ΑρχικήHow ToΝSA: Πώς να επιλέξετε ασφαλή εργαλεία τηλεδιάσκεψης και συνεργασίας;

ΝSA: Πώς να επιλέξετε ασφαλή εργαλεία τηλεδιάσκεψης και συνεργασίας;

Σύμφωνα με την ΝSA, υπάρχουν κάποια βασικά κριτήρια, με βάση τα οποία μπορούμε να αξιολογήσουμε ως ασφαλή ή μη τα διάφορα εργαλεία τηλεδιάσκεψης και τηλεργασίας.

ΝSA

Ο Οργανισμός Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (ΝSA) δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα μια αξιολόγηση ασφάλειας των πιο δημοφιλών εφαρμογών τηλεδιάσκεψης, chatting και εργαλείων συνεργασίας.

Ο οδηγός ασφαλείας-αξιολόγηση της ΝSA περιέχει μια λίστα με τα κριτήρια ασφαλείας, που πρέπει να λαμβάνουν υπόψη οι εταιρείες κατά την επιλογή του εργαλείου / υπηρεσίας τηλεργασίας που θέλουν να χρησιμοποιήσουν.

Οι συμβουλές της ΝSA δεν απευθύνονται μόνο στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και στις στρατιωτικές οντότητες, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.

Η ιδέα πίσω από την πρωτοβουλία της ΝSA είναι να δώσει σε στρατιωτικούς, δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς μια επισκόπηση όλων των χαρακτηριστικών ενός εργαλείου, έτσι ώστε το IT προσωπικό να παίρνει σωστές αποφάσεις και να επιλέγει εργαλεία που προσφέρουν ασφάλεια.

Σύμφωνα με το έγγραφο της ΝSA, οι παρακάτω ερωτήσεις δείχνουν ποια κριτήρια πρέπει να έχουν τα εργαλεία τηλεδιάσκεψης/τηλεργασίας:

  • Η υπηρεσία εφαρμόζει end-to-end (E2E) κρυπτογράφηση;
  • Χρησιμοποιεί η κρυπτογράφηση E2E ισχυρά, γνωστά πρότυπα κρυπτογράφησης;
  • Υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA);
  • Μπορούν οι χρήστες να δουν και να ελέγξουν ποιος συνδέεται στις συνεδρίες;
  • Μήπως ο προμηθευτής του εργαλείου μοιράζεται δεδομένα των χρηστών με τρίτους ή συνεργάτες;
  • Μπορούν οι χρήστες να διαγράψουν με ασφάλεια δεδομένα από την υπηρεσία και τα repositories της (τόσο στον client όσο και στον server);
  • Είναι ο source code του εργαλείου δημόσιος (π.χ. open source);
  • Έχει εγκριθεί η υπηρεσία για επίσημη χρήση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ;

Στην παρακάτω εικόνα, μπορείτε να δείτε την αξιολόγηση δημοφιλών εργαλείων τηλεδιάσκεψης και τηλεργασίας σε σχέση με αυτά τα κριτήρια:

ασφαλή εργαλεία τηλεδιάσκεψης

Η ΝSA δημοσίευσε αυτόν τον οδηγό ασφαλείας αυτή την περίοδο, καθώς πολλοί υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, κυβερνητικοί λειτουργοί και στρατιωτικά μέλη εργάζονται από το σπίτι, λόγω κορωνοϊού (COVID-19), και βασίζονται όλο και περισσότερο σε εργαλεία τηλεργασίας.

Το να γνωρίζουμε καλά τα εργαλεία που επιλέγουμε και την ασφάλειά τους είναι το πρώτο βήμα για την πρόληψη των επιθέσεων, δήλωσε η ΝSA.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS