ΑρχικήinetΚορωνοϊός: Η Amazon ξέμεινε από οικιακά είδη λόγω μεγάλης ζήτησης!

Κορωνοϊός: Η Amazon ξέμεινε από οικιακά είδη λόγω μεγάλης ζήτησης!

Ο Κορωνοϊός πλήττει καθημερινά όλο και περισσότερες χώρες ανά τον κόσμο με αποτέλεσμα πολλές κυβερνήσεις να συνιστούν στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην κυκλοφορούν άσκοπα στους δρόμους. Έτσι ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων φρόντισε να εξοπλιστεί με εφόδια, κυρίως με οικιακά είδη, για να περάσει τις μέρες της καραντίνας. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πολυάριθμα προβλήματα, ένα εκ των οποίων είναι η εξάντληση των αποθεμάτων καθημερινών προϊόντων και αντικειμένων. Συγκεκριμένα, η Amazon ανακοίνωσε ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα δημοφιλή οικιακά είδη, μέσα στη φρενίτιδα που έχει προκαλέσει ο Κορωνοϊός.

Σύμφωνα με την Amazon, αυτό οφείλεται στην δραματική αύξηση του ρυθμού που οι άνθρωποι ψωνίζουν online. Ορισμένες δημοφιλείς μάρκες και αντικείμενα που αποτελούν βασικά οικιακά είδη εξαντλήθηκαν, ενώ οι παραγγελίες για κατ’οίκον παράδοση ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, γεγονός που έχει αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία εξυπηρετεί τους πελάτες της. Οι υπάλληλοι της Amazon εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο προκειμένου να διασφαλίσουν ότι όλα τα προϊόντα της εταιρείας θα είναι διαθέσιμα και ότι όλες οι παραγγελίες θα εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Amazon επεσήμανε επίσης ότι η καταγραφή και η παράδοση εμπορευμάτων ενδέχεται προσωρινά να μην είναι διαθέσιμες λόγω της αυξημένης ζήτησης, καλώντας τους πελάτες της να επιβεβαιώνουν την διαθεσιμότητα των εμπορευμάτων πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας. Μια γρήγορη σάρωση για αντικείμενα με υψηλή ζήτηση, όπως το χαρτί τουαλέτας και το εμφιαλωμένο νερό, έδειξε ότι πολλά από αυτά εξαντλήθηκαν. Επιπλέον, οι παραδόσεις εμπορευμάτων της Amazon που εκτελούνταν σε 1-2 μέρες, υπό κανονικές συνθήκες, τώρα καθυστερούν αρκετές ημέρες. Ενδεικτικά, μετά την προσθήκη ενός προϊόντος στο καλάθι αγορών, η Amazon ενημερώνει ότι η παραγγελία θα παραδοθεί μέσα σε τέσσερις ημέρες.amazon-Κορωνοϊός οικιακά είδη

Το γεγονός αυτό αντικατοπτρίζει την αναστάτωση που έχει προκαλέσει ο Κορωνοϊός στον κολοσσό της Amazon ως προς το σύστημα των online παραγγελιών και τις κατ’οίκον παραδόσεις. Η εταιρεία διαθέτει περισσότερα από 150 εκατομμύρια εγγεγραμμένα μέλη σε όλο τον κόσμο, ενώ πρόσφατα, η Amazon είχε αυξήσει την ταχύτητα της παράδοσης των παραγγελιών, καθώς πραγματοποιούνταν την ίδια μέρα ή την επόμενη, δαπανώντας 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου διακοπών για την επέκταση των υπηρεσιών.

Η Amazon αντιμετωπίζει αυξημένη ζήτηση από πελάτες σε πολλαπλά μέτωπα εν μέσω της πανδημίας του Κορωνοϊού. Στις online αγορές, υπηρεσίες όπως η Prime Now και η υπηρεσία παράδοσης τροφίμων Fresh της Amazon ανέφεραν περιορισμένη διαθεσιμότητα για αρκετές ημέρες ή ενημέρωναν ότι δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν παραδόσεις.amazon-Κορωνοϊός oικιακά είδη

Επιπλέον, η αυξημένη ζήτηση που έχει προκαλέσει η πανδημία του Κορωνοϊού, θέτει διοικητικές προκλήσεις στην Amazon. Η εταιρεία εργάζεται για την αποφυγή διαταραχών στην αλυσίδα εφοδιασμού, ενώ ορισμένα εργοστάσια στην Κίνα και αλλού παραμένουν offline.

Ακόμη, ορισμένοι υπάλληλοι του κέντρου εξυπηρέτησης πελατών μπορεί να μην εμφανίζονται για εργασία. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Amazon χαλάρωσε την πολιτική της σχετικά με την παρουσία των εργαζομένων στις αποθήκες, επιτρέποντάς τους να μην εμφανίζονται στην δουλειά, χωρίς ωστόσο να πληρώνονται, για όσο επιθυμούν μέσα στον Μάρτιο.

Η εταιρεία έλαβε, επίσης, περισσότερα μέτρα προστασίας ενόψει του Κορωνοϊού, αυξάνοντας τη συχνότητα και την ένταση καθαρισμού σε όλες τις εγκαταστάσεις της και απαιτώντας από τους εργαζομένους να απολυμαίνουν και να καθαρίζουν τους χώρους εργασίας και τα οχήματά τους στην αρχή και στο τέλος κάθε βάρδιας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από την Κυριακή το απόγευμα, σημειώθηκαν πάνω από 156.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα Κορωνοϊού παγκοσμίως και τουλάχιστον 5.833 θάνατοι από τον ιό, ενώ στις ΗΠΑ καταγράφηκαν τουλάχιστον 2.952 επιβεβαιωμένα κρούσματα Κορωνοϊού και τουλάχιστον 57 θάνατοι.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS