blogspot.in, του οποίου την εγγραφή η Google άφησε να λήξει στις αρχές Ιουνίου 2020. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν 4,4 εκατομμύρια διευθύνσεις URL στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, καθώς το domain δεν ανταποκρινόταν πλέον σε αιτήματα.

blogspot.in domain-λήξη-Google

Για παράδειγμα, εάν κάποιος στην Ινδία είχε πρόσβαση σε μια διεύθυνση blogspot.in URL, το site δεν θα φόρτωνε και θα εμφάνιζε ένα μήνυμα σφάλματος που θα έλεγε “Δεν ήταν δυνατή η εύρεση της διεύθυνσης IP του blogspot.in server”. Κατά τον ίδιο τρόπο, τα blogspot.in permalinks που μοιράζονται οι χρήστες στα social media έχουν επίσης “σπάσει”, καθώς η Google έχει χάσει τον έλεγχο του domain name. Παράλληλα, ενώ τα blogspot.in προφίλ φαίνεται να έχουν μετακινηθεί στο Blogger.com, αυτά τα URL εξακολουθούν να υπάρχουν στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google και δεν ανακατευθύνουν τους χρήστες στα νέα blogs.


Επιπλέον, σήμερα ήρθε στο φως της δημοσιότητας μία είδηση σύμφωνα με την οποία ένας shared hosting provider με το όνομα “domainming.com”, που έχει έδρα την Ινδία, αγόρασε το domain στις 24 Ιουνίου 2020, αφού κατέστη ανενεργό.


Ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό εάν ο αγοραστής επικοινώνησε με την Google για να κάνει ρυθμίσεις για τη μεταφορά του domain μετά τη λήξη του, αλλά το Blogspot.in έχει τεθεί τώρα προς πώληση στην αγορά domain Sedo για 5.999 $. Αυτή η τιμή είναι ένα μικρό ποσό για να αποκτήσει κάποιος τον έλεγχο εκατομμυρίων διευθύνσεων URL που παρατίθενται στην αναζήτηση της Google και δημοσιεύονται σε πλατφόρμες social media και σε διάφορα φόρουμ. Με τόσα πολλά URL, χάκερς θα μπορούσαν να αγοράσουν το domain και να το χρησιμοποιήσουν για να εκτελέσουν απάτες, κακόβουλα προγράμματα ή blackhat SEO. Δεδομένων των κινδύνων που εγκυμονεί το να αφήσει κανείς ένα “πολύ ενεργό” domain να λήξει, είναι περίεργο το ότι η Google επέτρεψε να συμβεί κάτι τέτοιο, λαμβάνοντας υπόψη το πόσο φθηνό θα ήταν να διατηρηθεί αυτό ακόμα και αν δεν χρησιμοποιείται.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS