ΑρχικήsecurityΚυκλοφόρησε νέο Unc0ver jailbreak: Επηρεάζει την έκδοση iOS 13.5!

Κυκλοφόρησε νέο Unc0ver jailbreak: Επηρεάζει την έκδοση iOS 13.5!

 Unc0ver jailbreak

Μια ομάδα από hackers, ερευνητές ασφαλείας και μηχανικούς, η Unc0ver, κυκλοφόρησε ένα νέο jailbreak package για iOS συσκευές.

Από προεπιλογή, η Apple δεν επιτρέπει στους χρήστες της να έχουν τον πλήρη έλεγχο στα iPhone τους και σε άλλες iΟS συσκευές. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας.

Ωστόσο, έχουν ανακαλυφθεί άλλοι τρόποι, που βοηθούν τους χρήστες. Το Jailbreak είναι ένας τύπος προσαρμοσμένου λογισμικού που εκμεταλλεύεται ευπάθειες στο λειτουργικό σύστημα iOS, προκειμένου να παραχωρήσει στους χρήστες root πρόσβαση και πλήρη έλεγχο της συσκευής τους.

Χθες, η ομάδα Unc0ver κυκλοφόρησε το Unc0ver 5.0.0, την τελευταία έκδοση του jailbreak λογισμικού, το οποίο μπορεί να δώσει στους χρήστες root πρόσβαση και να ξεκλειδώσει συσκευές iΟS, ακόμα και εκείνες που τρέχουν την πιο πρόσφατη iOS έκδοση (iOS v13.5).

Η νέα έκδοση jailbreak, Unc0ver 5.0.0, εκμεταλλεύεται μια zero-day ευπάθεια στο λειτουργικό σύστημα iOS. Η Apple δεν γνωρίζει για την ύπαρξη αυτής της ευπάθειας.

Η zero-day ευπάθεια ανακαλύφθηκε από ένα από τα μέλη της ομάδας Unc0ver. Ο hacker αυτός είναι γνωστός ως Pwn20wnd.

Σύμφωνα με τον Pwn20wnd, το νέο jailbreak λογισμικό είναι το πρώτο, μετά από πέντε χρόνια, που που μπορεί να δώσει root πρόσβαση σε μια συσκευή με την πιο πρόσφατη έκδοση iΟS. Το τελευταίο, που μπορούσε να κάνει κάτι αντίστοιχο, κυκλοφόρησε στα τέλη του 2014.

Τα προηγούμενα jailbreaks χρησιμοποιούσαν συνήθως παλιότερες ευπάθειες και δεν ήταν αποτελεσματικά για τις νέες εκδόσεις iOS. Οι κάτοχοι συσκευών που ήθελαν να κάνουν jailbreak στα smartphone τους έπρεπε να μην τους κάνουν ενημερώσεις, για να μπορούν να εκμεταλλευτούν τις παλιές ευπάθειες.

iOS

Το νέο Unc0ver 5.0.0 jailbreak μπορεί να χρησιμοποιηθεί από συσκευές iOS, macOS, Linux και Windows. Οδηγίες χρήσης είναι διαθέσιμες στο Unc0ver jailbreak website.

Η ομάδα Unc0ver δήλωσε ότι δοκίμασε το jailbreak σε συσκευές με iOS 11 έως iOS 13.5. Το jailbreak δεν λειτούργησε στις εκδόσεις iOS 12.3 έως 12.3.2 και 12.4.2 έως 12.4.5.

Οι ειδικοί ασφαλείας προτείνουν να μην χρησιμοποιούνται jailbreaks καθώς αυτό θα μπορούσε να κάνει την iOS συσκευή ευάλωτη σε κακόβουλο λογισμικό και άλλες επιθέσεις. Ωστόσο, ο Pwn20wnd ισχυρίστηκε ότι το νέο Unc0ver exploit είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα, επειδή διατηρεί ανέπαφα και λειτουργικά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας της Apple.

Όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις (ειδικά όταν επηρεάζεται η τρέχουσα έκδοση λειτουργικού συστήματος), η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει μια ενημέρωση ασφαλείας τις επόμενες ημέρες για να διορθώσει τη zero-day ευπάθεια που εκμεταλλεύεται το Unc0ver jailbreak.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS