ΑρχικήsecurityΠοιοι είναι οι πιο δημοφιλείς τύποι malware;

Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς τύποι malware;

Οι ερευνητές ψάχνουν τους πιο διαδεδομένους τύπους malware.

Κατά τη διερεύνηση των κακόβουλων δραστηριοτήτων, οι ερευνητές στον κυβερνοχώρο επικεντρώνονται κυρίως σε τρεις τύπους malware: Trojans (25%), backdoors (24%) και malware installers (23%).

LimeRAT Trojan-excel malware

Αυτά είναι σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέγει η εταιρεία ασφαλείας Kaspersky, τα πιο δημοφιλή malware.

Ωστόσο, τα Trojans λέγεται ότι είναι μακράν ο πιο κοινός τύπος κακόβουλου λογισμικού, με backdoors και dropper να αποτελούν μόλις το 7% και το 3% όλων των κακόβουλων αρχείων αντίστοιχα.

Παρόλο που υπάρχει ασυμφωνία μεταξύ του όγκου αναζήτησης και του αριθμού των συμβάντων, η Kaspersky πιστεύει ότι υπάρχει μια λογική εξήγηση. Σύμφωνα με την εταιρεία, πολλές επιθέσεις αποκλείονται από endpoint προϊόντα – και ως εκ τούτου δεν απαιτούν περαιτέρω ανάλυση. Απειλές που είναι λιγότερο συνηθισμένες, εν τω μεταξύ, απαιτούν περαιτέρω έρευνα.

«Παρατηρήσαμε ότι ο αριθμός των δωρεάν αιτημάτων προς την Kaspersky Threat Intelligence Portal για έλεγχο ιών ή κομμάτια κώδικα που εισάγονται σε άλλα προγράμματα, είναι εξαιρετικά χαμηλό – λιγότερο από το ένα τοις εκατό, αλλά παραδοσιακά συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο διαδεδομένων απειλών που εντοπίστηκαν από endpoint λύσεις», δήλωσε ο Denis Parinov, αναπληρωτής επικεφαλής του Threats Monitoring and Heuristic Detection.

«Αυτή η απειλή επαναλαμβάνεται και εφαρμόζει τον κώδικά της σε άλλα αρχεία, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση μεγάλου αριθμού κακόβουλων αρχείων σε ένα μολυσμένο σύστημα. Όπως μπορούμε να δούμε, οι ιοί σπάνια ενδιαφέρουν τους ερευνητές, πιθανότατα επειδή στερούνται της καινοτομίας σε σύγκριση με άλλες απειλές.»

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS