Τρίτη, 31 Μαρτίου, 21:48
Αρχική inet Άποψη αναγνώστη σχετικά με την ουσία του Hacking

Άποψη αναγνώστη σχετικά με την ουσία του Hacking

“Άντε viva syzefxis, το syzefxis ειναι ευάλωτο έτσι και αλλιώς λόγο της ευρείας λειτουργίας του σε όλο το φάσμα του δικτύου του και πέραν των sites. Επισης ειναι monitored. Αντε το asp shell έτοιμο, καλή τύχη. :-p Ένα κλικ δρόμος. Όσα περισσότερα πραγματα και εφαρμογές χρησιμοποιεί ένα site ή δίκτυο, τόσο ποιο ευάλωτο είναι. Ενώ ένα απλό site ή δίκτυο χωρίς πολλές εφαρμογές και καλαμπαλίκια, μπορεί να είναι και αδύνατο να αποκτήσετε πρόσβαση. Και αναφέρομαστε κυρίως σε μεθόδους web hacking.
http://www.jzlsxx.gov.cn/hellas.asp
Παρατηρώ, ότι αυτό δεν είναι hacking εκείνο δεν είναι hacking, όλα είναι απλά και τα λοιπά. Αλλα βλέπω να έγιναν κάποια .gov.sy hacked, τα οποια <…>

αναφέρονται ως hacking. Και απορώ και δεν μπορώ να κατανοήσω. Και αν σας έλεγε κάποιος ότι τα συγκεκριμένα .gov.sy έγιναν από την μερίδα της ΕΧΣ στο annonet. Θα είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Φυσικά και ότι βλέπουμε δεν είναι αυτό μονο, όπως μπορεί και το αντίθετο. Το deface δεν σημαίνει ότι δεν είναι hacking. Παράδειγμα, κάποιος μπορεί να πάρει access σε ένα σύστημα ότι και να είναι αυτό, με οποιοδήποτε bug. Είναι θέμα το ποσο μακρυά μπορεί να φτάσει κάποιος. Μπορεί ένα απλό sql να δώσει πλήρης πρόσβαση σε ένα ολόκληρο σύστημα, μετά στο υπόλοιπο τοπικό δίκτυο, μπορεί κάποιος να κάνει sniffing, ή κάποιος άλλος μπορεί να προσθέσει κομμάτια κώδικα στις ιστοσελίδες με αποτέλεσμα να αποκτήσει χιλιάδες δικτυακά bots. Κάποιος άλλος μπορεί να πειραματιστεί για να μάθει πάνω σε αυτά, και άλλος μπορεί να κάνει ένα deface, η και όλα μαζί. Τώρα προκύπτει το εξής ερώτημα! Όταν δεν αλλοιώνεις κάποια σελίδα ή cms και απλά βάζεις ένα αρχείο μέσα, επειδή έτσι απλά θέλεις. Και αυτό deface λέγεται;! Και αναρωτιέμαι, δεν αλλοιώθηκε τίποτα. Επίσης δεν μπορούμε να κρίνουμε κάτι γιατί hacking από hacking διαφέρει, αλλα το αποτέλεσμα μπορεί να είναι το ίδιο. Για παράδειγμα, εγώ φτιάχνω έναν δικό μου κόσμο και με αυτόν κάνω hacking, κάποια από αυτά, ίσως και όλα ίσως και κανένα, μπορεί να τα έχω κάνει share, και μετά κάποιος άλλος εγώ, μπορεί να χρησιμοποιεί όλα αυτά για να κάνει hacking. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Σημασία έχει μέχρι ποσο μακρυά μπορεί να φτάσει το μυαλό του καθενός, και φυσικά, όταν γνωρίζεις κάτι, είναι φυσιολογικό. Όταν δεν ήξερες ποδήλατο αναρωτιόσουν πως κάνουν, αλλα όταν έμαθες ήταν φυσιολογικό. Κάποιος μπορεί να κάνει hacking σε μια σελίδα μέσω ενός CMS και άλλος να έχει πάρει ολόκληρο το server. Το αποτέλεσμα όμως μου μοιάζει το ίδιο. Μια σελίδα να λέει hacked με οποιοδήποτε τρόπο και αν αυτό έγινε.

