ΑρχικήinetΈρευνα: Ο COVID-19 δεν μεταδίδεται μετά από 11 ημέρες

Έρευνα: Ο COVID-19 δεν μεταδίδεται μετά από 11 ημέρες

COVID

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, ο COVID-19 δεν μπορεί να μεταδοθεί σε άλλο ασθενή μετά από 11 μέρες, ακόμα κι αν το άτομο που νοσεί εξακολουθεί να φαίνεται θετικό στον ιό.

Ερευνητές από την Ακαδημία Ιατρικής στη Σιγκαπούρη και το Εθνικό Κέντρο Μολυσματικών Νόσων, ήταν αυτοί που ανακάλυψαν αυτά τα νέα ευρήματα.

Γιατί οι ασθενείς με Κορωνοϊό δεν μεταδίδουν τη μόλυνση μετά από 11 ημέρες;

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 73 ασθενείς στη Σιγκαπούρη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ενώ οι ασθενείς εξακολουθούσαν να βγαίνουν θετικοί στο τεστ για κορωνοϊό μετά από 11 μέρες, δεν μπορούσαν πλέον να απομονώσουν ή να καλλιεργήσουν δείγματα του ιού από αυτούς τους ασθενείς.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι ασθενείς με κορωνοϊό γίνονται μολυσματικοί δύο ημέρες πριν εμφανίσουν συμπτώματα και παραμένουν μολυσματικοί για 7 έως 10 ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Ο ρυθμός πολλαπλασιασμού του ιού, επιβραδύνθηκε μετά την πρώτη εβδομάδα μόλυνσης και σταμάτησε εντελώς μετά τη δεύτερη εβδομάδα.

Έντεκα ημέρες μετά τη μόλυνση, οι ασθενείς εμφανίζουν δύο σημαντικά συμπτώματα: συχνό βήχα και υψηλό πυρετό. Ωστόσο σε αυτή τη φάση ο ασθενής δεν μπορεί πλέον να μεταδώσει τον ιό σε κάποιον άλλο.

Τα ευρήματα της νέας έρευνας, θα μπορούσαν να επιφέρουν αλλαγές στον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι ασθενείς με COVID-19. Οι περισσότερες χώρες για παράδειγμα, απαιτούν οι ασθενείς να είναι αρνητικοί προτού μπορέσουν να βγουν από την καραντίνα. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του κορεατικού CDC, αυτή η μέθοδος κατηγοριοποίησης ασθενών με κορωνοϊό θα μπορούσε να είναι λανθασμένη.

Νέες ανακαλύψεις σχετικά με τον COVID-19

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις, το γεγονός ότι ορισμένοι ασθενείς παρουσιάζουν πιο σοβαρά συμπτώματα από άλλους, οφείλεται σε ανοσολογικά αίτια.

Επιπλέον, οι φαρμακοβιομηχανίες και οι εταιρείες βιοτεχνολογίας εργάζονται για τη δημιουργία εμβολίου, το οποίο σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο Sunny Xie, ένας ερευνητής στο Κέντρο Γονιδιωματικής στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου στην Κίνα και η ομάδα του, εργάζονται πάνω σε ένα φάρμακο που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020. Όπως δήλωσε ο ερευνητής, όταν το φάρμακο δοκιμάστηκε σε μολυσμένα ποντίκια, μείωσε το ιικό φορτίο, πράγμα που σημαίνει ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS