ΑρχικήsecurityMicrosoft: Το νέο update των Windows 10 παρουσίασε προβλήματα!

Microsoft: Το νέο update των Windows 10 παρουσίασε προβλήματα!

Microsoft: update KB4535996 Windows 10 προβλήματαΤο BleepingComputer και το Windows Latest συγκέντρωσαν τα πρώτα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με το νέο update KB4535996 των Windows 10 της Microsoft, τα οποία πλέον δύσκολα μπορούν να ελεγχθούν. Είναι, επομένως, χρήσιμο να αναφερθούν τα πιο σημαντικά προβλήματα που πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες.

03/09 Update: Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι τα Windows 10 παρουσίασαν σοβαρά προβλήματα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία δημοσίευσε μια σελίδα υποστήριξης που αναφέρει ότι ένα νέο σφάλμα στα Windows 10 μπορεί να εμποδίσει τους χρήστες να εγκαταστήσουν με μη αυτόματο τρόπο προγράμματα οδήγησης στους υπολογιστές τους. Οι χρήστες θα λαμβάνουν το ακόλουθο μήνυμα σχετικά με τυχόν σφάλμα: “Ένα πρόγραμμα οδήγησης δεν μπορεί να φορτωθεί σε αυτή τη συσκευή”, ενώ μπορεί να “σπάσει” τις εγκαταστάσεις ακόμη και αφότου αυτές φαίνεται να έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία. Η Microsoft δηλώνει ότι εάν οι χρήστες συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους χωρίς να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με το πρόγραμμα οδήγησης, πιθανώς να δουν ότι η λειτουργικότητα που υποστηρίζει το πρόγραμμα οδήγησης δεν λειτουργεί πλέον, κάτι που θα μπορούσε να έχει είτε αμελητέες είτε σοβαρές συνέπειες. Τα προγράμματα οδήγησης τρίτων μερών ίσως είναι απαραίτητα, ειδικά για παλαιότερες συσκευές. Γι αυτό τον λόγο, η Microsoft πρότεινε μια λύση η οποία συνεπάγεται την απεγκατάσταση μιας ρύθμισης ασφαλείας των Windows 10 που προστατεύει την ακεραιότητα της μνήμης ώστε να επιτρέπει να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης. Συγκεκριμένα, οι χρήστες θα πρέπει να μεταβούν στο Core isolation page του Windows Security, να απενεργοποιήσουν τη ρύθμιση ακεραιότητας μνήμης εάν δεν είναι ήδη απενεργοποιημένη, ενώ θα χρειαστεί να κάνουν επανεκκίνηση του υπολογιστή τους για να εφαρμοστούν οι αλλαγές.Microsoft: update KB4535996 Windows 10 προβλήματα

Η Microsoft δεν έχει καθορίσει ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο για την επίλυση αυτού του προβλήματος, αλλά, δεδομένων των δυσκολιών και των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν, σίγουρα κάτι τέτοιο αποτελεί προτεραιότητα της εταιρείας.

Προβλήματα εκκίνησης και crashes: Πρόκειται για κάτι που συμβαίνει συχνά σε χρήστες που έχουν εγκαταστήσει το update KB4535996. Σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις σε υπολογιστές που ξεκινούν μετά την εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης και περιστασιακά εμφανίζουν μια ανησυχητική μαύρη οθόνη κατά την εκκίνηση. Ωστόσο, υπάρχουν και υπολογιστές που δεν εκκινούν καθόλου.

Μπλε οθόνη του θανάτου (Blue Screen Of Death): H κακόφημη BSOD “χτυπά” τους χρήστες που έχουν εγκατεστημένο το update KB4535996 και εμφανίζεται καθώς τα Windows φορτώνουν την οθόνη σύνδεσης. Αυτό δεν συμβαίνει τόσο συχνά, αλλά όταν συμβαίνει είναι αρκετά σοβαρό.

Slowdowns: Τα Windows 10 υπέστησαν ζημιές, οι ρυθμοί καρέ μειώθηκαν, κυρίως στα παιχνίδια, ενώ έχουν γίνει αναφορές και για υψηλή χρήση και thrashing του δίσκου.

Προβλήματα ήχου: Η εγκατάσταση του update KB4535996 οδήγησε σε αναφορές σχετικά με “σπασμένο ήχο” και στα Windows 10.

Επίσης, επηρεάστηκε το Microsoft Visual Studio. Το εργαλείο signing κώδικα του Visual Studio signtool.exe εμφανίζεται “σπασμένο” για πολλούς χρήστες. Εάν κάποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα με signtool.exe, πρέπει να ελέγξει εάν έχει το update KB4535996 εγκατεστημένο. Φαίνεται ότι το WTLogConfigCiScriptEvent έχει καταργηθεί από το wldp.dll χωρίς επαρκή έλεγχο. Η Microsoft εξέδωσε επίσης μια προειδοποίηση σχετικά με αυτό δηλώνοντας ότι γνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν με το signtool.exe μετά την εγκατάσταση της τελευταίας προαιρετικής ενημερωμένης έκδοσης για τα Windows 10, έκδοση 1903 ή Windows 10, έκδοση 1909 (KB4535996). Εάν αντιμετωπίζει κάποιος πρόβλημα με το signtool.exe, μπορεί να απεγκαταστήσει την προαιρετική ενημερωμένη έκδοση KB4535996. Η εταιρεία εκτιμά ότι θα καταφέρει να βρει μία λύση για αυτό το πρόβλημα μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Microsoft αναφέρει πως δεν γνωρίζει προς το παρόν κανένα πρόβλημα σχετικά με αυτήν την ενημέρωση. Γενικά, η εταιρεία δεν ενημερώνει τακτικά τις προειδοποιήσεις που αφορούν προβληματικές ενημερώσεις των Windows 10 (1,2,3,4,5,6,7), πράγμα που αποδείχθηκε για άλλη μία φορά.Microsoft: update KB4535996 Windows 10 προβλήματα

Επιπλέον, καθώς ορισμένοι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα κατά την απεγκατάσταση της έκδοσης KB4535996, συνιστούνται τα ακόλουθα βήματα:

  • Στο Windows Desktop Search type ‘update history’ οι χρήστες κάνουν κλικ στο ‘View your History update’ και επιλέγουν “Απεγκατάσταση ενημερώσεων”
  • Στο παράθυρο “Εγκατεστημένες ενημερώσεις”, επιλέγουν KB4535996 και κάνουν κλικ στο κουμπί “Κατάργηση εγκατάστασης”
  • Τέλος, οι χρήστες κάνουν επανεκκίνηση στον υπολογιστή τους

Οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν λήψη του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων του Windows Update, το οποίο θα τους επιτρέψει να μπλοκάρουν προληπτικά την έκδοση KB4535996 και να σταματήσουν την επανεγκατάστασή της.

Όλα αυτά τα προβλήματα αποκαλύφθηκαν λίγο καιρό αφότου μια ενημέρωση των Windows 10 ξεκίνησε να διαγράφει δεδομένα χρηστών, ενώ μία άλλη αποσύρθηκε γιατί προκάλεσε crashes σε συστήματα χρηστών. Τέλος, η Microsoft αποκάλυψε πρόσφατα κάποιες βελτιώσεις για τις προαιρετικές ενημερώσεις των Windows 10, οι οποίες ανακοινώθηκαν τον Σεπτέμβριο αλλά χρειάζονται ακόμα χρόνο για να φτάσουν στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS