ΑρχικήinetΑναζητήστε εύκολα «νεκρά» sites με τον Brave Browser

Αναζητήστε εύκολα «νεκρά» sites με τον Brave Browser

Σας έχει τύχει να αναζητάτε μία σελίδα και να μην μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτή επειδή ο περιηγητής σας βγάζει σφάλμα; Ευτυχώς τώρα υπάρχει λύση. Ο Brave Browser, σε συνεργασία με το Wayback Machine, μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε «νεκρές» ιστοσελίδες. Κάθε φορά που η αναζήτησή σας στο διαδίκτυο εμφανίζει σφάλμα 404 ή και άλλους κωδικούς σφαλμάτων, το πρόγραμμα περιήγησης Brave θα το εντοπίσει αυτόματα και θα κάνει αναζήτηση στο Wayback Machine για να βρει μία εναλλακτική.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Wayback Machine του Internet Archive αποθηκεύει snapshots από δισεκατομμύρια ιστοσελίδες. Καθώς τα χρόνια περνούν, ορισμένες ιστοσελίδες σταματούν να λειτουργούν με αποτέλεσμα να δημιουργούν πρόβλημα σε όσους χρειάζονται πρόσβαση σε αυτές για να βρουν μια πληροφορία. Με την έκδοση 1.4 του Brave Browser, θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε αναζήτηση μέσω του Wayback Machine, εάν η αρχική σελίδα δεν μπορεί να φορτωθεί.

Ο Brave μπορεί τώρα να ανιχνεύσει 14 κωδικούς σφαλμάτων HTTP εκτός από τον πλέον συνηθισμένο 404 (η σελίδα δεν βρέθηκε). Άλλοι κωδικοί σφάλματος περιλαμβάνουν: 408, 410, 451, 500, 502, 503, 504, 509, 520, 521, 523, 524, 525 και 526.

Επί του παρόντος, ο Brave είναι το μόνο πρόγραμμα περιήγησης που προσφέρει εγγενώς το Wayback Machine. Ωστόσο, μπορείτε να συνδέσετε διάφορες λειτουργίες του Wayback Machine, όπως την ανίχνευση 404 και την αρχειοθέτηση URL playback, μέσω επεκτάσεων σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης όπως το Chrome, το Firefox ή το Safari.

Ωστόσο το Wayback Machine και ο Brave Browser έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν. Πίσω στο 2017, το Internet Archive ανακοίνωσε ότι θα δεχτεί τις μικροπληρωμές BAT του browser μόλις λίγους μήνες μετά την έναρξή τους.

Η ενσωμάτωση του Wayback Machine στον Brave Browser, είναι διαθέσιμη προς το παρόν μόνο στην έκδοση για υπολογιστές. Η λειτουργία αυτή δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη για την mobile έκδοση του Brave Browser.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS