ΑρχικήinetOlympus: Αποχωρεί από τον χώρο των φωτογραφικών μηχανών!

Olympus: Αποχωρεί από τον χώρο των φωτογραφικών μηχανών!

Η Olympus βγαίνει εκτός του παιχνιδιού της βιομηχανίας της φωτογραφίας, και πουλάει την επιχείρηση των φωτογραφικών μηχανών!

Olympus: Αποχωρεί από τον χώρο των φωτογραφικών μηχανών!

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της Γιαπωνέζικης εταιρείας έρχεται από την παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τετάρτης, αποφάσισε να πουλήσει την επιχείρηση καμερών στην εταιρεία «Japan Industrial Partners», η οποία το 2014 απέκτησε και το «VAIO» της Sony.

Η πώληση της Olympus σηματοδοτεί το τέλος των φωτογραφικών της μηχανών, που ξεκίνησαν να κατασκευάζονται το 1936, όταν παρουσίασαν τις κάμερες «Zuiko». Το 1972 πούλησε την πρώτη ελαφριά κάμερα με την ονομασία «ΟΜ», και το 1991 την «Infinity Stylus compact point-and-shoot».

Το 1996 κυκλοφόρησε την πρώτη της ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, και μαζί με την Kodak και τη Fujilm, μας έφεραν στην εποχή της ψηφιακής κάμερας με το χαρακτηριστικό της εναλλάξιμο σύστημα φακών «Micro Four Thirds».

Ήρθε όμως η εποχή που τα smartphones κατέστρεψαν τη βιομηχανία των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, και το τμήμα καταναλωτών της Olympus σημείωνε απώλειες σε κάθε ένα από τα τελευταία τρία χρόνια, παρά της προσπάθειες αναδόμησης.

Βέβαια η επιχείρηση των καμερών αντιπροσωπεύει μόνο ένα μικρό μέρος των συνολικών μετοχών της. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Yasuo Takeuchi, τελευταία φορά αρνήθηκε τις φήμες για την πώληση το Νοέμβριο του 2019.

Η συμφωνία με την Japan Industrial Partners αναμένεται ότι θα κλείσει οριστικά τον Σεπτέμβριο, ενώ οι οικονομικές λεπτομέρειες της μεταβίβασης δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Olympus: Αποχωρεί από τον χώρο των φωτογραφικών μηχανών!
Olympus: Αποχωρεί από τον χώρο των φωτογραφικών μηχανών!

Λόγω του ισχυρού ιστορικού στρατηγικής της Japan Industrial Partners, η συμφωνία προβλέπει ότι οι νέοι ιδιοκτήτες θα συνεχίσουν να παράγουν και να εξελίσσουν την τεχνολογία των φωτογραφικών μηχανών Olympus για τα νέα προϊόντα. Βέβαια δεν αναφέρεται κάτι για το αν η JIP θα συνεχίσει με την ίδια επωνυμία.

Η εταιρεία χτυπήθηκε από μια σειρά αμφισβητήσεων, συμπεριλαμβανομένου του τεράστιου σκανδάλου διαφθοράς του 2011, το οποίο έφερε στην επιφάνεια απώλεια άνω των $1,5 δισεκατομμυρίων, από επενδύσεις και κρυφές πληρωμές σε συνδικάτα οργανωμένου εγκλήματος της «Yakuza».

Μπορεί εδώ και αρκετό καιρό να ακούμε συχνά φήμες για τις προθέσεις της εταιρείας να πουλήσει την επιχείρηση των φωτογραφικών μηχανών, τώρα όμως είναι πιο αληθινό από ποτέ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS