ΑρχικήsecurityENTSO-E: Το ευρωπαϊκό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας έπεσε θύμα hacking επίθεσης

ENTSO-E: Το ευρωπαϊκό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας έπεσε θύμα hacking επίθεσης

Το ευρωπαϊκό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας ENTSO-E επιβεβαίωσε ότι έπεσε θύμα hacking επίθεσης, καθώς κάποιοι hackers κατάφεραν να παραβιάσουν το δίκτυο των γραφείων της.

“Η ENTSO-E ανακάλυψε πρόσφατα στοιχεία που αποδεικνύουν την επιτυχημένη διείσδυση hackers στο δίκτυο των γραφείων της”, ανέφερε η εταιρεία.

Η εταιρεία πήρε τα κατάλληλα μέτρα για την εκτίμηση της επικινδυνότητας και οι ειδικοί έχουν φροντίσει για τη μείωση του κινδύνου, ώστε να μην πραγματοποιηθούν και άλλες επιθέσεις.

Η ENTSO-E ή αλλιώς το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας αντιπροσωπεύει 42 φορείς εκμετάλλευσης συστημάτων μεταφοράς ενέργειας από 35 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αυτοί οι 42 φορείς είναι οι οργανισμοί που είναι υπεύθυνοι για τη μαζική μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας στα κύρια ηλεκτρικά δίκτυα υψηλής τάσης, όπως το National Grid ESO στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τον ENTSO-E, το δίκτυο της εταιρείας δεν συνδέεται με τα λειτουργικά συστήματα των φορέων. Ωστόσο, όλοι οι φορείς έχουν ενημερωθεί και οι ειδικοί συνεχίζουν να διερευνούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με το επίσημο site της, η εταιρεία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του πανευρωπαϊκού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και στην επίτευξη της απαλλαγής από τον άνθρακα.

Δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των επιτιθέμενων ούτε ο λόγος της παραβίασης του δικτύου της ENTSO-E. Ωστόσο, η επίθεση δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη στους ειδικούς ασφαλείας, γιατί τον τελευταίο καιρό έχουν πραγματοποιηθεί πολλές επιθέσεις σε εταιρείες στον τομέα της ενέργειας.

Σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Dragos, οι οργανισμοί, που ασχολούνται με την ηλεκτρική ενέργεια, διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο. Οι hackers βρίσκουν τρόπο να διεισδύσουν στα δίκτυα των εταιρειών. Από εκεί και έπειτα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα. Αυτός ο κίνδυνος δεν υπάρχει μόνο για τις εταιρείες στην Ευρώπη αλλά και για οργανισμούς ενέργειας σε όλο τον κόσμο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS