ΑρχικήsecurityΕφαρμογή Selfie παρακολουθεί τους ασθενείς σε καραντίνα στην Πολωνία

Εφαρμογή Selfie παρακολουθεί τους ασθενείς σε καραντίνα στην Πολωνία

εφαρμογή Selfie-

Μία νέα εφαρμογή Selfie που κυκλοφόρησε στην Πολωνία την Παρασκευή, ζητά από τους χρήστες με κορωνοϊό να βγάζουν φωτογραφίες σε τακτά χρονικά διαστήματα. Οι ασθενείς θα πρέπει να βγάζουν μία προσωπική φωτογραφία τους και να την ανεβάζουν στο app. Η τοποθεσίας τους πρέπει να φαίνεται, ώστε να αποδεικνύουν ότι τηρούν τα μέτρα καραντίνας μένοντας στο σπίτι τους.  

Η εφαρμογή “Home Quarantine” είναι υποχρεωτική για όσους έχουν επιστρέψει από ταξίδι στο εξωτερικό κα έχουν τεθεί σε καραντίνα. Όπως αναφέρει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής της χώρας, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Google Play και στο App Store.

Όσοι κατεβάζουν την εφαρμογή στις συσκευές τους, θα χρειαστεί να εγγραφούν σε αυτή βγάζοντας μία Selfie. Στη συνέχεια θα πρέπει να στέλνουν τακτικά προσωπικές φωτογραφίες, στις οποίες θα φαίνεται και η τοποθεσία τους. Σύμφωνα με τον Βρετανό δημοσιογράφο Jakub Krupa, οι λογαριασμοί δημιουργούνται αυτόματα για όσους χρήστες έχουν πιθανώς προσβληθεί από τον ιό. 

Οι πολίτες που έχουν μπει σε καραντίνα έχουν δύο επιλογές, είτε να δέχονται τακτικές επισκέψεις από την αστυνομία, είτε να κατεβάσουν την εφαρμογή. Ένα αίτημα για φωτογραφία θα έρχεται στη συσκευή τους σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αν ο ασθενής δεν έχει ανταποκριθεί σε αυτό μέσα σε 20 λεπτά θα ειδοποιείται η αστυνομία. Σύμφωνα με τη France 24, η αστυνομία της Πολωνίας επέβαλε πρόστιμο ύψους 500 zloty ($116) σε έναν πολίτη την Παρασκευή.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Krupa, ο σκοπός της εφαρμογής δεν είναι μόνο να τιμωρήσει τους πολίτες που δεν τηρούν την καραντίνα, αλλά να «βοηθήσει επίσης τους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή με τις κοινωνικές υπηρεσίες ή να ζητήσουν βοήθεια για επείγουσες προμήθειες.»

Η πρακτική της Πολωνίας φαίνεται κάπως παράδοξη. Ωστόσο δεν είναι η μόνη χώρα που έχει καταφύγει στην τεχνολογία για να ελέγξει την εξάπλωση της πανδημίας. Η Σιγκαπούρη ζήτησε από τους πολίτες της να κατεβάσουν ένα app που χρησιμοποιεί bluetooth ώστε να εντοπίζει εάν έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που είναι θετικός στον κορωνοϊό. Από την άλλη, η Ταϊβάν δημιούργησε ένα είδος «ηλεκτρονικού φράχτη», που ειδοποιεί τις αρχές όταν ένας από τους πολίτες σε αναγκαστική καραντίνα, βγαίνει από το σπίτι του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS