ΑρχικήinetYouTube: Δωρεάν εργαλείο δημιουργίας διαφημιστικών βίντεο για επιχειρήσεις

YouTube: Δωρεάν εργαλείο δημιουργίας διαφημιστικών βίντεο για επιχειρήσεις

YouTube

Το YouTube εγκαινίασε ένα νέο εργαλείο που απευθύνεται κυρίως σε μικρές επιχειρήσεις, που θέλουν να δημιουργήσουν μικρά βίντεο-διαφημίσεις, αλλά πιθανότατα δεν έχουν την εμπειρία ή την τεχνογνωσία για να το κάνουν. Με το νέο αυτό εργαλείο, θα μπορούν να το κάνουν εύκολα και χωρίς χρέωση. Το εργαλείο λέγεται YouTube Video Builder και βρισκόταν υπό δοκιμή για αρκετούς μήνες. Ωστόσο, κυκλοφόρησε λίγο πιο σύντομα απ’ ότι είχε προγραμματιστεί λόγω της πανδημίας COVID-19. Οι περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται πλέον από το σπίτι, επομένως η λήψη βίντεο για τις ανάγκες μιας επιχείρησης δεν είναι εφικτή.

“Πιστεύουμε ότι το Video Builder μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών που χρειάζονται γρήγορα βίντεο, ειδικά τώρα, που έχουμε ακούσει από πολλές επιχειρήσεις ότι πρέπει να ενημερώσουν τους πελάτες τους γρήγορα και εύκολα”, δήλωσε ο Ali Miller, διευθυντής στο τμήμα Product Management στο YouTube Ads.

Για να μπορεί η επιχείρηση να αποκτήσει πρόσβαση στο εργαλείο, θα πρέπει να έχει μόνο ένα Google Account που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συνδεθεί στις υπηρεσίες της Google, όπως το Gmail και το YouTube. Αν δεν έχει, μπορεί να συνδέσει τη διεύθυνση του non-Google email της με έναν λογαριασμό Google. Για να γίνει αποθήκευση και δημοσίευση του βίντεο, η επιχείρηση θα χρειαστεί το δικό της κανάλι στο YouTube.

Η χρήση του εργαλείου είναι αρκετά απλή. Η beta έκδοση του Video Builder μπορεί να «ζωντανέψει» τα στατικά στοιχεία μιας επιχείρησης, όπως εικόνες, κείμενα και φωτογραφίες, τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν με μουσική από τη δωρεάν βιβλιοθήκη ήχου του YouTube. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν από μια ποικιλία πλαισίων με βάση τα μηνύματα και τους στόχους τους, λέει το YouTube. Έπειτα, μπορούν να προσαρμόσουν γρήγορα τα χρώματα και τις γραμματοσειρές τους για να δημιουργήσουν ένα βίντεο 6 ή 15 δευτερολέπτων.

βίντεο επιχειρήσεις διαφημίσεις

Όταν τελειώσει, το βίντεο μπορεί να μεταφορτωθεί ως «Unlisted» στο κανάλι YouTube της επιχείρησης, εκτός εάν η επιχείρηση θέλει τη διαφημιστικό βίντεο να είναι ορατό στο κοινό, οπότε θα αλλάξει τη ρύθμιση. Στη συνέχεια, το βίντεο μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε αλλού, σε άλλα sites ή σε social media. Και αν το επιλέξει η επιχείρηση, μπορεί να προβάλει τα βίντεο ως διαφήμιση μέσω του Google Ads.

Το εργαλείο είναι πλέον μία από τις πολλές λύσεις DIY για τις επιχειρήσεις που θέλουν να δημιουργήσουν τις δικές τους διαφημίσεις-βίντεο. Για παράδειγμα, η Vimeo κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο μια εφαρμογή που βοηθά τις μικρές επιχειρήσεις να δημιουργήσουν επαγγελματικά social videos. Το περασμένο φθινόπωρο, η Lightricks κυκλοφόρησε μια πλήρη σειρά εφαρμογών για μικρές επιχειρήσεις για την ενίσχυση των social media marketing εκστρατειών τους. Υπάρχουν, επίσης, δεκάδες εργαλεία επεξεργασίας βίντεο στην αγορά από τις Adobe, Apple, Magisto, Canva, PicsArt και πολλές άλλες εταιρείες.

Στην περίπτωση του Video Builder του YouTube, το πλεονέκτημα είναι ότι το εργαλείο παράγει βίντεο που είναι κατάλληλα για τους θεατές του YouTube και ενσωματώνονται στο πρόγραμμα Google Ads.

Το Video Builder έχει δοκιμαστεί από κάποιες επιχειρήσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι επιχειρήσεις ήθελαν να ειδοποιήσουν τους πελάτες για τις αλλαγές στο ωράριο ή για νέες υπηρεσίες, όπως παραλαβή και παράδοση.

Τώρα, με την ευρεία κυκλοφορία του, οι επιχειρήσεις μπορούν να το χρησιμοποιήσουν με desktop, αφού αποκτήσουν πρόσβαση beta. Το ίδιο το εργαλείο του YouTube είναι διαθέσιμο μόνο στα Αγγλικά, αλλά τα βίντεο που δημιουργεί μπορούν να είναι σε οποιαδήποτε γλώσσα.

Ο Miller λέει ότι το Video Builder αναπτύχθηκε αρχικά για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν διαφημίσεις-βίντεο γρήγορα και εύκολα για το YouTube, καθώς τώρα είναι κλεισμένοι στο σπίτι. Όμως, θα είναι χρήσιμο και για όσους θέλουν να ξεκινήσουν τη δημιουργία βίντεο στο YouTube για να βρουν νέους πελάτες.

Το νέο εργαλείο είναι μία από τις πολλές υπηρεσίες για επιχειρήσεις που έχει δημιουργήσει το YouTube. Τον περασμένο Μάιο κυκλοφόρησε το Bumper Machine, ένας γρήγορος τρόπος προσαρμογής των υπαρχόντων βίντεο σε σύντομα κλιπ έξι δευτερολέπτων (με τη χρήση μηχανικής εκμάθησης).

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS