ΑρχικήinetΤώρα μπορείτε κι εσείς να βοηθήσετε στη θεραπεία του κορωνοϊού

Τώρα μπορείτε κι εσείς να βοηθήσετε στη θεραπεία του κορωνοϊού

θεραπεία

Η πανδημία του κορωνοϊού, έχει επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 20.000 ανθρώπους. Κορυφαίοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο, εντείνουν καθημερινά τις προσπάθειές τους για να καταφέρουν να βρουν το εμβόλιο που θα προφυλάσσει, αλλά και το φάρμακο για τη θεραπεία από τον ιό COVID-19.

Τώρα όμως μπορείτε κι εσείς, από την άνεση του σπιτιού σας να συμβάλετε σε αυτή την προσπάθεια, δωρίζοντας την υπολογιστική ισχύ του παλιού σας PC για τη διεξαγωγή των ερευνών. Για να ανακαλύψουν την θεραπεία του κορωνοϊού, οι επιστήμονες πρέπει πρώτα να κατανοήσουν τη λειτουργία των πρωτεϊνών του ιού και πώς καταστέλλουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.  

Μόλις οι επιστήμονες καταλάβουν τη λειτουργία και τη δομή των πρωτεϊνών, μπορούν να σχεδιάσουν τα φάρμακα που θα τις σταματούν. Ωστόσο, ο προσδιορισμός της δομής και της κίνησης των πρωτεϊνών δεν είναι κάτι απλό, καθώς υπάρχουν πολλά κινούμενα μέρη που εμπλέκονται. Η μελέτη των πρωτεϊνών κατά τη διάρκεια διαφόρων σταδίων μπορεί να γίνει με προσομοιώσεις υπολογιστών, μία εργασία που απαιτεί τεράστια υπολογιστική ισχύ.

Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία Folding@home παροτρύνει τους χρήστες από όλο τον κόσμο να δωρίσουν την υπολογιστική ισχύ των υπολογιστών τους, ώστε να συμβάλουν στην ανακάλυψη της θεραπείας για τον κορωνοϊό.

Η εταιρεία ξεκίνησε ένα project, που περιλαμβάνει κατανεμημένους υπολογιστές και λειτουργεί με τη χρήση των αδρανών GPU και CPU. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και μέχρι στιγμής έχει φτάσει υπολογιστική ισχύ άνω των 470 petaFLOPS. Αυτό σημαίνει ότι είναι κατά δύο φορές ταχύτερο από τον Summit, τον ταχύτερο υπερυπολογιστή στον κόσμο.

Στην πραγματικότητα, η υπολογιστική ισχύς που έχει ως τώρα γίνει δωρεά στην εταιρεία, είναι μεγαλύτερη από την ισχύ των 7 ταχύτερων υπερυπολογιστών του κόσμου σε συνδυασμό!

Μπορείτε επίσης να δώσετε την υπολογιστική ισχύ από τον παλιό υπολογιστή σας που δεν χρησιμοποιείτε πια, για να βοηθήσετε σε αυτό το σκοπό. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Folding@home και να διαβάσετε τις Συχνές Ερωτήσεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS