ΑρχικήsecurityMicrosoft Word: Σφάλμα η χρήση δύο διαστημάτων μεταξύ των προτάσεων

Microsoft Word: Σφάλμα η χρήση δύο διαστημάτων μεταξύ των προτάσεων

Η Microsoft έχει εκδώσει ένα τυπογραφικό διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο η χρήση δύο διαστημάτων είναι ανούσια, καθώς δύο κενά μεταξύ των προτάσεων είναι πάρα πολλά. Έτσι, η επιλογή αυτής της μορφοποίησης θα επισημανθεί σύντομα ως σφάλμα στο Microsoft Word. Με αυτόν τον τρόπο, θα εμφανίζονται οι “άχαρες μπλε ζιγκ ζαγκ γραμμές” στους χρήστες που πατούν το πλήκτρο διαστήματος (space) δύο φορές μετά από μια περίοδο.

Η αλλαγή, η οποία παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από τον Alan Chen, καθηγητή νομικής του Πανεπιστημίου του Ντένβερ, και αναφέρθηκε από το περιοδικό τεχνολογίας “The Verge”, κυκλοφορεί σταδιακά σε ολόκληρο το Microsoft Word. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να μην την έχουν παρατηρήσει ακόμη, σε περίπτωση που δεν έχουν ενημερώσει το λογισμικό τους.

Η συνήθεια της χρήσης δύο διαστημάτων άρχισε να παρατηρείται από την εποχή των γραφομηχανών, κατά την οποία οι δακτυλογράφοι πατούσαν δύο φορές το πλήκτρο διαστήματος για να ορίσουν σαφέστερα το τέλος μιας πρότασης. Εκείνη την εποχή, υπήρχε μόνο μία γραμματοσειρά, ενώ οι χαρακτήρες ήταν “μονόπλευροι”, πράγμα που σήμαινε πως καταλάμβαναν τον ίδιο χώρο στην σελίδα. Σήμερα όμως, οι περισσότερες γραμματοσειρές προσαρμόζουν το πλάτος των χαρακτήρων, έτσι ώστε οι προτάσεις να είναι πιο ευανάγνωστες.

Ελάχιστοι είναι οι οδηγοί μορφοποίησης που συνιστούν τη χρήση δύο διαστημάτων μετά από μια περίοδο. Ειδικότερα, το APA Style, το Chicago Manual of Style και το AP & US Government Printing Office Style Manual συνιστούν ένα κενό μεταξύ των προτάσεων. Η χρήση δύο διαστημάτων έχει λίγα οφέλη, πέρα από το να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο σε μια σελίδα. Σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί να συνηθίσει τη χρήση ενός διαστήματος, μπορεί να κάνει το εξής: Όταν το Microsoft Word επισημάνει τα δύο διαστήματα ως σφάλμα, ο χρήστης μπορεί να κάνει δεξί κλικ για να δει τις επιλογές του. Μπορεί επίσης να ζητήσει από το Word να αγνοήσει αυτό το ζήτημα όταν εμφανιστεί ξανά ή να δει κάθε γραμματικό ζήτημα που θα επισημάνει το λογισμικό και, στη συνέχεια, να αφαιρέσει τα κενά από τη λίστα των σφαλμάτων.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS