Υπάρχουν μερικοί τρόποι να εγκαταστήσετε Windows 10 σε Macbook. Οι πιο γνωστοί τρόποι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο εργαλείο Boot Camp, το οποίο είναι παρόμοιο με την Dual Boot δυνατότητα των Windows.

Άλλος γνωστός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε virtual machine, το οποίο με απλά λόγια «δημιουργεί» νέο υπολογιστή στο ήδη τρέχον λειτουργικό σύστημα.  Χρησιμοποιώντας αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να εγκαταστήσουμε πολλά και διάφορα λειτουργικά συστήματα, μέσα στο κύριο σύστημα το οποίο χρησιμοποιούμε.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των virtual machines και ταυτόχρονα μειονέκτημα του bootcamp, είναι η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το νέο λειτουργικό σύστημα, χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε επανεκκίνηση πρώτα. Επίσης, το virtual machine δεν έχει ανάγκη από ξεχωριστό χώρο, ενώ το Boot Camp της Apple απαιτεί από τον χρήστη να δημιουργήσει νέο partition για να λειτουργήσει.

Το Parallels Desktop 15 λοιπόν, είναι μια vm εφαρμογή η οποία σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τα windows 10 και όλες τις εφαρμογές του λειτουργικού, σε macOS. Δημιουργώντας virtual machine σε ένα mac με το Parallels Desktop, μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε όλες τις υπηρεσίες των Windows.

Το πλεονέκτημα του προγράμματος όμως, είναι ότι για να το χρησιμοποιήσετε, χρειάζεστε μια άδεια η οποία κοστίζει $80.

Εγκατάσταση των Windows 10 σε macOS χρησιμοποιώντας το Parallels Desktop 15:

  1. Το πρώτο βήμα είναι να κάνετε λήψη της εφαρμογής, πατώντας εδώ.
  2. Εγκαταστήστε το αρχείο το οποίο μόλις κατεβάσατε.
  3. Επιτρέψτε τα δικαιώματα τα οποία απαιτεί το πρόγραμμα.

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, η εφαρμογή θα σας μεταφέρει αυτόματα στην εγκατάσταση των Windows 10. Στο παράθυρο αυτό μπορείτε να επιλέξετε “Install Windows” για να κάνετε λήψη την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος ή να επιλέξετε το “skip” αν ήδη έχετε ISO αρχείο των Windows 10.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξετε αρχείο > νέο > εγκατάσταση από DVD ή άλλο αρχείο. Η εφαρμογή θα αναζητήσει το αρχείο αυτόματα. Σε περίπτωση που η εφαρμογή δεν μπορεί να βρει το αρχείο εγκατάστασης, ο χρήστης μπορεί επίσης να αναζητήσει το αρχείο από το μενού αναζήτησης της εφαρμογής. Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του νέου λειτουργικού, θα πρέπει να δημιουργήσετε λογαριασμό ή να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό της Microsoft, για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τα Windows 10.