Πέμπτη, 28 Μαΐου, 21:27
Αρχική inet Μαθήματα τεχνητής νοημοσύνης για τους πρόσφυγες

Μαθήματα τεχνητής νοημοσύνης για τους πρόσφυγες

Μαθήματα τεχνητής νοημοσύνης για τους πρόσφυγες: Ο Humans in the Loop οργανισμός, με έδρα τη Βουλγαρία, παρέχει τεχνολογική εκπαίδευση για μετανάστες από ζώνες συρράξεως (Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ κλπ).

Τα τελευταία πέντε χρόνια η εισροή των προσφύγων έχει φέρει πολλές προκλήσεις για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα στο ανατολικό μέρος της όπου η οικονομία πολλών δεν είναι τόσο αναπτυγμένη όσο στη Δύση.

Μαθήματα τεχνητής νοημοσύνης για τους πρόσφυγες

Στη Βουλγαρία όμως, ένα από τα φτωχότερα μέλη της ΕΕ, μια εταιρεία κατάφερε να βρει έναν τρόπο να βοηθήσει τους πρόσφυγες και παράλληλα να προωθήσει την τοπική οικονομία.

Ο Humans in the Loop οργανισμός ιδρύθηκε το 2017 για να βοηθήσει μετανάστες από χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, να εγκατασταθούν στη χώρα και να αποκτήσουν τεχνολογικές δεξιότητες. Έτσι θα μπορούν να εργαστούν στον τομέα του artificial intelligence και της machine learning.

Μέχρι στιγμής αυτό το εγχείρημα έχει βοηθήσει πάνω από 2.000 πρόσφυγες να βρουν δουλειά και να προσαρμοστούν στην Βουλγάρικη κοινότητα.

Σύμφωνα με την Διευθύνων Σύμβουλο, Iva Gumnishka, μπορούν να παρέχουν εκμάθηση κάθε επιπέδου, από machine learning μέχρι development.

«Η δουλειά κυμαίνεται από την συλλογή και ταξινόμηση δεδομένων, μέχρι επαλήθευση προβλέψεων και αντιμετώπιση ακραίων καταστάσεων. Κάνουμε, επίσης αρκετή διεργασία στο κομμάτι αναγνώρισης και επισήμανσης εικόνων και βίντεο, το οποίο έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση.»

Ο οργανισμός δουλεύει, κυρίως, με πρόσφυγες που έχουν εκτοπιστεί εσωτερικά και ανθρώπους που ζούσαν σε εμπόλεμη ζώνη. Εκτός από τους 100 υπαλλήλους στη Βουλγαρία, συνεργάζεται με 150 άτομα σε Τουρκία, Συρία και Ιράκ.

«Διανέμουμε τα έργα με σειρά προτεραιότητας, που καθορίζεται από το νομικό πλαίσιο, τον αριθμό εξαρτημένων ατόμων, την κατάσταση απασχόλησης και άλλους παράγοντες». Από πολλούς θεωρείται κατάλληλη ευκαιρία για γυναίκες που προτιμούν να δουλεύουν από το σπίτι και θέλουν να συνδυάζουν τη δουλειά τους με τα οικιακά και την φροντίδα των παιδιών τους.

Ο Humans in the Loop οργανισμός έχει συνεργαστεί με πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια σε Ευρώπη και Αμερική, αναπτύσσοντας προϊόντα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και του computer vision. Έχουν ασχοληθεί επίσης με γεωργικά έργα όπως τμηματοποίηση καλλιεργειών με drone, ανίχνευση ζημιών αυτοκινήτου, αναγνώριση προσώπου και εντοπισμός πλαστογραφιών για κάμερες CCTV.

Σήμερα ο οργανισμός αναζητά συνεργάτες στη Μέση Ανατολή και ειδικά στην Παλαιστίνη, τον Λίβανο, την Ιορδανία και την Υεμένη. Στόχος τους είναι να απασχολούν έως και 500 άτομα από τις χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο και να δημιουργήσουν πολλές νέες συνεργασίες με επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Οι αναβαθμίσεις και τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10 2004!

Από σήμερα ξεκίνησε η κυκλοφορία της νέας ενημερωμένης έκδοσης των Windows 10, γνωστή ως "Windows 10 2004" ή "Windows 10 May 2020",...

Ποιες είναι οι αγαπημένες γλώσσες προγραμματισμού για το 2020;

Το Stack Overflow, ένα από τα μεγαλύτερα sites για programming Q&A, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από το Developer...

Η γερμανική κυβέρνηση προτρέπει τους χρήστες του iOS να διορθώσουν τα κρίσιμα ελαττώματα της εφαρμογής Mail

Η γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο προέτρεψε σήμερα τους χρήστες iOS να εγκαταστήσουν αμέσως τις ενημερώσεις ασφαλείας iOS και iPadOS που...

Instagram: Ενίσχυση εισοδήματος δημιουργών με διαφημίσεις στο IGTV

To Instagram φέρνει διαφημίσεις και στο IGTV, με το 55% των εσόδων να διατίθεται στους δημιουργούς. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε την...

Τα Windows 10 2004 συνοδεύονται από υποστήριξη Wi-Fi 6 και WPA3

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 10, έκδοση 2004 συνοδεύονται από υποστήριξη Wi-Fi 6 και WPA3 για gigabit ταχύτητες και καλύτερη απόδοση,...

Το CoreOS Container Linux της Red Hat φτάνει στο τέλος του

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Benjamin Gilbert, τεχνικό του Fedora CoreOS, η υποστήριξη του CoreOS Container Linux,...

Ο Donald Trump απειλεί να κλείσει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης

Όπως δήλωσε σε ένα πρόσφατο tweet του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, σκοπεύει να αλλάξει τον...

Αγωγή στη Google για τις πρακτικές παρακολούθησης χρηστών

Η Google δέχτηκε μια αγωγή από τον γενικό εισαγγελέα της Αριζόνα, Mark Brnovich, σχετικά με τις πρακτικές...

Michigan State University: Δέχτηκε ransomware επίθεση!

Οι hackers που βρίσκονται πίσω από το NetWalker ransomware, γνωστό και ως Mailto, ανακοίνωσαν ότι έχουν μολύνει...

Linux Kodachi: Κυκλοφόρησε η έκδοση v7.0 με πολλές νέες εφαρμογές

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Linux Kodachi. Αν και δεν είναι αρκετά γνωστό, το λειτουργικό αυτό...