Βλέπω ότι κάποιοι από τους αναγνώστες του παρόν site, δεν γνωρίζουν πολλά στοιχειώδη πράγματα και όμως λένε τι γνώμη τους ή συμμετέχουν σε “security κοινότητες” και φυσικά κάνουν τους ξερόλες, πάντα όμως στην θεωρία. Σε simulator πάντως, και εγώ οδηγάω αεροπλάνο! Και εσείς φαντάζομαι, εκ του ασφαλούς πάντα.

Θα ήθελα να αναφερθώ σε πολλά θέματα, όπως για παράδειγμα, το cracking, ή το phishing για παράδειγμα. Και τα δυο είναι μέθοδοι hacking που μπορούν να φανούν χρήσιμοι, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να υποτιμάτε οτιδήποτε. Όλα έχουν τι χρήση τους. Επίσης περί των διαφόρων tools. Τα tools δεν είναι κάτι lame, lame είναι όσοι είναι ξερόλες και μονο θεωρία. Τα tools ή και exploits τα φτιάξαν κάποιοι ώστε να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό για να τα χρησιμοποιήσει ο οποιοσδήποτε! Γιατί να σπαταλήσετε το χρόνο σας να φτιάξετε κάτι ίδιο ενώ υπάρχει, όταν μπορείτε παράλληλα να βελτιώσετε κάτι ήδη υπάρχον Επίσης, τα tools δεν υπάρχουν μονο γίαυτούς που ξέρουν για να τα χρησιμοποιήσουν έχοντας γνώση, αλλά και για αυτούς που επιθυμούν να τους προσδώσουν επιπλέον δυνατότητας αναπτύσσοντας πάνω σε αυτά! Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δεν ξέρουν και άρα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ώστε να πάρουν ιδέες και να μάθουν.

Δεν έχει σημασία τι αποκαλεί ο καθένας hacker ή hacking, σημασία έχει η πράξη, και αυτή δεν αλλάζει με λόγια. Εξάλλου το hacking είναι ότι ορίζουμε εμείς και κανένας άλλος. Είναι η Ελευθερία ή ακόμα και η επιβολή τις Ελευθερίας.

Να κάνετε sharing, να μοιράζεστε τι γνώση, να χαίρεστε για τον συνάνθρωπο σας και να θέλετε την εξέλιξη του αλλου όπως και την δική σας.

Hacking δεν είναι μονο ότι βλέπουμε. Και αν κάποια πράγματα δεν τα γνωρίζετε επειδή δεν τα έχετε δει πουθενά στο Internet ή δεν τα ξέρετε, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.

Οποιος έχει να προσφέρει, ας το κάνει, τα υπόλοιπα είναι λόγια και θα μένουν πάντα λόγια.

Κάποιοι δεν χρηματίζονται, κάποιοι δεν διαπραγματεύονται, και δεν πίνουν καφέδες. Κάποιοι οραματίζονται την ανατολή του αύριο. Μάλλον αυτοί δεν έχουν κανένα οικονομικό κέρδος, ούτε έχουν να πουλήσουν κάποια πραμάτεια. Δεν μάθαν τίποτα από αυτά σε κανένα σχολειό. Στο σχολειό όμως που λέγεται ***, έμαθαν να αγαπάνε την ελευθεριά, έμαθαν να συμπονούν την κοινωνία, ίσως να έμαθαν και hacking, αν και αυτό δεν έχει σημασία. Έμαθαν όμως σε τι συμφωνούν και όχι σε τι διαφωνούν. Έμαθαν ότι το χρήμα δεν είναι τα πάντα σε αυτό τον κόσμο και ότι υπάρχουν ιδέες. Τις αγαπάμε, και αυτό που κάνουμε σήμερα, μπορεί να μην το κάνουμε αύριο, αλλα θα το κάνουμε με άλλο τρόπο, μέρα με τη μέρα, γιατί είμαστε κομμάτι τις κοινωνίας. Και όσο θα ψάχνετε την νέα εξυπνάδα να πείτε, ή το καινούργιο μηδέν day που μόλις έγινε publish και δεν είναι πλέον μηδέν day, γιατί απλά μάλλον βρισκόμαστε στην εποχή του μηδέν, εμείς θα κάνουμε πράξεις τα πιστεύω μας, πάντα θα μαθαίνουμε και θα διασκορπίζουμε ιδέες και ιδανικά. Εσείς;! Ψάξτε για τη νέα “high” εξυπνάδα σε ένα club αποτυχημένων με πτυχία ίσως, φτυσμένων βέβαια από το σύστημα, που απλά παρακαλάτε για ένα κομμάτι στο χορό των προβάτων. Πάρτε λοιπόν το πτυχίο και πάτε να βρείτε δουλειά σε κάποιον μη πτυχιούχο, που θα αξιολογήσει αν γνωρίζετε ή όχι, προχωρήστε λοιπόν σε αυτόν τον κόσμο αφού σας αρέσει. Γιατί όταν λέτε “εγώ”, και ποτε δεν σκέφτεστε το σύνολο, ναι τότε εσείς!!! Μπορείτε να πάρετε μια βυσματική θέση, θα είστε υποχρεωμένοι σε κάποιον που σας επέλεξε και την οποία θέση θα έχετε στερήσει από έναν τίμιο. Εσείς λοιπόν, ναι εσείς έξυπνοι securitαδες, εξηγήστε μου πως γίνονται hacked τα sites σας, servers και συστηματά σας από 15χρονα; Παρακαλω δικαιολογηθείτε στο quarte των σκιών, απολογηθείτε.

Έχετε πτυχία, είστε γνωστες, γνωρίζετε από security. Τα 15 χρονά είναι ανώριμα και δεν έχουν τελειώσει καν το σχολειό. Πως κάποια 15 χρονά κάνουν hacked τις γνώσεις σας; Πόσοι από εσάς έχετε καταφύγει σε εμπορικές και μη εφαρμογές τύπου μπλόγκερ, wordpress, joomla κλπ. για τα sites σας. Που είναι οι γνώσεις; Που είναι το security; Ναι πάντα κάτι απλό θα είναι και εσείς απλά ηλίθιοι. 🙂

Να φανταστώ αυτή τι στιγμή βγάζετε τον ευατό σας στην απ’έξω, και λέτε, όχι εγώ δεν μπορεί, εγώ ο υπέρτατος με τις γνώσεις και τα πτυχία! Ναι αγαπητέ, και εγώ αυτό απορώ, δεν μπορεί! Πως είναι δυνατόν!

Το security είναι δημιούργημα του hacking, έχετε δουλειές επειδή εγώ ο hacker σας έκανα hacking και εσείς παίρνετε λεφτά από αυτό κατακλέβοντας τον κόσμο με αυτά τα “απλά”, φτιάχνεται συστήματα επειδή εγώ σας δίδαξα. Και κάνετε security ότι εγώ σας υποδεικνύω.

Για να δούμε πόσο ελευθερία υπάρχει μέσα σε μερικές απλές αλήθειες.Μάλλον το security δεν συμβαδίζει με την ελευθερία. Είδατε τι εύκολο είναι να λέω και εγώ πράγματα;! Και reliable.

Τώρα τι; Να γράψω και εγώ “ένας αναγνώστης”΄; Το ίντερνετ δεν σας καθιστά anonymous.

Επίσης το ερωτηματικό δεν είναι “?” αυτό, αλλά “;” αυτό. Η μήπως εγώ το έμαθα λάθος;! ”

Σημείωση Συντακτικής Ομάδας: To SecNews μεταδίδει εμπεριστατωμένες απόψεις αναγνωστών του όπως η παραπάνω. Ευχαριστούμε ειλικρινά τον αναγνώστη για την εμβάθυνση και τεκμηρίωση της άποψής του.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φίλε, ωραία όλα αυτά που λες, αλλά..
    Δεν είσαι hacker γιατί δεν έχεις την ιδεολογία.
    Ένα από τα βασικά είναι να γνωρίζεις τη μητρική σου γλώσσα. Εσύ ούτε αυτήν έχεις κατανοήσει και φαίνεται από το συντακτικό σου. Και φαίνεται και η ηλικία σου απ’ όσα γράφεις. Και ναι τα πτυχία δεν είναι τίποτε, όλα στην πράξη τα μαθαίνεις. Δεν έχω να προσθέσω κάτι. Αν θες συμμόρφωσε λίγο το άρθρο σου. Φιλιά πάντα. Ο χρήστης.

  2. Φίλτατε, είσαι σε καλό δρόμο!
    Έμαθες το ερωτηματικό. Σου εύχομαι, στο μέλλον, να μάθεις να γράφεις και σωστά, πέρα από τα σημεία στίξης. Αλλά πριν κι από αυτό ακόμα, πρώτα απ’ όλα ξεκαθάρισε τις αντιφάσεις μέσα σου και μετά βγάλε αυτό που έχεις μέσα προς τα “έξω”. Πραγματικά λυπάμαι γιατί μετά από τόσα χρόνια δεν φαίνεται να βελτιώθηκες κάπου. Το αντίθετο μάλιστα, αρχίζεις να γίνεσαι και επικίνδυνος. Συνεχίζεις και διαιωνίζεις την ίδια λανθασμένη εντύπωση που έχει ο κόσμος για την λέξη “hacker”. Εδώ, ίσως κάτι πρέπει να γίνει… και σύντομα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Microsoft Edge – Password Monitor: Alert όταν σας κλέβουν κωδικούς πρόσβασης

Ο Microsoft Edge εισάγει μια νέα υπηρεσία η οποία ονομάζεται "Password Monitor". Η υπηρεσία αυτή, θα ειδοποιεί...

Face ID: Πως να το χρησιμοποιούμε ενώ φοράμε μάσκα προσώπου

Το Face ID της Apple είναι εξαιρετικό στην αναγνώριση προσώπων, χάρη στο σύστημα True Depth, το οποίο...

Canonical: Φέρνει νέα εργαλεία και υποστήριξη Ubuntu Linux στο Raspberry Pi

Με την κυκλοφορία του Ubuntu 19.10, η Canonical ανακοίνωσε το επίσημο roadmap για single-board υπολογιστές Raspberry Pi. Το Raspberry Pi δεν υποστηρίζει...

Εργασία από το σπίτι: Αποφύγετε αυτά τα 9 λάθη

Με την εξάπλωση του Covid-19, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού προτιμά να εργάζεται από το σπίτι. Η εργασία από το σπίτι χρειάζεται...

Η Ford θα κατασκευάσει 50,000 αναπνευστήρες τις επόμενες 100 ημέρες

Τη Δευτέρα, η Ford δήλωσε ότι θα κατασκευάσει 50.000 αναπνευστήρες σε περίοδο 100 ημερών, αρχής γενομένης από τις 20 Απριλίου, για να...

“Contagion”: Οι πρωταγωνιστές της ταινίας μιλούν για τον COVID-19!

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας "Contagion" συνεργάστηκαν με επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Columbia συμμετέχοντας στις ανακοινώσεις των υγειονομικών υπηρεσιών σχετικά...

Ελεύθερη πρόσβαση στο cloud σε κβαντικούς υπολογιστές της D-Wave

Η καναδική εταιρία κβαντικής πληροφορικής D-Wave, ανακοίνωσε σήμερα ότι δίνει ελεύθερη πρόσβαση στα άτομα που ασχολούνται με...

Airbnb: Διαθέτει $ 250 εκατομμύρια σε οικοδεσπότες της λόγω Κοροναϊού

Η Airbnb ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει συνολικά $ 250 εκατομμύρια, σε μία προσπάθεια να στηρίξει τους οικοδεσπότες της σε όλο τον κόσμο,...

Το FBI προειδοποιεί: Hijackers εισβάλουν στα meeting σας στο Zoom

Το FBI προειδοποίησε σήμερα για hijackers που συμμετείχαν σε video-meetings στο Zoom που χρησιμοποιούνται για μαθήματα και επαγγελματικές συναντήσεις στο διαδίκτυο, με...

Ευρώπη κορωνοϊός: Τελικά δεν προέκυψαν μεγάλα προβλήματα συμφόρησης στο διαδίκτυο

Ο BEREC, ο οργανισμός ρύθμισης των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ότι από τη στιγμή που ξέσπασε...