ΑρχικήsecurityMozilla Firefox Lockwise: Διασφαλίζεται με Windows 10 credentials!

Mozilla Firefox Lockwise: Διασφαλίζεται με Windows 10 credentials!

Mozilla Firefox LockwiseΤο Mozilla κάνει αλλαγές στον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης Firefox Lockwise. Το Firefox Lockwise συγχρονίζει τους κωδικούς πρόσβασης από το πρόγραμμα περιήγησης έτσι ώστε να μπορούν οι χρήστες να τους χρησιμοποιούν για εύκολη σύνδεση στις εφαρμογές τους σε Android και iOS συσκευές. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες θα πρέπει να εισαγάγουν τα credentials που χρησιμοποιούν στα Windows 10 για να τους επιτραπεί η επεξεργασία ή η προβολή των συνδέσεων που έχουν αποθηκευτεί. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που υπάρχουν με τους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης ενός προγράμματος περιήγησης είναι ότι δεν προσφέρουν προστασία σε περίπτωση που κάποιος αποκτήσει τοπική πρόσβαση σε έναν υπολογιστή.

Με άλλα λόγια, σε περίπτωση που ένα άτομο καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση σε έναν υπολογιστή και κατά συνέπεια στο πρόγραμμα περιήγησής του, μπορεί εύκολα να αποκτήσει πρόσβαση και στα αποθηκευμένα credentials που χρησιμοποιεί o νόμιμος κάτοχος κατά τη σύνδεσή του, χωρίς να χρειάζεται καν να εισαγάγει κάποιον κωδικό πρόσβασης ή άλλα credentials, που υπό άλλες συνθήκες θα απαιτούνταν. Για να καταστεί εφικτή η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, χρησιμοποιούνται τα credentials των Windows 10 για τη διασφάλιση του διαχειριστή κωδικών πρόσβασης Lockwise.windows 10 credentials- mozilla firefox

Πιο συγκεκριμένα, στο τελευταίο Mozilla Firefox Nightly build 76.0a1, όταν ένας χρήστης των Windows επιχειρεί να δει, να αντιγράψει ή να επεξεργαστεί αποθηκευμένα credentials σύνδεσης στον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης Lockwise, πρώτα θα του ζητηθεί να εισαγάγει τα credentials που χρησιμοποιεί για να συνδεθεί στα Windows 10.

Επιπλέον, σε περίπτωση που ένας χρήστης δεν γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης, τον κωδικό PIN ή άλλα credentials  που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο ταυτότητας του χρήστη, το Firefox δεν θα επιτρέψει στο χρήστη να δει τα credentials.

Επομένως, με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η αποτελεσματική διασφάλιση του διαχειριστή κωδικών πρόσβασης Lockwise, πράγμα που συνεπάγεται ότι ένας τοπικός χρήστης δεν θα έχει την δυνατότητα να δει τα credentials που έχουν αποθηκευτεί από τον νόμιμο κάτοχο του υπολογιστή.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS