ΑρχικήinetΑυστρία: Πυρηνικοί επιστήμονες αναπτύσσουν ταχύτερη και φθηνότερη εξέταση για τον Covid-19

Αυστρία: Πυρηνικοί επιστήμονες αναπτύσσουν ταχύτερη και φθηνότερη εξέταση για τον Covid-19

Πυρηνικοί επιστήμονες στην Αυστρία αναπτύσσουν νέα κιτ διαγνωστικών εξετάσεων για τον Κοροναϊό που θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά το κόστος και τον χρόνο που απαιτούνται για την σχετική διαδικασία. Δεδομένου ότι οι διαγνωστικές εξετάσεις για τον Κοροναϊό Covid-19 παρουσιάζουν έλλειψη σε πολλές περιοχές, πολλοί έχουν στραφεί σε ιδιωτικά εργαστήρια που μπορούν να ανιχνεύσουν γενετικά τον παθογόνο οργανισμό. Αυτή η διαδικασία, που ονομάζεται αντίστροφη μεταγραφή-αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης ή RT-PCR, μπορεί να κοστίσει έως και $ 400 σε ορισμένες ιδιωτικές εγκαταστάσεις.

Ωστόσο, ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) αναμένει ότι θα μπορεί να παρέχει διαγνωστικές εξετάσεις για τον Covid-19 που θα κοστίζουν μόλις 10 ευρώ (10,83 δολάρια), ενώ τα αποτελέσματά τους θα είναι διαθέσιμα μέσα σε λίγες ώρες, σύμφωνα με εκπρόσωπο, ο οποίος τόνισε ότι τα εργαστήρια χρησιμοποιούν διαγνωστικές μεθόδους RT-PCR εδώ και δεκαετίες. Τα κιτ ανίχνευσης του COVID-19 του ΔΟΑΕ βρίσκονται κοντά στην αποστολή, σύμφωνα με τον οργανισμό, ο οποίος δεν διευκρινίζει πού ακριβώς παράγονται. Ενώ οι μεμονωμένες εξετάσεις του ΔΟΑΕ ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 15 ευρώ ανά άτομο, οι χώρες θα εξακολουθήσουν να χρειάζονται εργαστήρια για τη διεκπεραίωση των αποτελεσμάτων. Σύμφωνα με τον οργανισμό, η δημιουργία μιας νέας μονάδας από το μηδέν μπορεί να κοστίσει έως και 100.000 ευρώ.

Το εργαστήριο του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας έξω από την Βιέννη έχει αναπτύξει στο παρελθόν πακέτα εξετάσεων για διάφορους ιούς όπως ο Ebola, ο Zika και ο αφρικανικός πυρετός. Δεκατέσσερις χώρες στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική ζήτησαν από τους επιστήμονες του οργανισμού αυτό το μήνα να τους βοηθήσουν να επιταχύνουν τις εξετάσεις. Η προσπάθεια συγκέντρωσε πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων στις αρχές της εβδομάδας από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Το έργο των επιστημόνων του ΔΟΑΕ στα εργαστήρια του Seibersdorf της Αυστρίας ξεπερνά την πυρηνική ενέργεια. Χρησιμοποιούν τεχνικές ατόμων με εντολή των μελών για τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης, των γεωργικών αποδόσεων και της καταπολέμησης των παρασίτων.

Οι εξετάσεις RT-PCR που έχουν αναπτύξει αρχικά χρησιμοποιούσαν ραδιενεργούς δείκτες ισοτόπων για την ανίχνευση της παρουσίας συγκεκριμένου γενετικού υλικού από ιό. Ο επακόλουθος εξευγενισμός της μεθόδου οδήγησε στη χρήση φθοριζόντων δεικτών για διαλογή.

O Gerrit Viljoen, επιστήμονας του ΔΟΑΕ, ανέφερε ότι εάν υπάρχει γνώση σχετικά με το τί υφίσταται εκεί έξω, τότε καθίσταται δυνατή η λήψη προληπτικών μέτρων, είτε με την ανάπτυξη εμβολίων είτε με την αύξηση της ικανότητας διάγνωσης και ανίχνευσης. Η ικανότητα διάγνωσης του Covid-19 θεωρείται βασική μεταβλητή στον περιορισμό της εξάπλωσής του. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαγνωστικές εξετάσεις για τον COVID-19 έχουν πολλαπλασιαστεί σε ορισμένες χώρες, όπως η Γερμανία και η Νότια Κορέα, ενώ υστερούν σε άλλες, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας και ορισμένων περιοχών των ΗΠΑ.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS